Παρασκευή 30 Ιουνίου 2017

Άρθρο Άδωνι: «Tα Εξάρχεια είναι άλλο κράτος, κ. Τόσκα;»


Γράφει ο Άδωνις Γεωργιάδης – Αντιπρόεδρος Ν.Δ.

Υπάρχει το «άβατο των Εξαρχείων»; Η απάντηση είναι «ναι» και επιβεβαιώθηκε με τον πιο επίσημο τρόπο. Η απαγόρευση της συγκέντρωσης των αστυνομικών, στην πλατεία Εξαρχείων, είναι μια απόφαση πρόκληση για την Ελληνική Δημοκρατία, που παραπέμπει σε άλλες εποχές.

Το να παραδέχεται το κράτος, επισήμως, ότι δεν ασκεί την κυριαρχία του σε ένα τμήμα της πρωτεύουσας, πραγματικά με ξεπερνά. Ο περιορισμός ότι οι Έλληνες πολίτες μπορούν να κάνουν φιλήσυχα και φιλειρηνικά μια συγκέντρωση σε όποια πλατεία της Ελλάδας θέλουν εκτός από την πλατεία Εξαρχείων, είναι εξοργιστικό για κάθε έναν από εμάς που θέλει να αισθάνεται ελεύθερος και ασφαλής.
Επιτρέψαμε, όλα αυτά τα χρόνια, λόγω της ιδεολογικής ηγεμονίας της Αριστεράς, να ριζώσει το άβατο των Εξαρχείων. Μόλις πηγαίναμε να πιάσουμε τους αντιεξουσιαστές μας έλεγαν φασίστες και μόλις καταγγείλαμε τη βία και την ανομία στην περιοχή έκαιγαν τα καταστήματά μας. Εγώ, ως Άδωνις Γεωργιάδης, το έχω πληρώσει ακριβά, με 16 εμπρησμούς στο βιβλιοπωλείο μου και με το κράτος να σφυρίζει αδιάφορα.
Ακούγοντας τον Υπουργό Δημόσιας Τάξης, κ. Τόσκα, να δηλώνει ότι «ο αστυνομικός είναι εργαλείο εξυπηρέτησης του κράτους και ο ρόλος του είναι να διασφαλίζει την τάξη και όχι να τη διαταράσσει» διερωτώμαι, έχει καταλάβει ο Υπουργός Δημόσιας Τάξης τι λέει; Για ποιον ακριβώς λόγο εγκαλεί τους αστυνομικούς; Επειδή  θέλουν να διαμαρτυρηθούν που δεν τους αφήνει να κάνουν τη δουλειά τους;
Αλήθεια, τα Εξάρχεια είναι άλλο κράτος, κ. Τόσκα; Εκεί δεν ισχύουν οι νόμοι της Ελληνικής Δημοκρατίας; Δεν ασκεί κυριαρχία η Πολιτεία; Αν θέλετε να αναγνωρίσετε το «Εξαρχιστάν», να το ξέρουμε. Να βάλετε σύνορα, να πληρώνουν οι κάτοικοι τους φόρους στους αντιεξουσιαστές, να ορίσετε έναν πρεσβευτή και να αρχίσετε διπλωματικές σχέσεις… Για τέτοια κατάντια μιλάμε!
Μόνο που στις σύγχρονες δημοκρατικές χώρες, δεν υπάρχουν άβατα. Άβατα υπάρχουν μόνο εκεί που υπάρχει πολιτική ατολμία. Η πρώτη δουλειά της κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας θα είναι να απελευθερώσει τα Εξάρχεια από αυτή την ιδιότυπη κατοχή και να δώσει ξανά το δικαίωμα πρόσβασης σε όλους τους πολίτες. Με τον Κυριάκο Μητσοτάκη στην εξουσία θα «γκρεμιστούν» τα άβατα, όπου και αν βρίσκονται αυτά.

KARFITSA.GR


Μοιραστείτε

Share/Bookmark

Η ΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK

Δεν υπάρχουν σχόλια: