Τετάρτη 5 Ιουλίου 2017

Εθνική ξεφτίλα με πρόστιμο στον… επί Ιμίων δήμ. Καλύμνου

Απορεί κανείς πώς δεν μπορούμε να αντιληφθούμε ότι μια απόφαση δικαστική η οποία μπορεί, τυπικά, να στηρίζεται, όμως το πραγματικό μήνυμα που εκπέμπει είναι η εκ των έσω αμφισβήτηση της ελληνικής κυριαρχίας επί του νησιωτικού συμπλέγματος των Ιμίων, με αποτέλεσμα να προστεθεί στο «οπλοστάσιο» του αντιπάλου, εκδίδεται ελαφρά τη καρδία, με αποτέλεσμα να… «πυροβολούμε τα πόδια μας».
Ο πρόλογος αφορά στο πρόστιμο ύψους 50.000 ευρώ το οποίο καταλογίστηκε τελεσίδικα και εντόκως στον πρώην δήμαρχο Καλύμνου, Δημήτρη Διακομιχάλη, από το Ελεγκτικό Συνέδριο, το οποίο απεφάνθη ότι ενίσχυε παράνομα οικονομικά επί επταετία τον βοσκό, Αντώνη Βεζυρόπουλο, που πήγαινε στα Ίμια για να φροντίσει τα κατσίκια του!
Την αποκάλυψη έκανε καταφανώς αγανακτισμένος ο κ. Διακομιχάλης που καλείται να πληρώσει προσωπικώς αυτές τις δαπάνες εντόκως, καθώς του καταλογίζεται ότι οι δαπάνες αυτές που ενέκρινε το δημοτικό συμβούλιο, δεν ήταν νομίμως υλοποιημένες. Το ποσό εκταμιευόταν για να καλύπτονται τα έξοδα τροφής, μεταφοράς νερού και μετάβασης, καθώς με την παραμονή του εκεί και την άσκηση δραστηριότητας, επιβεβαίωνε την ελληνική κυριαρχία.
Δεν θα μπούμε σε λεπτομέρειες και όποιος επιθυμεί μπορεί να αναγνώσει τις ακριβείς δηλώσεις του στον τηλεοπτικό σταθμό Blue Sky στην πηγή που το διαβάσαμε, όμως θα συνεισφέρουμε στη δημόσια συζήτηση την πρώτη σκέψη που μας γεννήθηκε και αφορά στον ανεξέλεγκτο χαρακτήρα πολλών μη κυβερνητικών οργανώσεων που δρουν υποτίθεται για την υλοποίηση του διακηρυγμένου σκοπού τους ενώ συχνότατα από πίσω κρύβονται άλλες σκοπιμότητες και βρίσκουμε να καταδικάσουμε ως παράνομη μια ενέργεια που αν μη τι άλλο είχε αγνά και εθνικώς επωφελή κίνητρα.
Και για να το πάμε ένα βήμα πιο κάτω, αφού ο πολύς υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής – ή κάπως έτσι… – Νίκος Παππάς έκανε λόγο για την ανάγκη να λαμβάνεται υπόψη το «κοινό περί δικαίου αίσθημα», αναμένουμε τη δική του δήλωση με την οποία θα εκφράσει την οργή μας, ως γνήσιος εκφραστής του «κοινού αισθήματος».
Εκτός κι αν νομίζει ότι είναι όλα καλώς καμωμένα εδώ, σύμφωνα με το δόγμα του ότι το Αιγαίο ανήκει στα ψάρια του… να του αφιερώσουμε λοιπόν τον τίτλο της ανάρτησης, θεωρώντας ότι εκφράζει ακριβώς αυτό. Το κοινό περί δικαίου αίσθημα.
http://www.defence-point.gr/news/?p=180776

Μοιραστείτε

Share/Bookmark

Η ΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK

Δεν υπάρχουν σχόλια: