Πέμπτη, 6 Ιουλίου 2017

Κατατέθηκε η πρόταση της ΝΔ για εξεταστική για τις συνομιλίες Καμμένου-Γιαννουσάκη

Κατατέθηκε η πρόταση της ΝΔ για εξεταστική για τις συνομιλίες Καμμένου-Γιαννουσάκη
Σφίγγει τον κλοιό η ΝΔ στο ΣΥΡΙΖΑ, με την πρόταση για τη σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής που κατέθεσε σήμερα, Πέμπτη, προκειμένου να διερευνηθεί «η εμπλοκή του Υπουργού Εθνικής Άμυνας κ. Π. Καμμένου, καθώς και άλλων στελεχών και λειτουργών σε εκκρεμή δικαστική υπόθεση, εμπλοκή που αναδεικνύει ενδεχόμενες πολιτικές και ποινικές ευθύνες».
Στην πρόταση της Νέας Δημοκρατίας επισημαίνονται συγκεκριμένα γεγονότα και καταγράφονται καίριας σημασίας ερωτήματα, η διερεύνηση των οποίων καθιστά αναγκαία τη σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής. Υπογραμμίζεται, μάλιστα, ότι ενώ ο ίδιος ο κ. Καμμένος ζήτησε - μιλώντας στη Βουλή - τη σύσταση Προανακριτικής Επιτροπής, ο πρωθυπουργός απέρριψε το αίτημα του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας για τη σύσταση Εξεταστικής.

Ειδικότερα, η πρόταση της Νέας Δημοκρατίας αναφέρει ανάμεσα στα άλλα:

«Εν όψει όλων των ανωτέρω, και με δεδομένο ότι ο κ. Καμμένος έχει ζητήσει ήδη τη σύσταση ειδικής Κοινοβουλευτικής Επιτροπής για τη διενέργεια Προκαταρκτικής Εξέτασης, τα ζητήματα που πρέπει να απασχολήσουν τη Βουλή των Ελλήνων μέσω σύστασης Εξεταστικής Επιτροπής, είναι: α) Η πραγματική έκταση και τα γνήσια κίνητρα της εμπλοκής του Π. Καμμένου ή / και ενδεχομένως και άλλων μελών της Κυβερνήσεως στην υπόθεση αυτή, β) Η έκταση της παρεμπόδισης της Δικαιοσύνης κατά την επιτέλεση του έργου της, με τη δημιουργία συνθηκών ενοχοποίησης ιδιωτών, προκειμένου να εξυπηρετηθούν τα πολιτικά σχέδια του συγκεκριμένου Υπουργού ή / και της Κυβέρνησης και οι σχέσεις των πολιτικών προσώπων τόσο με την Εισαγγελική λειτουργό όσο και με το Λιμενικό υπάλληλο, και γ) Η διασφάλιση απονομής Δικαιοσύνης κατ’ ανεπηρέαστη κρίση των λειτουργών της στη συγκεκριμένη υπόθεση ώστε να διαλευκανθεί αυτή πλήρως και να υπάρξει ορθή και δικαία κρίση επί όλων των ζητημάτων.

Όλα τα ανωτέρω θα πρέπει να διερευνηθούν υπό το φως των διατάξεων του Συντάγματος και των νόμων, καθώς προδίδουν παρεμβάσεις στο έργο της Δικαιοσύνης κατά παράβαση της διακρίσεως των κρατικών λειτουργιών, αναδύουν δε τόσο πολιτικές ευθύνες για τη διενέργεια και τα αληθή κίνητρα των παρεμβάσεών αυτών εκ μέρους των εμπλεκομένων προσώπων, όσο και ενδεχόμενες ποινικές ευθύνες αυτών (ενδεικτικά: κατάχρηση εξουσίας, παράβαση καθήκοντος, ηθική αυτουργία στα αδικήματα αυτά).

Για όλους τους ανωτέρω λόγους, αιτούμαστε τη σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής, σύμφωνα με τα οριζόμενα στο άρθρο 144 του Κανονισμού της Βουλής και προσβλέπουμε στη στήριξη του αιτήματος μας από όλα τα κοινοβουλευτικά κόμματα, προκειμένου να χυθεί άπλετο φως και να αποκαλυφθούν όλες οι σκοτεινές πτυχές αυτής της πρωτοφανούς υπόθεσης».
Κατόπιν τούτων η αξιωματική αντιπολίτευση ζητά να διερευνήσει η Εξεταστική Επιτροπή: 
- την πραγματική έκταση και τα γνήσια κίνητρα εμπλοκής του κ. Καμμένου ή ενδεχομένως κι άλλων μελών της κυβέρνησης στην υπόθεση
- την έκταση παρεμπόδισης της Δικαιοσύνης κατά την επιτέλεση του έργου της, με τη δημιουργία συνθηκών ενοχοποίησης ιδιωτών προκειμένου να εξυπηρετηθούν πολιτικά σχέδια
- η διασφάλιση απονομής δικαιοσύνης κατ’ ανεπηρέαστη κρίση των λειτουργών της με στόχο όπως καταλήγει να ριχθεί άπλετο φως σε όλες «τις σκοτεινές πτυχές αυτής της πρωτοφανούς υπόθεσης».
Σε κάθε περίπτωση, προκειμένου να συσταθεί η Επιτροπή απαιτείται να υπερψηφίσουν την πρόταση 120 βουλευτές ή τουλάχιστον η πλειοψηφία των παρόντων. Υπό αυτό το πλαίσιο, και με δεδομένο ότι ο Αλέξης Τσίπρας έχει απαντήσεις αρνητικά, η ΝΔ επιθυμεί τουλάχιστον να διεξαχθεί η σχετική συζήτηση στην Ολομέλεια της Βουλής προκειμένου να αναδειχθεί εκ νέου η στήριξη Τσίπρα σε Καμμένο. 
Η ημερομηνία θα συζητηθεί κατά τη διάρκεια της Διάσκεψης των Προέδρων την ερχόμενη Δευτέρα. 
Δείτε εδώ αναλυτικά την πρόταση της Νέας Δημοκρατίας.


Μοιραστείτε

Share/Bookmark

Η ΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK

Δεν υπάρχουν σχόλια: