Σάββατο 8 Ιουλίου 2017

Η αιχμάλωτη κυβέρνηση


Η αιχμάλωτη κυβέρνηση
Σε κατάσταση αιχμαλωσίας έχει εισέλθει η κυβέρνηση, μετά τις τραγελαφικές εκ νέου αποκαλύψεις του Γιάνη για τα κουπόνια που θα αντικαθιστούσαν τα ευρώ των δημοσίων υπαλλήλων, και τις εξίσου συνταρακτικές, όσον αφορά στις συνομιλίες του Πάνου Καμμένου με τον κρατούμενο Γιαννουσάκη, για την υπόθεση Noor1.
Ο Γιάνης
Η πρώτη, είναι μια αδιανόητη μεθόδευση  που εκπηγάζει από την ναρκισσιστική  ανωριμότητα του πρώην υπουργού Οικονομικών, ο οποίος βρήκε μια ξαφνιασμένη και παραδομένη χώρα, και την έκανε παίγνιο στην υλοποίηση των φαντασιώσεών του, έχοντας συνομιλητές απαίδευτους ακροατές.  Τους εισήγαγε σε ένα καινούργιο κόσμο, σε ένα νέο είδος εικονικού νομίσματος, που κουτοπόνηρα,  θα τους απάλλασσε υποτίθεται, από τον σφιχτό εναγκαλισμό των δανειστών. Εκαναν ευμενώς δεκτές τις  προτάσεις του, και ουδείς αντέλεξε λέγοντας ότι αυτό θα ήταν μια κίνηση αυτοχειρίας. Αντιθέτως τον συνέχαιραν για την επινοητικότητά του. 
Εχουμε ξαναπεί ότι το bitcoin είναι πολύ σοβαρή υπόθεση, ίσως είναι το νόμισμα του μέλλοντος, αλλά η εφαρμογή του θα ξεκινήσει σε πειραματικό στάδιο, σε μικρή έκταση, υπό συνεχή παρατήρηση, και σε περιβάλλον  κρατών ισχυρής Οικονομίας. Στη χρεοκοπημένη Ελλάδα, σε ατμόσφαιρα σύγκρουσης με τους δανειστές, με επαπειλούμενη και την τυπική χρεοκοπία (που θα έκανε την αντίστοιχη της Αργεντινής, να μοιάζει περίπατος σε πάρκο), με την Ευρώπη, που έβλεπε τι επρόκειτο να γίνει, να ετοιμάζεται να μας στείλει ανθρωπιστική βοήθεια, (όπως στην υποσαχάρια Αφρική), με «χακάρισμα» των λογαριασμών (σαν παρωδία ριμέικ του «Hacker»), με το 1/10 των μισθών του δημοσίου σε κουπόνια, αναδύεται ένα  πρωτοφανές σουρεαλιστικό σκηνικό, καφκικής μάλλον απόχρωσης, που λες ότι δεν μπορεί να το έχουν σκεφθεί ενήλικες, έστω και σαν ένα από τα εναλλακτικά σενάρια.  
Παράλληλα  η αρχική ενθάρρυνση του πρωθυπουργού προς τον Γιάνη, πέραν της άγνοιας,
δείχνει την βαθιά περιφρόνηση προς τον λαό  (ιστορικώς έχει καταγραφεί ότι τα συνηθίζουν αυτά οι… αγωνιστικές πρωτοπορίες  που δρουν στ΄ όνομά του). Ο κ. Τσίπρας είχε ζητήσει και είχε πάρει από το λαό την ασαφή εντολή να σκίσει τα μνημόνια (ασαφή ως προς τον τρόπο και τις επιπτώσεις), αλλά δεν είχε εντολή να αλλάξει νόμισμα.  Ούτε είχε εντολή να σκίσει τα μνημόνια χρεοκοπώντας μας. Για  κάτι τέτοιο, όντως θα χρειαζόταν δημοψήφισμα, στο οποίο και θα όφειλε να υπακούσει.
Πλέον το πρόβλημα Γιάνης ορθώνεται χλευαστικό, ως μοχλός αποσταθεροποίησης της κυβέρνησης.  Ασχέτως των όποιων κοινοβουλευτικών και δικαστικών εξελίξεων, και μόνο η αποκάλυψη των τραγελαφικών  σχεδίων,  προσδίδει, στο κατά τον Γιάνη «αριστερό τσούρμο» επικινδυνότητα και έλλειψη σοβαρότητας.
Ο Πάνος
Η υπόθεση Πάνου , των επανειλημμένων   τηλεφωνημάτων με τον Γιαννουσάκη,  οι αποκαλύψεις του τελευταίου στο  περιοδικό Unfollow, ότι ο λόγος των επίμονων τηλεφωνικών επικοινωνιών του Καμμένου μαζί του ήταν για να τον πείσει να εμπλέξει στην υπόθεση Noor 1 τον Μαρινάκη, αποτελούν επίσης θρυαλλίδα  αποσταθεροποίησης. Ηδη το νιώθει η Κ.Ο. του κυβερνώντος κόμματος. Παρότι δημοσίως  παρουσιάζεται συμπαγής και υποστηρικτική, σε κατ΄ ιδίαν συνομιλίες, βουλευτές θεωρούν ότι η συνύπαρξη με τον κ Καμμένο  αποτελεί βαρίδι.
Να υπενθυμίσουμε βέβαια ότι αν ισχύουν, δεν βαρύνεται μόνο ο Καμμένος με παράτυπες, αν όχι παράνομες, λειτουργίες, κατά τον βίο αυτής της κυβέρνησης.  Η παγίδευση πχ  και δημοσιοποίηση στα wikileaks, των συνομιλιών των στελεχών του ΔΝΤ , ήταν έξω από το τομέα «ενδιαφερόντων» του υπουργού Αμυνας…
Οι εξελίξεις ως προς την υπόθεση του Noor1  λαμβάνουν καταιγιστική μορφή. Η κυβέρνηση αισθάνεται την πίεση της αντιπολίτευσης και αντιδρά εκνευρισμένη  και σπασμωδικώς, όπως διεφάνη και από την χθεσινή εκρηκτική συνεδρίαση στη Βουλή. Ο αναπληρωτής υπουργός Ναυτιλίας Νεκτάριος Σαντορινιός, αντί  να αιτιολογήσει  το γεγονός ότι δεν έχει διαταχθεί πειθαρχικός έλεγχος για τις παρεμβάσεις ανακριτικού υπαλλήλου του Λιμενικού στον Γιαννουσάκη, και αντί να απαντήσει επί της ουσίας, πετούσε τη μπάλα στην εξέδρα και μιλούσε για Μαρτίνη, Γιάννο Παπαντωνίου, και… άνοδο του ΧΑ (αφού ως γνωστόν το χρηματιστήριο και η άνοδός του, αποτελούν… την πλήρη επιβεβαίωση των αριστερών  ιδεών)
Και σε αυτή τη υπόθεση, ανεξαρτήτως κοινοβουλευτικών και δικαστικών εξελίξεων, ολοκληρώνεται η εξαέρωση του κληρονομημένου ηθικού πλεονεκτήματος, που επικαλείται  η κυβέρνηση, όντας  ανίκανη να το διαφυλάξει.  Ο κ. Καμμένος, υπερασπιζόμενος εαυτόν προέτρεψε φανφαρόνικα την αντιπολίτευση να ζητήσει προανακριτική επιτροπή ή να του κάνει πρόταση μομφής. Η κυβέρνηση  δεν τόλμησε ούτε σε απλή εξεταστική  να συναινέσει. Το ξέκοψε ο πρωθυπουργός.
Λογικό είναι. Οταν ο Γιαννουσάκης δηλώνει ότι  ο Καμμένος του είπε «δώσε τον Μαρινάκη», και όταν διαβεβαιώνει ότι θα τοποθετηθεί πλήρως στην εξεταστική εάν αυτή γίνει, η κυβέρνηση  θα προτιμήσει να το αποφύγει, για να αποφύγει το Βατερλό της.
 Ετσι θα συνεχιστεί ο εναγκαλισμός Αλέξη – Πάνου, που άρχισε δοξαστικός μπροστά στα μικρόφωνα και τα φλας των φωτορεπόρτερ, και θα καταλήξει ηττημένος και πελιδνός το βράδυ των εκλογών. Ο ένας χρειάζεται τον άλλο για να υπάρξουν.      
Η αποδρομή της κυβέρνησης είχε ήδη  αρχίσει προ πολλού, λόγω της αναντιστοιχίας υποσχέσεων και πράξεων, μεγαλοστομίας και μη αποδοτικότητας. Εξ αυτού θα αποχωρούσε ως αποτυχημένη.
Τώρα κινδυνεύει να αποχωρήσει και ως ηθικώς τραυματισμένη.


Μοιραστείτε

Share/Bookmark

Η ΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK

Δεν υπάρχουν σχόλια: