Παρασκευή 14 Ιουλίου 2017

Αφελείς Τραμπ που έπεσαν σε έμπειρα… ρωσικά «νύχια»;

Μεγάλες απορίες εγείρονται από αυτή την απόπειρα προεκλογικής συναλλαγής της οικογένειας Τραμπ με τους Ρώσους, οι οποίοι εμφανίστηκαν μέσω Ρωσίδας δικηγόρου η οποία υποτίθεται είχε ενοχοποιητικές πληροφορίες για τη Χίλαρι Κλίντον. Η συνάντηση έγινε στον Πύργο Τραμπ στη Νέα Υόρκη, η οποία αποδείχθηκε ένα μεγαλοπρεπές φιάσκο.
Τίποτα το ουσιώδες δεν προσφέρθηκε στον Τραμπ, ενώ εμφανίζει το άμεσο περιβάλλον του να προκρίνει το ιδιοτελές πολιτικό συμφέρον έναντι της ειδοποίησης των αρχών ότι επιχειρείται ρωσική προσπάθεια παρέμβασης στις αμερικανικές εκλογές. Αυτό θα αξιοποιήσουν οι αντίπαλοί του, ασχέτως αν πέρασε ή όχι από το μυαλό του περιβάλλοντος Τραμπ.
Με το Κρεμλίνο να έχει «άλλοθι» το οποίο να στηρίζει εύσχημα – όχι απαραιτήτως πειστικά – ότι δεν έχει σχέση με την πρωτοβουλία, η οποία ήταν «αμιγώς ιδιωτική», καθώς προχώρησε από «κύκλωμα» φίλων και συνεταίρων του Τραμπ στη Ρωσία, κατάφεραν να στήσουν μια μεγάλη παγίδα για να είναι καλυμμένοι σε κάθε περίπτωση…
Με απλά λόγια, εάν εκλεγόταν ο Τραμπ, το οποίο καταρχήν επιθυμούσαν, τα σενάρια για τους Ρώσους ήταν δύο: Είτε να υλοποιήσει τις διαφαινόμενες προτιμήσεις του για εξομάλυνση με τη Ρωσία που ήταν το ιδανικό σενάριο, είτε για οποιονδήποτε λόγο να ακολουθήσει άλλον δρόμο.

Σε αυτή τη δεύτερη περίπτωση πόνταραν στήνοντας αυτή την υπόθεση να κρατάνε τον Αμερικανό πρόεδρο, καθώς θα αντιμετώπιζε σοβαρά προβλήματα από τη διαρροή – αποκάλυψη της υπόθεσης. Εάν αυτό το σκεπτικό ισχύει, τότε οι αφελείς, απονήρευτοι, ή τουλάχιστον άπειροι σε τέτοια «παιχνίδια» Τραμπ, «την πάτησαν» με τον πιο άσχημο τρόπο, αφού εκτέθηκαν χωρίς αντάλλαγμα.
Βέβαια, και μόνο το ότι πίστεψαν πως η Κλίντον που υπήρξε σκληρή πολέμιος της Μόσχας είχε μυστικές συναλλαγές με τους Ρώσους που προσπαθούσαν να τους «πουλήσουν», οι οποίοι θα έδιναν αυτές τις πληροφορίες στον Τραμπ χωρίς ουσιαστικό λόγο και αντάλλαγμα, αποκαλύπτει την τραγική αφέλεια.
Εάν ήταν αλήθεια, τότε οι Ρώσοι θα είχαν κάθε λόγο να στηρίξουν την Κλίντον να βγει πρόεδρος και όχι τον Τράμπ, γιατί θα μπορούσαν να την εκβιάζουν! Τώρα που ο Τραμπ έστω εξ ανάγκης ακολουθεί κλασική αντιρωσική πολιτική, τον εκθέτουν με άξονα το «στήσιμο» που του έκαναν προεκλογικά.
Βεβαίως, αυτή είναι η μία όψη του νομίσματος… δεδομένης της ψυχοσύνθεσης και της προβλέψιμης αντίδρασης του «πληγωμένου θηρίου» Τραμπ, αυτό που θα καταφέρουν θα είναι να τον στρέψουν πραγματικά εναντίον τους, για προσωπικούς πλέον λόγους. Και οι σύγχρονες διεθνείς σχέσεις θα λάβουν οριστικά άλλη τροπή.


Μοιραστείτε

Share/Bookmark

Η ΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK

Δεν υπάρχουν σχόλια: