Πέμπτη 20 Ιουλίου 2017

Υπόθεση Καμμένου - Noor One: «Eγκληματική οργάνωση»;


Χθες, στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής που συζητούσε την υπόθεση Καμμένου – Noor 1 και πότε αυτός θα μας κάνει τη χάρη να έρθει και να απολογηθεί, ακούστηκε το εξής καινοφανές.
Ότι ο υπουργός Άμυνας ενδεχομένως να πήρε τηλέφωνο τον ισοβίτη πιθανότατα και καθ’ υπόδειξη της Δικαιοσύνης. Μια άποψη άκρως επικίνδυνη που δείχνει ότι όχι μόνο η κυβέρνηση έχει ξεφύγει, αλλά κι ότι προχωρά σε παρασκηνιακές και άκρως παρακρατικές συνεννοήσεις. Την άποψη αυτή, ότι δηλαδή ο Καμμένος μπορεί να λειτουργούσε και ως εκπρόσωπος της Δικαιοσύνης, δεν την έκανε κάποιος τυχαίος, αλλά ολόκληρος πανεπιστημιακός καθηγητής, γνώστης βαθύς του Συντάγματος και το κυριότερο: Πρώην υπουργός Δικαιοσύνης. Ο κ. Παρασκευόπουλος δηλαδή ο οποίος θα μείνει στην ιστορία γιατί το μόνο μέτρο που έλαβε ως υπουργός ήταν πώς να διευκολύνει την αποφυλάκιση τρομοκρατών και άλλων επικίνδυνων κακοποιών.
Βεβαίως, το θέμα το «τσίμπησε» ο πάντα εύστροφος Βαγγέλης Βενιζέλος κι έγινε χαμός.
Ένας υπουργός να λειτουργεί ως… παρακρατικός μηχανισμός των δικαστών; Να συνομιλεί με ισοβίτες και να έχει νταραβέρια κατ’ εντολήν της Δικαιοσύνης; Να υποκαθιστά ο Καμμένος τους ανακριτές;
Προφανώς κι αν συμβαίνει κάτι τέτοιο, αν ο Παρασκευόπουλος ξέρει κάτι παραπάνω, τότε μιλάμε για μια θεσμική εκτροπή άνευ προηγουμένου. Και το τραγικό είναι ότι με τον τρόπο αυτό, ακόμη κι αν ο εμπλεκόμενος επιχειρηματίας είναι ένοχος, θα μπορεί να επικαλεστεί «εγκληματική οργάνωση» που τον στοχοποιεί.
Διότι αν ένας υπουργός, ένας δημοσιογράφος, κάποιοι δικαστές, ορισμένα στελέχη στο Μαξίμου κι ένας ισοβίτης συνεργάζονται, τηλεφωνιούνται, συναντιούνται και άλλα τινά με σκοπό να αποσπάσουν ομολογία, τότε αυτό είναι και παραδικαστικό κύκλωμα και «εγκληματική οργάνωση». Και δυστυχώς θα μπορεί να το επικαλεστεί ακόμη κι ένας… πατενταρισμένος ναρκέμπορος, εφόσον βεβαίως η Δικαιοσύνη το αποδεχθεί.
Μ’ αυτά και μ’ αυτά την Παρασκευή στη Βουλή πρόκειται να γίνει χοντρό τζέρτζελο καθώς το… αχώριστο δίδυμο Τσίπρα – Καμμένου θα θελήσει να δώσει ρεσιτάλ αποπροσανατολισμού και φυσικά δεν θα απαντήσει σε κανένα καυτό ερώτημα.
Και ίσως το μοναδικό ερώτημα που θα πρέπει να απαντηθεί κάποτε (ίσως όταν Αλέξης και Πάνος θα… πέσουν μαζί στο πολιτικό τους τέλος) είναι ένα: Ποιος κρατάει ποιον και με τι;
Είναι απλά η εξουσία που θα χαθεί αν αποπέμψουν τον Καμμένο; Ή μήπως υπάρχουν μυστικά και ψέματα που μπορεί να προκαλέσουν πολύ μεγαλύτερες αποκαλύψεις;




Μοιραστείτε

Share/Bookmark

Η ΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK

Δεν υπάρχουν σχόλια: