Δευτέρα 24 Ιουλίου 2017

O Tσίπρας ομολογεί ότι έλεγε ψέματα! «Δεν είχα αίσθηση πόσο μεγάλες θα ήταν οι δυσκολίες- Έκανα μεγάλα λάθη…»

«Τα χειρότερα είναι πίσω μας», τονίζει σε μια συνέντευξη που έδωσε στην βρετανική εφημερίδα Guardian ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας στην οποία προσπαθεί με μια διάθεση αυτοκριτικής να παραδεχθεί ότι έκανε λάθη και μάλιστα μεγάλα λάθη, απαντώντας ουσιαστικά στον Γιάννη Βαρουφάκη και όλα όσα έγιναν τους πρώτους μήνες διακυβέρνησης της χώρας το 2015.

Ο Αλέξης Τσίπρας αφού σημειώνει πως η οικονομία ακολουθεί ανοδική τάση σημειώνει ότι: «Αργά, αργά, αυτό που κανείς δεν πίστευε ότι θα μπορούσε να συμβεί, θα συμβεί. Θα βγάλουμε τη χώρα από την κρίση.

«Όταν ήρθα σε αυτό το γραφείο, δεν είχα καμία εμπειρία ή αίσθηση πόσο μεγάλες θα ήταν οι καθημερινές δυσκολίες», παραδέχεται. «Νομίζω ότι, τώρα, έχω μια πολύ διαφορετική εικόνα από αυτή που είχα αρχικά», λέει ο πρωθυπουργός.

Μάλιστα τονίζει: «Έκανα λάθη, μεγάλα λάθη» προσθέτοντας πως το μεγαλύτερο λάθος του μπορεί να ήταν «η επιλογή των ανθρώπων σε θέσεις-κλειδιά». Η εφημερίδα σημειώνει ότι ο πρωθυπουργός αναφέρεται στον Γιάννη Βαρουφάκη αλλά ο Αλέξης Τσίπρας τονίζει πως το σχέδιό του ήταν «τόσο ασαφές που δεν αξίζει καν να μιλάμε».

«Σήμερα, ο Τσίπρας δεν θέλει να μιλήσει ούτε για τον Βαρουφάκη ούτε για τον Σόιμπλε», γράφει η εφημερίδα. Όπως σημειώνει ο πρωθυπουργός: «Ο Γιάννης προσπαθεί να γράψει ιστορία με διαφορετικό τρόπο. Παρουσίασε το σχέδιο Β και ήταν τόσο αόριστο, δεν άξιζε να μιλάμε. Ήταν απλά αδύναμο και αναποτελεσματικό».

Ο Αλέξης Τσίπρας λέει για τον Γιάννη Βαρουφάκη ότι ο Σοίμπλε «ήταν το alter ego του. Τον αγάπησε. Τον σεβάστηκε πάρα πολύ και τον σέβεται ακόμα».

Ο πρωθυπουργός υπογραμμίζει ότι «αν πάτε στο δρόμο και ρωτήσετε τον κόσμο για την κυβέρνηση πολλοί θα μας πουν ψεύτες. Κανείς όμως δεν θα πει ότι βάλαμε το δάχτυλο στο βάζο με το μέλι».
thecaller.gr





Μοιραστείτε

Share/Bookmark

Η ΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK

Δεν υπάρχουν σχόλια: