Τρίτη 11 Ιουλίου 2017

Το Plan B του 2015 ως πραξικόπημα


Ανατριχιαστικές αποκαλύψεις με τις πλέον επίσημες μαρτυρίες και δίχως καμιά μα καμιά απόπειρα διάψευσής τους εξακολουθούν να γίνονται σε εφημερίδες και τηλεοπτικά κανάλια ύστερα από τη δημόσια περιγραφή ενός σχεδίου για παράλληλο νόμισμα το 2015 από τον Glenn Kim.
Όλες κάνουν λόγο ξεκάθαρα για το σχεδιασμό ενός πραξικοπήματος που σκαρωνόταν... με εντολή του πρωθυπουργού! Λίγο πολύ στα μέσα του πρώτου εφιαλτικού εξαμήνου της διακυβέρνησης των αριστεριστών του ΣΥΡΙΖΑ με τους ακροδεξιούς των ΑΝΕΛ έρχονταν στην επιφάνεια διάφορες απίστευτες ειδήσεις πραξικοπηματικού χαρακτήρα. Η κυβέρνηση βέβαια τα διέψευδε αφού πρώτα διέψευδε κάθε δέσμευσή της, κάθε της υπόσχεση, κάθε της εξαγγελία… Γενικά, μέσα σε εκείνη την αλλοπρόσαλλη περίοδο ήταν δύσκολο να καταλάβει κανείς τα στοιχειώδη. Όλα ήταν ανοιχτά στις πιο απίθανες ερμηνείες. Δίχως να το συνειδητοποιούμε και κυρίως δίχως καμιά δυνατότητα αντίδρασης μέσα σε αυτή την καταιγίδα λαϊκισμού και γενικής επικράτησης του ευτελισμού κάθε έννοιας και αξίας, βιώναμε τις πιο εφιαλτικές στιγμές του μεταπολιτευτικού μας βίου.
Συνοπτικά, όλοι οι συνεργάτες του πρωθυπουργού, από τον Γιάνη Βαρουφάκη και τον Glenn Kim, σύμβουλο έως και σήμερα του Ευκλείδη Τσακαλώτου, μέχρι τον James Galbraith παλαιότερα, αλλά και την τότε Πρόεδρο της Βουλής Ζωή Κωνσταντοπούλου, υποστηρίζουν ότι με εντολή Τσίπρα, μια επίλεκτη ομάδα επεξεργαζόταν με απόλυτη μυστικότητα το σχέδιο Β το οποίο απ’ ό, τι καταλάβαμε προέβλεπε: να κηρυχθεί η χώρα σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης, να εθνικοποιηθεί η Τράπεζα της Ελλάδας, να ανακεφαλαιοποιηθούν οι τράπεζες με βάση τη… Νέα Δραχμή, να προβούν σε κεφαλαιακούς ελέγχους, να πληρώνονται μισθοί και συντάξεις με κουπόνια - υποσχετικές και αλλά ωραία... που παραπέμπουν ευθέως σε δικτατορίες Λατινικής Αμερικής και εικόνες Βενεζουέλας. Αυτά, αποκαλύπτουν όλοι οι λαλίστατοι πρωθυπουργικοί συνεργάτες, συζητήθηκαν και στο σπίτι του κυρίου Τσίπρα πριν αναλάβει ο ΣΥΡΙΖΑ την εξουσία, αλλά τα γνώριζαν κι οι υπουργοί, οι οποίοι είχαν ενημερωθεί από τον ίδιο τον Βαρουφάκη!
Μόνο μέσα σ’ αυτό το κλίμα απόλυτης παρακμής θα μπορούσε να υπάρξει μια αριστερή κυβέρνηση τύπου Maduro στην Ελλάδα, μια κυβέρνηση της μισαλλοδοξίας  που βάσισε την ύπαρξή της στον εθνικό διχασμό τον οποίο πυροδοτούσε μέσα από μια ακραία εμφυλιοπολεμική ρητορική. Όλοι θυμόμαστε τον διχαστικό πρωθυπουργικό λόγο παραμονές του γελοίου δημοψηφίσματος: «αυτοί ή εμείς» - και αλλά πολλά ανάξια και ανεκδιήγητα…  
Το γεγονός ότι επιβεβαιώνεται η πρόθεση ενός πραξικοπήματος, είναι κάτι που θα πρέπει να μας προβληματίσει ιδιαίτερα ως κοινωνία για το μέλλον της χώρας και των δημοκρατικών της θεσμών οι οποίοι δοκιμάζονται σκληρά. Υποθέτω πως όλοι θυμόμαστε την ανατριχιαστική αναφορά στις 2 Ιουλίου του 2015 του ακροδεξιού λαϊκιστή Καμένου ενώπιον του πρωθυπουργού περί του ότι «Οι Ένοπλες Δυνάμεις της χώρας διασφαλίζουν τη σταθερότητα στο εσωτερικό». Φανταστείτε αυτή τη δήλωση να την είχε τολμήσει πολιτικός της κυβέρνησης των Σαμαροβενιζέλων!
Η χώρα γλύτωσε την κόλαση βαρύτατα τραυματισμένη, ωστόσο, χάρη στην ευρωπαϊκή της υπόσταση και στον τρόμο του πρωθυπουργού που είδε τις πύλες τις κολάσεως να ανοίγουν και μετέτρεψε το σχεδόν 62% του ΟΧΙ (του τραγελαφικού έτσι κι αλλιώς δημοψηφίσματος) σε ΝΑΙ επιδεικνύοντας πρωτοφανή πολιτικό τυχοδιωκτισμό που μας κατέστησε εκτός των άλλων περίγελο της παγκόσμιας κοινότητας…  
Επειδή δημιουργείται ένα κακό προηγούμενο όπου κάθε κυβέρνηση θα έχει στη διακριτική της ευχέρεια να επικαλείται όποιο… plan B της κατεβαίνει στο μυαλό για να σχεδιάζει πραξικοπήματα και επειδή τίποτα δεν είναι απίθανο σε αυτό τον τόπο και κυρίως επειδή τα πραξικοπήματα ενίοτε επιτυγχάνουν όταν δεν αποτρέπονται, πρέπει οπωσδήποτε να εγκληθούν οι θλιβεροί πρωταγωνιστές αυτής της ιστορίας να δώσουν εξηγήσεις. 
Και επιτέλους, υπάρχει μηχανισμός προστασίας του πολιτεύματος και πότε θα ενεργοποιηθεί;





Μοιραστείτε

Share/Bookmark

Η ΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK

Δεν υπάρχουν σχόλια: