Παρασκευή 4 Αυγούστου 2017

Η κίνηση-ματ Μητσοτάκη για δικτάτορα Μαδούρο και Καμμένο


Είναι πλέον φανερό ότι στη Νέα Δημοκρατία επιδιώκουν ανοιχτά να ακυρώσουν κάθε επικοινωνιακή προσπάθεια του Μεγάρου Μαξίμου και του πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα, να αλλάξουν μοτίβο στην ατζέντα των ζητημάτων που απασχολούν το εσωτερικό πολιτικό σκηνικό.


Μετά τα δύο απανωτά τετ α τετ σε φόντο Ολομέλειας της Βουλής, στη διάρκεια των οποίων ο πρωθυπουργός και ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης βρέθηκαν στα… χαρακώματα, με αφορμή τα θέματα της Παιδείας και της Υγείας, η οδός Πειραιώς κρατάει ανοιχτό τον κύκλο της κυβερνητικής αποδόμησης.

Η ανάδειξη των επιπτώσεων της οπτικής των ΣΥΡΙΖΑ-Ανεξάρτητων Ελλήνων στην πραγματική οικονομία και ο βαρύς λογαριασμός στις πλάτες εκατομμυρίων πολιτών αποτελούν το ένα σκέλος της γαλάζιας στρατηγικής.

Από κοντά, ωστόσο, έρχεται σαφέστατα η επικοινωνία των θέσεων και των προτάσεων της Νέας Δημοκρατίας για την έξοδο από την κρίση, μέσα από την οδό των σαρωτικών μεταρρυθμίσεων και των θετικών μηνυμάτων για το αύριο της χώρας, τη στιγμή που ο κ. Μητσοτάκης διαμηνύει σε όλους τους τόνους ότι η αποτυχία του οικοδομήματος της Κουμουνδούρου και του κόμματος Καμμένου δεν πρέπει να μετατραπεί σε αποτυχία για την Ελλάδα.

Περνώντας πέρα και επάνω από το ασφυκτικό πρεσάρισμα των τελευταίων εικοσιτετραώρων προς την πλευρά του Μεγάρου Μαξίμου και του κ. Τσίπρα, στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης στρέφουν το βλέμμα τους στο επόμενο μεγάλο ορόσημο για τη γαλάζια παράταξη.

Αυτό της ανόδου του Κυριάκου Μητσοτάκη στη Διεθνή Έκθεση της Θεσσαλονίκης, από το βήμα της οποίας ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας θα παρουσιάσει το ανανεωμένο οικονομικό πρόγραμμα για την ανασυγκρότηση της χώρας.

Οι συσκέψεις στον τρίτο όροφο της οδού Πειραιώς έχουν ήδη καταλάβει μεγάλο μέρος της καθημερινής ατζέντας, ενώ ο κωδικός «ΔΕΘ» θα λάβει χαρακτηριστικά έντονων διεργασιών όσο πλησιάζει η ημερομηνία-αιχμή της 16ης Σεπτεμβρίου.

Το μείζον αφήγημα της μείωσης των φόρων ήταν, είναι και θα παραμείνει στην προμετωπίδα της αξιωματικής αντιπολίτευσης και του αρχηγού της, όσο τα…άπαντα του Γιάνη Βαρουφάκη και το εν αναμονή ραντεβού της Ολομέλειας για τη συζήτηση περί της προτάσεως για σύσταση εξεταστικής επιτροπής στην υπόθεση Καμμένου και «Noor 1» θα αποτελούν καθημερινές εστίες άσκησης σκληρής κριτικής προς το στρατηγείο της Ηρώδου Αττικού.

Άλλωστε, ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας έσπευσε, για μία ακόμα φορά, να κρατήσει στο προσκήνιο τη φράση-κλειδί των γαλάζιων περί της «αλήθειας» που πρέπει να έρθει στο φως όσον αφορά στα…έργα και τις ημέρες του πρώτου εξαμήνου του 2015.

«Γιατί δεν καταδικάζετε, κυρίες και κύριοι της κυβερνητικής πλειοψηφίας, όλα όσα γίνονται στη Βενεζουέλα αυτές τις μέρες; Πραξικόπημα δεν λέγεται αυτό το οποίο κάνει ο κ. Μαδούρο;

Όμως, βέβαια, ο κ. Μαδούρο είναι το ίδιο πρόσωπο με το οποίο θέλατε να κάνετε συνάντηση προκειμένου να σας υποστηρίξει στο σχέδιό σας να βγούμε από την Ευρωζώνη. Μήπως αυτός είναι και ο πραγματικός λόγος που φέρνετε αντιρρήσεις στην επιβολή κυρώσεων από την Ευρωπαϊκή Ένωση; Υπάρχει μήπως κάτι που φοβάστε;

Μήπως φοβάστε να πάτε κόντρα στο καθεστώς του κ. Μαδούρο, γιατί φοβάστε αυτά που ξέρουν και δημόσια μπορούν να πουν για τις συνεννοήσεις που επιχειρήσατε να κάνετε μαζί τους; Μη φοβάστε, όμως.

Θα τα μάθουμε όλα αυτά στην Εξεταστική Επιτροπή, που θα κάνει η Νέα Δημοκρατία μαζί με τα άλλα κόμματα, για να μάθουμε τι έγινε όχι μόνο το 2015, αλλά και το 2013 και το 2014. Θα είμαστε όλοι εδώ να σας ακούσουμε με πολύ μεγάλη προσοχή», τόνισε, από το βήμα της Βουλής.


Μοιραστείτε

Share/Bookmark

Η ΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK

Δεν υπάρχουν σχόλια: