Τετάρτη 2 Αυγούστου 2017

Λούμπεν νεοέλληνες


Δεν θα σταθώ τόσο στην ίδια την καταδίκη (ουσιαστικά για γραφειοκρατικό ζήτημα) του Ανδρέα Γεωργίου στο Εφετείο. Λογικό είναι άλλωστε. Όταν δικάζεις κάθε λίγο και λιγάκι τον ίδιο άνθρωπο για τα ίδια αδικήματα κάποια στιγμή θα καταδικαστεί για κάτι. Το δικαστήριο θα πετύχει την «σωστή σύνθεση», για να παραφράσω τον Σταύρο Κοντονή. Κάτι αντίστοιχο άλλωστε πρόκειται να συμβεί και με τους Χαρδούβελη-Σαββαϊδου όπως έκρινε η (συμπτωματικά) ίδια εισαγγελέας. Έτσι λειτουργεί πλέον η δικαιοσύνη στην Ελλάδα. Δικάζουμε ξανά και ξανά την ίδια υπόθεση μέχρι να κερδίσουμε. Να κερδίσει ο «ΛΑΟΣ» δηλαδή.
Μια όμως  που αναφέρθηκα στον πρώην υφυπουργό Αθλητισμού θέλω να υπογραμμίσω το γεγονός πως στην (συγκεκριμένη) δίκη του Γεωργίου σημειώθηκε και μετακίνηση οπαδών! Ναι, αυτό που ακούτε. Εδώ και μέρες οι δρόμοι της Αθήνας είχαν γεμίσει με φέιγ βολάν που καλούσαν σε βροντερό παρόν στο δικαστήριο τη μέρα εκδίκασης της υπόθεσης. Σε άπταιστα κεφαλαία και συνοδεία πολλών θαυμαστικών –όπως συνηθίζεται σε τέτοιου είδους περιπτώσεις- αναφερόταν γλαφυρότατα πως η καταδίκη του Γεωργίου θα ακυρώσει τα μνημόνια (!) καθώς και το γεγονός ότι: «ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗ ΔΙΚΗ Η ΕΛΛΑΔΑ ΥΠΕΡΑΣΠΙΖΕΤΑΙ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΤΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ ΤΗΣ……!!!» (sic).
Όπως φαίνεται, το «κάλεσμα» έπιασε τόπο. Στο δικαστήριο όντως βρέθηκαν διάφοροι μυστήριοι τύπου που με το άκουσμα της εισαγγελικής πρότασης υπέρ της ενοχής του Γεωργίου (με το αδιάσειστο επιχείρημα «Η  γυναίκα του Καίσαρα δεν πρέπει μόνο να είναι τίμια αλλά και να φαίνεται») κάγχαζαν «Ζήτω η Ελλάς» και «Αυτός είναι εισαγγελέας!». Μέχρι τότε δε η διαδικασία  είχε διακοπεί ουκ ολίγες φορές λόγω των αποδοκιμασιών και των επιδοκιμασιών του όχλου.
Δεν έχουν διαρρεύσει φωτογραφίες ώστε να γνωρίζω αν οι παρευρισκόμενοι αγανακτισμένοι πολίτες φορούσαν φανέλες της Εθνικής Ελλάδος με το όνομα  Zagorakis από πίσω ή μπλουζάκια με το μήνυμα «Μασεντόνια ιζ Χελάς». Το θέμα είναι πως αυτός ακριβώς ο όχλος αμόρφωτων, αστοιχείωτων, αργόσχολων υπανθρώπων που μαζεύτηκαν στο Εφετείο βρίσκεται αυτή τη στιγμή στην εξουσία. Γιατί αυτοί εκπροσωπούν το αληθινό πνεύμα του μορφώματος ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ και όχι οι διάφοροι Κατρούγκαλοι και Φίληδες που απλώς έτυχε να βρίσκονται στην συγκεκριμένη πλευρά την συγκεκριμένη στιγμή. Ένας εσμός αριστερούληδων, ακροδεξιών και –κυρίως- απολιτίκ κάφρων που από του πουθενά απέκτησαν φωνή και δύναμη.
Δυστυχώς, η χώρα μας, στην πιο κρίσιμη στιγμή των τελευταίων σαράντα χρόνων κυβερνιέται (και) από άτομα που άλλες φορές τα χαζεύαμε στα «πηγαδάκια» στην Ομόνοια και γελούσαμε μαζί τους. Εμείς όμως τους το επιτρέψαμε. Είμαστε άξιοι της μοίρας μας.


Μοιραστείτε

Share/Bookmark

Η ΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK

Δεν υπάρχουν σχόλια: