Παρασκευή 4 Αυγούστου 2017

ΑΝΤΙΛΟΓΟΣ: Η υπόθεση Γεωργίου και ΕΛΣΤΑΤ είναι απλώς παρανοϊκή

Η υπόθεση Γεωργίου είναι μία τελείως Καφκική υπόθεση. Ο όχλος βρήκε ποιος φταίει για τα μνημόνια, ο Γεωργίου. Όχι τα Κόμματα που πλειοδοτούσαν σε παροχές με δανεικά, ούτε εμείς που τους ψηφίζαμε για να δώσουν κι άλλα, αλλά ο Γεωργίου.
Ένας χαρτογιακάς γραφειοκράτης, είναι ο αποδιοπομπαίος τράγος για όλα τα δεινά του ελληνικού λαού και ο Εισαγγελέας και τα Ελληνικά Δικαστήρια είναι η Νέμεσις που με την καταδίκη του θα φέρουν την Κάθαρση την οποία όλοι ζητάνε, αλλά κανείς δεν θέλει.
Έχει σημασία ότι ο Γεωργίου ανέλαβε καθήκοντα έξι μήνες αφού είχε υπογραφεί το πρώτο μνημόνιο από την ελληνική κυβέρνηση, στο οποίο ήδη διατυπωνόταν το μέγεθος του εξωτερικού χρέους αλλά και ποιο ήταν το ποσοστό του ελλείμματος; Όχι, ο Γεωργίου φταίει.
Έχει σημασία ότι η ΕΛΣΤΑΤ, που διαδέχθηκε την Ελληνική Στατιστική Υπηρεσία, πασίγνωστη για τα Greek Statistics, είναι υπηρεσία που υπάγεται απευθείας στην Κομισιόν ως ανεξάρτητη αρχή και δεν λογοδοτεί στην ελληνική κυβέρνηση, όπως η Τράπεζα της Ελλάδας, ο Συνήγορος του Πολίτη και τόσες άλλες υπερεθνικές δομές που υπάρχουν σε όλα τα ευρωπαϊκά κράτη; Όχι, ο Γεωργίου φταίει.
Έχει σημασία ότι αν δεν συμφωνούσαμε στη δημιουργία της ΕΛΣΤΑΤ και στην τοποθέτηση ως επικεφαλής ενός προσώπου της εμπιστοσύνης των Δανειστών μας, δεν θα παίρναμε όχι ευρώ από τους δανειστές μας, αλλά ούτε… δραχμή; Όχι, ο Γεωργίου φταίει.
Έχει σημασία ότι ως επικεφαλής της ΕΛΣΤΑΤ ο Γεωργίου δεν μπορεί να διωχθεί για τις υπηρεσιακές του πράξεις, διότι η Ελλάς έχει αποδεχθεί το ακαταδίωκτο ως μέρος της συμφωνίας με την Ευρωπαϊκή Ένωση την στιγμή που αποδέχθηκε την σύσταση της ΕΛΣΤΑΤ; Όχι, ο Γεωργίου φταίει.
Μία από της σημαντικότερες κατηγορίες εναντίον του Γεωργίου ήταν ότι δεν συγκαλούσε Διοικητικό Συμβούλιο και ότι απαγόρευε στα μέλη του Συμβουλίου να έχουν επαφή με τις Υπηρεσίες της ΕΛΣΤΑΤ, μόνο που κατά… διαβολική σύμπτωση, τα πρόσωπα αυτά ήταν τα ίδια που ήταν υπεύθυνα για τα Greek Statistics στα οποία ο Γεωργίου τους χάλασε το πάρτι και απέδειξε τις λοβιτούρες τους.
Έχει σημασία ότι ο Δανειστής ορίζει και επιβάλει τους όρους του δανείου και ο Δανειζόμενος αν το επιλέξει τους αποδέχεται για να το λάβει, όπως κάνουμε όλοι μας όταν πάμε σε μία Τράπεζα να ζητήσουμε δάνειο; Όχι, ο Γεωργίου φταίει που αποδεχθήκαμε τα μνημόνια και βάλαμε την υπογραφή μας φαρδιά πλατιά.
Έχει σημασία ότι τα δάνεια που μας εκχωρήθηκαν δεν τα έβγαλαν από την τσέπη τους οι Ευρωπαϊκές Κυβερνήσεις, αλλά τα έδωσαν από τους φόρους των πολιτών τους και οι δικές μας διαμαρτυρίες ως προς την σκληρότητα των όρων ήταν άσκοπη, διότι η μεγάλη πλειοψηφία των Ευρωπαίων ήταν εναντίον της διάσωσης της Ελλάδας με τα δικά τους λεφτά και ο μόνος τρόπος να χρηματοδοτηθούμε ήταν με αυτούς τους σκληρούς όρους; Όχι, ο Γεωργίου φταίει.
Έχει σημασία ότι ένα εσωτερικό έγγραφο του ΔΝΤ που απευθυνόταν στον τότε Έλληνα Υπουργό Οικονομικών, συνιστούσε παράκαμψη του θέματος των στατιστικών στοιχείων και να κλείσει το θέμα, κάτι που μπορεί να σημαίνει πολλά ή τίποτε, αλλά η ουσία είναι ότι ο κ. Μπομπ Τράα ήταν εκπρόσωπος του ΔΝΤ στην Ελλάδα, δηλαδή των δανειστών; Όχι, είμαι πέραν πάσης αμφιβολίας σίγουρος ότι ο Γεωργίου φταίει.
Έχει σημασία ότι ο Γεωργίου καταδικάστηκε προχθές, διότι επί έξι μήνες κρατούσε τη θέση του στο ΔΝΤ αμισθί ενώ συγχρόνως ήταν Πρόεδρος στο ΕΛΣΤΑΤ και επίσης, άκουσον άκουσον, διότι παρέλειψε να καταθέσει εμπρόθεσμα το Πόθεν Έσχες του και όχι για τα στατιστικά στοιχεία που όλοι τον κατηγορούν και ζητούν την κεφαλή του επί πίνακι;
Όχι, είναι άδικο, απορώ που δεν του ρίξανε τρις Ισόβια του παλιανθρώπου. Με αυτά τα μυαλά αγαπητοί συμπατριώτες περιμένουμε να βγούμε από τα σκ… που βάλαμε τον εαυτό μας; Σαν πολύ αισιόδοξους σας βλέπω.


Μοιραστείτε

Share/Bookmark

Η ΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK

Δεν υπάρχουν σχόλια: