Τετάρτη 2 Αυγούστου 2017

Κυρώσεις από την Ε.Ε. κατά του Maduro ζητά ο πρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου


Κυρώσεις από την Ε.Ε. κατά του Maduro ζητά ο πρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου
Το «πάγωμα» των περιουσιακών στοιχείων και την απαγόρευση εισόδου στην Ευρωπαϊκή Ένωση για τον πρόεδρο της Βενεζουέλας Nicolas Maduro και τα μέλη της κυβέρνησής του, ζητά ο πρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου, Antonio Tajani, σε επιστολή που απέστειλε σήμερα προς τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Donald Tusk και τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Jean Claude Juncker.
Το αίτημα του Antonio Tajani γίνεται στον απόηχο των συλλήψεων των ηγετών της αντιπολίτευσης στην Βενεζουέλα, Antonio Ledezma και Leopoldo Lopez, αλλά και της γενικότερης κατάστασης που επικρατεί στη χώρα. «Η Ευρωπαϊκή Ένωση πρέπει να στείλει ένα ξεκάθαρο μήνυμα στήριξης στον λαό της Βενεζουέλας που υποφέρει καθημερινά και να προχωρήσει σε μέτρα για την αποκατάσταση της δημοκρατίας», αναφέρει ο πρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου.
Ακολουθεί η επιστολή του Antonio Tajani:
«Αγαπητέ πρόεδρε,
όπως γνωρίζετε, μετά τις αντισυνταγματικές και δόλιες εκλογές της περασμένης Κυριακής 30 Ιουλίου, η κατάσταση στη Βενεζουέλα έχει για μία ακόμα φορά επιδεινωθεί με καταπάτηση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, ενώ η χώρα οδηγείται σε δικτατορία.
Σε αυτό το πλαίσιο, θα θυμάστε την επιστολή που σας έστειλα την 1η Ιουνίου 2017 με την οποία ζητούσα να εξεταστεί το ενδεχόμενο στοχευμένων μέτρων τα οποία η Ε.Ε. θα μπορούσε να λάβει κατά συγκεκριμένων προσώπων.
Στον απόηχο των χθεσινοβραδινών  εξελίξεων και τις αυθαίρετες και αδικαιολόγητες συλλήψεις του Antonio Ledesma και του Leopoldo Lopez, των δύο ηγετών της αντιπολίτευσης, θα ήθελα να επαναλάβω το αίτημά μου και να διερευνηθεί η δυνατότητα να παγώσουν τα περιουσιακά στοιχεία και να επιβληθεί απαγόρευση εισόδου στην Ε.Ε. για τα μέλη της κυβέρνησης της Βενεζουέλας, συμπεριλαμβανομένου του προέδρου, Nicolas Maduro και τη συνοδεία του.
Η Ευρωπαϊκή Ένωση πρέπει να στείλει ένα ξεκάθαρο μήνυμα στήριξης στον λαό της Βενεζουέλας που υποφέρει καθημερινά και να προχωρήσει σε μέτρα για την αποκατάσταση της δημοκρατίας»


Μοιραστείτε

Share/Bookmark

Η ΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK

Δεν υπάρχουν σχόλια: