Δευτέρα 18 Σεπτεμβρίου 2017

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην ΔΕΘ

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην ΔΕΘ
Είθισται να σχολιάζουμε μετά την ΔΕΘ τις ομιλίες των πολιτικών Αρχηγών και το αναμενόμενο έως και βαρετό είναι ο εκπρόσωπος του κάθε κόμματος να μιλάει καλά για τον αρχηγό του. Έτσι ο καθένας υποστηρίζει τον δικό του και η ζωή συνεχίζεται.
Υπό την έννοια αυτή η πρόσκληση να γράψω ένα άρθρο για την παρουσία του Μητσοτάκη στην ΔΕΘ φάνταζε σαν μία αυτονόητη, αλλά ελάχιστα συναρπαστική υποχρέωση. Μέχρι που έγινε η ομιλία του Κυριάκου Μητσοτάκη στην ΔΕΘ....
Νομίζω ότι και ο πλέον αρνητικά διακείμενος έναντι του Προέδρου της ΝΔ δεν μπορεί παρά να παραδεχθεί ότι κάτι σημαντικό και μή αναμενόμενο συνέβη το Σάββατο το βράδυ.
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν μίλησε ως εν αναμονή Πρωθυπουργός απλώς αλλά ως κάτι πολύ πιο σημαντικό ως ο νέος Εθνικός Ηγέτης.
Μετά από τόσα χρόνια κρίσης και μιζέριας η Ελληνική Κοινωνία φαντάζει όχι απλώς κουρασμένη αλλά σχεδόν παραιτημένη. Μια Κοινωνία που δείχνει να έχει συμβιβαστεί με την κακιά της μοίρα προς μια αναπόφευκτη παρακμή.

Κυριάκος Μητσοτάκης | Ομιλία 82η ΔΕΘ



Ο Κυριάκος Μητσοτάκης πιστεύω ότι με όσα είπε, με το ξεκάθαρo όραμα του για την Ελλάδα που θέλει να φτιάξουμε όλοι μαζί και κυρίως με τον τρόπο που τα είπε, με απόλυτη αυτοπεποίθηση και γνώση, έδωσε αυτό που μας λείπει πολύ περισσότερο από τα χρήματα, μας έδωσα Όραμα! Ναι δεν μας αξίζει αυτή η Ελλάδα, μας αξίζουν τα Καλύτερα και θα τα αποκτήσουμε με σκληρή δουλειά.
Τρία πράγματα ξεχωρίζω από την ομιλία του. Το πρώτο επισημάνθηκε, ουδεμία αναφορά στον Αλέξη Τσίπρα και την Κυβέρνησή του. Ο Τσίπρας, ο ΣΥΡΙΖΑ, ο Καμμένος και όλα αυτά πλέον δεν έχουν καμία σημασία. Όλοι, και οι πιο σταθεροί τους υποστηρικτές, ξέρουν ότι απέτυχαν και απλώς προσπαθούν να κρατηθούν στην εξουσία. Είναι το χθες! Είναι η μιζέρια από την οποία θέλουμε να ξεφύγουμε. Το κακό πρόσωπο της Ελλάδος.
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης μας παρέσυρε να ονειρευτούμε, να ονειρευτούμε μια Ελλάδα που δεν θα έχει να ζηλέψει τίποτε από κανέναν. Μια Ελλάδα που θα πάψει να αντιγράφει τους άλλους, αλλά περισσότερο η ίδια θα γίνει παράδειγμα προς μίμηση.
Το δεύτερο οι ξεκάθαρες θέσεις του για την Παιδεία. Δεν είναι εύκολο να έχεις την πρώτη σε ψήφους πολιτική παράταξη στην διάθεση σου στα Πανεπιστήμια και να την θυσιάζεις για το Κοινό καλό. Δεν είναι εύκολο και δεν είναι συνηθισμένο. Είναι σημάδι μεγάλου πολιτικού.
Το τρίτο όμως και πιο σημαντικό είναι ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης παρ' όλα τα προβλήματα και τους περιορισμένους πόρους δεν ξέχασε να αναφέρει το Νο1 Εθνικό μας πρόβλημα, το Δημογραφικό! Η Ελλάς χάνεται και πρέπει να κάνουμε κάτι γρήγορα γι' αυτό.
Ευχαριστούμε Κυριάκο, μία νέα μέρα ξημέρωσε πλέον όλοι ξέρουν ότι μία νέα περίοδος ξεκινά θα την Ελλάδα μας και το νέο δεν μπορεί να περιμένει για πολύ.


Μοιραστείτε

Share/Bookmark

Η ΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK

Δεν υπάρχουν σχόλια: