Παρασκευή 20 Οκτωβρίου 2017

Β. Σόιμπλε στις «Ιστορίες»: Είχα πει στον κ. Τσίπρα ότι δεν θα μπορούσε να τηρήσει τις υποσχέσεις του

Την εν λόγω τοποθέτηση έκανε ο κ. Σόιμπλε κατά τη διάρκεια της αποκλειστικής συνέντευξής του στην εκπομπή «Ιστορίες» στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ που θα προβληθεί την Τρίτη και που σήμερα δόθηκε απόσπασμά της στη δημοσιότητα.


Την ευχή ο κ. Τσίπρας να μην κερδίσει τις εκλογές είχε εκφράσει ο απερχόμενος υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας Βόλφγκανγκ Σόιμπλε όταν είχε συναντηθεί με τον νυν πρωθυπουργό πριν από τις εκλογές του Ιανουαρίου του 2015.
Την εν λόγω τοποθέτηση έκανε ο κ. Σόιμπλε κατά τη διάρκεια της αποκλειστικής συνέντευξής του στην εκπομπή «Ιστορίες» με τον Αλέξη Παπαχελά στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ που θα προβληθεί την Τρίτη και που σήμερα δόθηκε απόσπασμά της στη δημοσιότητα.
Ο κ. Σόιμπλε το ανέφερε αυτό στον κ. Τσίπρα κατά τη διάρκεια της συνάντησής του όταν άκουγε τον νυν πρωθυπουργό να του αναλύει το σκεπτικό του προεκλογικού του αγώνα, το οποίο θα βασιζόταν στο αφήγημα της παραμονής στην Ευρώπη, αλλά δίχως τους όρους του μνημονίου.
Τότε, ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών είπε στον κ. Τσίπρα, ότι εύχεται να μην κερδίσει τις εκλογές, καθώς δεν θα καταφέρει να τηρήσει τις υποσχέσεις του. «Είχαμε συναντηθεί όταν ήταν αρχηγός της αντιπολίτευσης και μου είπε ότι θα κάνει έναν προεκλογικό αγώνα με την υπόσχεση ότι η Ελλάδα θα παραμείνει στην Ευρώπη, δίχως τους όρους του μνημονίου. Και τότε του είπα πως εύχομαι για το δικό του συμφέρον, να χάσει τις εκλογές, γιατί δεν θα μπορούσε να τηρήσει τις υποσχέσεις του», τόνισε μεταξύ άλλων ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε.
newpost.gr



Μοιραστείτε

Share/Bookmark

Η ΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK

Δεν υπάρχουν σχόλια: