Τετάρτη 25 Οκτωβρίου 2017

Το διήμερο της λάσπης

Την Κυριακή, στο σινέ Αβάνα, έγινε μια εκδήλωση στην οποία μιλήσαμε ο Άδωνις Γεωργιάδης κι εγώ. Πολύς κόσμος και ο Αντώνης Σαμαράς παρών.
Το βράδυ είδα μέσω του twitter σε ένα περιθωριακό site την «είδηση» πως ο Άδωνις δήλωσε ότι «αντίσταση στην χούντα έκανε μόνον ο βασιλιάς» Δεν έδωσα σημασία, λόγω της ανυποληψίας του συγκεκριμένου site.
Την άλλη ημέρα το πρωί όμως είδα πως αυτή η «είδηση» έγινε πρωτοσέλιδο στην Εφ-Συν και μετά από λίγο στην ιστοσελίδα του ευρωβουλευτή κ.Στ.Κούλογλου. Η κατάσταση ξέφευγε καθώς η «είδηση» αναπαράχθηκε εκθετικά στο facebook και στο twitter.
Ευτυχώς, μια έμπειρη και έντιμη δημοσιογράφος, η κυρία Ν.Καραγιάννη, διευθύντρια του 9,84, έπραξε το αυτονόητο. Ανέθεσε σε δύο συνεργάτες της να απομαγνητοφωνήσουν την ομιλία, ώστε να επιβεβαιώσει ή να διαψεύσει την «είδηση».
Και βέβαια, δικαίωσε πλήρως, επί του συγκεκριμένου θέματος, τον Άδωνι Γεωργιάδη. Τα φερέφωνα του ΣΥΡΙΖΑ μαζεύτηκαν στις σπηλιές τους. Η κατάσταση γύρισε εναντίον τους, καθώς αποδείχθηκε πως ο Άδωνις Γεωργιάδης έπεσε για μια ακόμα φορά θύμα μιας σκευωρίας, μέσω μιας κατασκευασμένης είδησης.
Εγώ, δεν είμαι δημόσιο πρόσωπο και ως εκ τούτου μπορώ να γράφω ό,τι θέλω, υπό τον όρο της ευπρέπειας και της κοσμιότητας του λόγου μου. Όλα τα υπόλοιπα αφορούν τον διευθυντή του Liberal Θανάση Μαυρίδη και κυρίως εμένα.
Ο Άδωνις Γεωργιάδης όμως είναι δημόσιο πρόσωπο, καθώς είναι αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας και εκτίθεται κάθε μέρα στα ΜΜΕ, υπερασπιζόμενος τα συμφέροντα του κόμματος του.
Συνεπώς, μια τέτοια τοποθέτηση δεν θα έβλαπτε μόνον την δημόσια εικόνα του, αλλά θα δημιουργούσε και εσωκομματικό πρόβλημα. Οι συκοφάντες ετοίμασαν μελετημένο κτύπημα.

Και το κέντρο αυτής της συκοφαντικής επίθεσης αποκαλύφθηκε χθες, στις 24/10, από το πρωτοσέλιδο της κομματικής εφημερίδας του ΣΥΡΙΖΑ την «ΑΥΓΗ». Τι έγραψε η «ΑΥΓΗ»; «Το κέντρο δεν έχει θέση στην ΝΔ» δήλωσε ο Αδωνις Γεωργιάδης, κατά την εφημερίδα.
Και βέβαια, ποτέ δεν έκανε τέτοια δήλωση ο αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας. Ήμουν αυτήκοος μάρτυς. Έτσι φάνηκε πως η «είδηση», μεθοδευμένα, από ένα περιθωριακό site πέρασε στην Εφ-Συν, από εκεί στον Κούλογλου και στην συνέχεια πλημμύρισε το διαδίκτυο.
Και όταν κατέπεσε χθες το απόγευμα η σκευωρία, οι εμπνευστές της επανήλθαν με άλλο ψεύδος την Τρίτη 24/10.
Τελικά γιατί κτυπούν τον Άδωνι; Γιατί καθημερινά δίνει μάχες για την παράταξη του-- όταν η πλειοψηφία των στελεχών της έχει λουφάξει-- μοιράζει «πολύ ξύλο» και πολύ πόνο στους Συριζαίους, που από άγνοια κινδύνου, εμφανίζονται μαζί του στα πάνελ και το κυριότερο βάζει πλάτη στον Κυριάκο Μητσοτάκη.
Τι κάνει ακριβώς ο Άδωνις Γεωργιάδης; Με την ρητορική του και τις θέσεις του, δίνει την δυνατότητα στον πρόεδρο να κάνει παιχνίδι στο χώρο του Κέντρου, άφοβα και χωρίς απώλειες προς τα δεξιά.
Αυτές τις πόρτες τις έχει σφραγίσει ο Άδωνις. Τα κομματίδια που βρίσκονται στα δεξιά της Νέας Δημοκρατίας δεν καταγράφονται καν στις δημοσκοπήσεις.
Ακριβώς, γι΄αυτήν την πολιτική του λειτουργία πρέπει να εξουδετερωθεί. Και χρησιμοποιούνται  προς τούτο όλα τα παλαιοκομμουνιστικά μέσα προπαγάνδας. Ο στόχος  είναι, να περιέλθει η Νέα Δημοκρατία σε μια κατάσταση lose-lose.
Δηλαδή, αν εξουδετερωθεί ο Α.Γεωργιάδης να ανοίξουν οι πύλες προς τα κομματίδια που βρίσκονται στα δεξιά της Νέας Δημοκρατίας, αν όχι, να υπονομευθεί το άνοιγμα του Κυριάκου Μητσοτάκη προς το Κέντρο και την Κεντροαριστερά.
Να είμαστε σίγουροι πως ο πόλεμος λάσπης θα συνεχισθεί και θα ενταθεί, γιατί οι σκευωροί του ΣΥΡΙΖΑ, με τις παραφυάδες τους, είναι και πανικοβλημένοι και φοβισμένοι.
Όπως όμως συμβαίνει μέχρι τώρα και αυτές οι προσπάθειες τους θα αποτύχουν.



Μοιραστείτε

Share/Bookmark

Η ΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK

Δεν υπάρχουν σχόλια: