Πέμπτη 19 Οκτωβρίου 2017

Για τις Βρυξέλλες η Ελλάδα έχει ήδη αλλάξει την σελίδα που γράφει «Αλέξης Τσίπρας»



Για τις Βρυξέλλες η Ελλάδα έχει ήδη αλλάξει την σελίδα που γράφει «Αλέξης Τσίπρας»
Του Γιάννη Κ. Τρουπή

Εδώ και πολλά χρόνια το λένε οι Κινέζοι και φαίνεται πως για μία ακόμα φορά έχουν δίκιο. Μία εικόνα λοιπόν ίσον χίλιες λέξεις και στην περίπτωση του γεύματος εργασίας του Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Δημήτρη Αβραμόπουλο στις Βρυξέλλες η εικόνα μίλησε από μόνη της.

Στο γεύμα που οργάνωσε ο Επίτροπος Μετανάστευσης προς τιμήν του πρόεδρου της ΝΔ συμμετείχε παραπάνω από το μισό κολλέγιο των επιτρόπων, γεγονός σπάνιο για μία εκδήλωση στην οποία συμμετέχει αρχηγός αξιωματικής αντιπολίτευσης και όχι εν ενεργεία πρωθυπουργός.

Σύμφωνα με απόλυτα ασφαλείς πληροφορίες από την βελγική πρωτεύουσα το γεύμα αυτό, το οποίο οργάνωσε ο κ. Αβραμόπουλος, αποτελεί ισχυρή ένδειξη ότι για τις Βρυξέλλες η πολιτική αλλαγή στην Ελλάδα είναι πάρα πολύ κοντά.
«Όλοι συμπεριφέρονταν στον Κυριάκο Μητσοτάκη ως τον επόμενο πρωθυπουργό». Δεν ήταν απλώς μια τυπική διαδικασία ανταλλαγής απόψεων. Ήταν η παρουσίαση της επόμενης μέρας για την Ελλάδα.

Η συζήτηση δεν «πήγε» καθόλου στην σημερινή κυβέρνηση. Κανείς δε ρώτησε αν θα αλλάξει και πότε η κυβέρνηση.
«Αντιθέτως όλοι αναρωτήθηκαν το τι θα κάνει ο κ.Μητσοτάκης, μόλις αναλάβει» τονίζει στο liberal.gr στέλεχος που ήταν παρών στο τραπέζι.

Όπως αποτυπώθηκε στο κλίμα εντός της  αίθουσα των γραφείων της ευρωπαϊκής επιτροπής, η αποδοχή του κ. Μητσοτάκη στην ελληνική κοινωνία δεν αμφισβητείται στους διαδρόμους των Βρυξελλών.

Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας παρουσίασε το δικό του πρόγραμμα μεταρρυθμίσεων. Επέμεινε στην λογική της «ελληνικής» ιδιοκτησίας, καθώς επανέλαβε την πεποίθηση του ότι οι όποιες μεταρρυθμίσεις θα πρέπει να πηγάζουν από την εσωτερική ανάγκη της χώρας για αλλαγές και δε θα πρέπει να επιβάλλονται  από το εξωτερικό.

Η δημιουργία νέων θέσεων εργασίας, η μεταρρύθμιση του δημόσιου τομέα μέσα από την αξιολόγηση, οι επενδύσεις στον ιδιωτικό τομέα, ο χώρος της εκπαίδευσης αλλά και οι καλές ευρωπαϊκές πρακτικές βρέθηκαν στον πυρήνα των όσων παρουσίασε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Βασικός στόχος του πρόεδρου της ΝΔ, όπως τονίστηκε κατά τη διάρκεια του γεύματος είναι το πως η Ελλάδα θα βαδίσει σταθερά μετά το 2018. 

Οι Επίτροποι πάντως δεν έμειναν με τα χέρια σταυρωμένα και διατύπωσαν πολλές ερωτήσεις προς τον κ.Μητσοτάκη που  αφορούσαν κυρίως στην ουσία των προτάσεών του. 

«Μεταρρυθμίσεις δεν σημαίνουν απολύσεις και αυξήσεις φόρων» σημείωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης απαντώντας σε σχετικές ερωτήσεις, με τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης να μην κρύβει την πάγια θέση του ότι η υπερφορολόγηση  οδηγεί σε λάθος μονοπάτια.
«Μίλησα για τις σημαντικές μεταρρυθμίσεις που χρειάζεται η Πατρίδα μας.Και όταν μιλάμε για μεταρρυθμίσεις, μιλάμε πρωτίστως για επενδύσεις που θα δημιουργήσουν πολλές και καλύτερες δουλειές, για τη σύνδεση της εκπαίδευσης με την αγορά εργασίας, για το πως το Δημόσιο θα γίνει πιο αποτελεσματικό προς όφελος των πολιτών» σημείωσε ο κ.Μητσοτάκης αμέσως μετά τον κύκλο των επαφών του.

Στο γεύμα εργασίας συμμετείχαν οι Επίτροποι που προέρχονται από τις τάξεις του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος:

-Jyrki Katainen, Αντιπρόεδρος Επιτροπής, Υπεύθυνος για ζητήματα Εργασίας Ανάπτυξης, Επενδύσεις και Ανταγωνιστικότητα

-Δημήτρης Αβραμόπουλος, Επίτροπος Μετανάστευσης και Εσωτερικών Υποθέσεων

-Guenther Oettinger, Επίτροπος Προϋπολογισμού και Ανθρωπίνων Πόρων

-Χρήστος Στυλιανίδης, Επίτροπος για ζητήματα Ανθρωπιστικής Βοήθειας και Διαχείρισης Κρίσεων

-Phil Hogan, Επίτροπος Γεωργίας και Αγροτικής Ανάπτυξης

-Carlos Moedas, Επίτροπος Έρευνας, Επιστημών και Καινοτομίας

-Gabriel Mariya, Επίτροπος Ψηφιακών Τεχνολογιών


Μοιραστείτε

Share/Bookmark

Η ΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK

Δεν υπάρχουν σχόλια: