Τρίτη 24 Οκτωβρίου 2017

Fake News. Είπε ο Άδωνις ότι "αντίσταση στη χούντα έκανε μόνο ο Βασιλιάς";

Ο αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Άδωνις Γεωργιάδης και ο πολιτικός αναλυτής και συγγραφέας Σάκης Μουμτζής μίλησαν την περασμένη Κυριακή στο Ψυχικό στην εκδήλωση "Η ατυχής στη χώρα μας παρουσίαση της ατομικής ελευθερίας ως προνόμιο της αριστεράς".
Την αμέσως επόμενη μέρα, (Δευτέρα 23/10) η Εφημερίδα των Συντακτών έγραψε στο Πρωτοσέλιδό της ότι ο Άδωνις Γεωργιάδης είπε στην συγκεκριμένη εκδήλωση πως "αντίσταση στη χούντα έκανε μόνο ο Βασιλιάς".
Το θέμα δημοσιεύσαν και κάποια από τα γνωστά αριστερά sites όπως το tvxs
(κλικ στις εικόνες για μεγέθυνση)
Οι αντίδρασεις τόσο από τον Άδωνι Γεωργιάδη όσο και από τον Σάκη Μουμτζή ήταν άμεσες.
Και οι δύο ξεκαθάρισαν μέσω των λογαριασμών τους στα social media πως ουδέποτε ειπώθηκε κάτι τέτοιο (ότι δηλαδή ο μόνος αντιστασιακός ήταν ο Βασιλιάς).

Ο Σάκης Μουμτζής μάλιστα ανήρτησε και ολόκληρο το βίντεο της εκδήλωσης:
Από το 23ο λεπτό η ομιλία του Άδωνι Γεωργιάδη, δεν υπάρχει σε κανένα σημείο αναφορά ότι "αντίσταση στη Χούντα έκανε μόνο ο Βασιλιάς".






Από την πλευρά του, ο αντιπρόεδρος της ΝΔ εξήγησε πως στην ομιλία του έδωσε διάφορα παραδείγματα του πόσο ενοχικά αντιμετώπισε της περίοδο της Χούντας η Δεξιά, παραχωρώντας ιδεολογικό έδαφος στην Αριστερά.
"Χθες για την Χούντα και την αντίσταση εναντίον της ο κ. Μουμτζης και εγώ αναφερθήκαμε στην διαρκή προσπάθεια της Αριστεράς να μονοπωλεί την αντίσταση κατά της Χούντας.
Αναφέραμε το Κίνημα του Βασιλέως, το Κίνημα του Ναυτικού, ειδική αναφορά στην απόπειρα δολοφονία του Δικτάτορα από τον Αλέκο Παναγούλη, στον Μουστακλή, τον Σαββούρα κλπ με επισήμανση ότι κανένα από όλα αυτά τα αντιστασιακά γεγονότα δεν ανήκει στην Αριστερά η οποία αυτοπαρουσιάζεται ως η μόνη εναντίον της Δικτατορίας. 
Εγώ επικουρικά ανέφερα το Κίνημα του Βασιλέως και την ολιγόμηνη φυλάκιση του πατέρα μου ως βασιλόφρονα μετά το κίνημα του Βασιλέως τον Δεκέμβριο του 1967. 
Όλα αυτά τα ανέφερα ως παραδείγματα του πόσο ενοχικά αντιμετώπισε αυτή την περίοδο η Δεξιά παραχωρώντας ιδεολογικό έδαφος στην Αριστερά. 
Όλα αυτά ενώπιον πολυπληθούς Ακροατηρίου, βίντεο (κομμένο σε διαφορά σημεία η αλήθεια είναι διότι δεν κάνανε εμείς την εγγραφή κλπ).
Όλα αυτά μεταφράστηκαν σε ένα ψευδές πρωτοσέλιδο της Εφσυν που αναπαράχθηκε φυσικά από διάφορους πολιτικούς μου αντιπάλους. 
Αυτό το παράδειγμα θα το προσθέσω λοιπόν, για να κάνω σαφές στην επομένη μου ομιλία πόσο αναίσχυντοι μπορούν να γίνουν."
omadaalithias.gr




Είπε ο Άδωνις Γεωργιάδης πως «την αληθινή αντίσταση στη χούντα την έκανε μόνο ο βασιλιάς»;

In Fake news by Θάνος Σ. Επαχτίτης0 Comments

Σάλο έχει προκαλέσει τις τελευταίες ώρες δήλωση που φέρεται να έχει κάνει ο αντιπρόεδρος της ΝΔ Άδωνις Γεωργιάδης πως «την αληθινή αντίσταση στη χούντα την έκανε μόνο ο βασιλιάς». Είναι αλήθεια;
  • ΨΕΥΔΕΣ
Το είδαμε στο thepressproject.grtvxs.gr, και efsyn.gr (όπου και δημοσίευσε πρώτη το θέμα)

ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ ΕΦΣΥΝ (Η «ΕΙΔΗΣΗ» ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ)
Ποια είναι η αλήθεια;
Η ομιλία του κ. Γεωργιάδη υπάρχει σε βίντεο (δείτε από το 23:20) και η μόνη αναφορά στον βασιλιά, γίνεται σε μια αποστροφή του λόγου του (39:15), όπου αναφέρει «Και τι θυμάσαι τώρα ρε Άδωνι, την Παπαδάκου και τον Ψαρρό και τον Μουστακλή και το κίνημα του βασιλέως το Δεκέμβρη του 67;».





Σε κανένα σημείο της ομιλίας του δεν αναφέρει πως «την αληθινή αντίσταση στη χούντα την έκανε μόνο ο βασιλιάς». Η συγκεκριμένη φράση δεν υπάρχει ούτε μετά το τέλος της ομιλίας του κ. Γεωργιάδη, όταν δέχτηκε ερωτήσεις από το κοινό.

Θάνος Σ. Επαχτίτης
Διαχειριστής - Συντονιστής της ιστοσελίδας

ellinikahoaxes.gr



Μοιραστείτε

Share/Bookmark

Η ΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK

Δεν υπάρχουν σχόλια: