Παρασκευή 17 Νοεμβρίου 2017

Eπικίνδυνα τα "μπαζωμένα" μυαλά...

Αν οι προχθεσινές καταστροφές από τη θεομηνία είχαν συμβεί σε άλλη περίοδο που η κυβέρνηση των ακροαριστεροδεξιώνλαϊκιστών ήταν στην αντιπολίτευση θα είχαν καταλάβει τα τηλεοπτικά παράθυρα προς άγραν ψήφων κατηγορώντας τους πάντες για τα πάντα και υποσχόμενοι στους πάντες τα πάντα.
Θα θυμόσαστε τι είχε γίνει με παρόμοιες περιπτώσεις στο παρελθόν, τους νέους που "​χαθήκαν” από ένα μαγκάλι ή τις πέτσινες στατιστικές για τις αυτοκτονίες Ελλήνων από τη λιτότητα που επιβάλλει η Μέρκελ και η κρίση του καπιταλισμού...
Πολλοί από τους σημερινούς αντιπολιτευόμενους κατηγορούν τον κ. Μητσοτάκη για τους χαμηλούς τόνους στην αντιπαράθεση και αποδίδουν σ΄αυτό τη δημοσκοπική κόπωση που εμφανίζει η ΝΔ μετά τον αγώνα ταχύτητας της τελευταίας διετίας.
Αντιθέτως, η περιφερειάρχης κα Δούρου κατέθεσε μήνυση εναντίον πάντων των υπευθύνων χωρίς να κάνει καμιά αναφορά στην επιτροπή της δικής της περιφέρειας που συνεδρίασε πριν λίγες μέρες και βρήκε την Αττική θωρακισμένη επαρκώς από άποψη πλημμυρών.
Νομίζω πως η κα Περιφερειάρχης ταιριάζει περισσότερο στην ιδιοσυγκρασία των Ελλήνων...
Πλημμύρες και πυρκαγιές πάντα συνέβαιναν και πάντα θα συμβαίνουν.
Οι καταστροφικές πλημμύρες συμβαίνουν πιο συχνά όταν οι πολίτες μπαζώνουν ρέματα και η πολεοδομία κάνει τα στραβά μάτια.
Μέχρι να έρθει η κυβέρνηση της αριστεράς στην εξουσία, υπήρχε ένας Γενικός Επιθεωρητής Δημόσιας Διοίκησης που μας έλεγε σε μια ετήσια έκθεση πως οι πολεοδομίες, οι εφορίες και τα δημόσια νοσοκομεία ανταγωνίζονται κάθε χρόνο ποιος θα έρθει πρώτος σε ζητήματα διαφθοράς.
Ποια ήταν τα μέτρα που πήρε η κυβέρνηση;
Με κάποιο νομικό τέχνασμα η κυβέρνηση έδιωξε τον κ. Ρακιντζή από επιθεωρητή
δημόσιας διοίκησης και έβαλε κάποιον δικό της. Έκτοτε σταματήσαμε να πληροφορούμαστε για τις αδυναμίες της δημόσιας διοίκησης. Προφανώς αυτές δεν εξαλείφθηκαν. Το πιθανότερο είναι το "κουκούλωμα” να τις έχει πολλαπλασιάσει.
Οι καταστροφές από πλημμύρες οφείλονται εν μέρει σε τυχαία φυσικά φαινόμενα και εν μέρει στην ανθρώπινη δραστηριότητα.
Αν γίνονται αντιπλημμυρικά έργα, πολίτες δεν μπαζώνουν ρέματα και οι αρμόδιες δημόσιες υπηρεσίες δεν στελεχώνονται από αργόσχολους πελάτες και "κομματόσκυλα”, ακόμη και όταν προκύπτουν ακραία φυσικά φαινόμενα οι καταστροφές είναι μικρότερες.
Στο μεσαίωνα πίστευαν πως οι καταστροφικές θεομηνίες οφείλονται στην οργή του Θεού για τις αμαρτίες μας. Οι σύγχρονοι "θρησκόληπτοι” τα φορτώνουν όλα στην κλιματική αλλαγή.
Όταν λαός και κυβερνήτες είναι καραγκιόζηδες που πιστεύουν πως τα "κατάφεραν” επειδή εξόρισαν την αξιοκρατία και έδιωξαν τους αρίστους από τη χώρα, συμβαίνουν αυτά και θα συμβούν ακόμη χειρότερα.
Η χώρα εκτός από μια πλειοψηφία ανήθικων ανθρώπων διαθέτει και μια ισχυρή πλειοψηφία λειτουργικά αναλφάβητων.
Όπως είπαμε, πριν από λίγα χρόνια η σημερινή κυβέρνηση ως αντιπολίτευση τότε είχε αναδείξει σαν θέμα πολιτικής αντιπαράθεσης το θάνατο κάποιων φοιτητών από τη χρήση ενός μαγκαλιού.
Σε κάθε πολιτισμένη χώρα η πυκνότητα των θανάτων από τη χρήση μαγκαλιών θα είχε κινητοποιήσει τα υπουργεία Παιδείας και Υγείας.
Το Υπουργείο Παιδείας θα έπρεπε να εξετάσει την ποιότητα της διδασκαλίας του μαθήματος της φυσικής όταν υπάρχουν φοιτητές που δεν γνωρίζουν για τις επιπτώσεις μονοξειδίου του άνθρακα σε κλειστό χώρο. Το Υπουργείο Υγείας θα έπρεπε να ξεκινήσει σχετικές καμπάνιες ενημέρωσης...
Τίποτα από αυτά δεν έχει συμβεί... Δεν αφορά ένα κόμμα ή μια παράταξη, η βλακεία και η ανικανότητα είναι ενδημική.
Η αλήθεια είναι όμως πως δεν γνωρίζω τι έχει κάνει μεγαλύτερη ζημιά στην ελληνική κοινωνία: Η άγνοια των συνεπειών του μονοξειδίου του άνθρακα ή η βεβαιότητα των μισών Ελλήνων πως οι λευκές γραμμές που αφήνουν πίσω τα αεροπλάνα είναι χημικά με τα οποία μας ψεκάζουν;
Τα μπαζωμένα ρέματα είναι πρόβλημα. Για την Ελλάδα τα "μπαζωμένα” μυαλά είναι το μεγαλύτερο πρόβλημα...



Μοιραστείτε

Share/Bookmark

Η ΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK

Δεν υπάρχουν σχόλια: