Πέμπτη 28 Δεκεμβρίου 2017

ΝΔ: Να παραιτηθούν Τσίπρας-Καμμένος αν δεν συμφωνήσουν για Σκοπιανό

Το δρόμο της παραίτησης δείχνει η Πειραιώς στους κυβερνητικούς εταίρους Τσίπρα -Καμμένο εάν δεν καταλήξουν σε μια ενιαία στάση για το Σκοπιανό. «Δεν υπάρχει κυβερνητική πλειοψηφία αλά καρτ» δήλωσε η εκπρόσωπος της ΝΔ, ευρωβουλευτής Μαρία Σπυράκη την Τετάρτη (σκάϊ).“Εφόσον δεν συμφωνήσουν οι δύο κυβερνητικοί εταίροι, υπάρχει θέμα δεδηλωμένης» τόνισε. «Σε αυτήν την περίπτωση για μας δεν υφίσταται κυβέρνηση, ας παραιτηθούν.»

Η Πειραιώς υπενθυμίζει ότι η τελευταία εθνική γραμμή που χαράχτηκε στο Σκοπιανό ήταν επί πρωθυπουργίας Κώστα Καραμανλή, το 2008, όταν η κυβέρνηση της ΝΔ έβαλε βέτο στο Βουκουρέστι για την ένταξη της FYROM (Πρώην Γιουγκοσλαβική Δημοκρατία της Μακεδονίας) στο ΝΑΤΟ χωρίς να έχει προηγηθεί μια κοινά αποδεκτή, σύνθετη ονομασία με γεωγραφικό προσδιορισμό, για όλες τις χρήσεις erga omnes.

Επισημαίνει μάλιστα ότι μέλος εκείνης της κυβέρνησης ήταν και ο σημερινός κυβερνητικός εταίρος του Αλέξη Τσίπρα, Πάνος Καμμένος αλλά δεν παραιτήθηκε. Γι αυτό πολλοί βουλευτές της ΝΔ, ιδιαίτερα της Βόρειας Ελλάδας, αποδίδουν την σημερινή αλλαγή της στάσης του Π.Καμμένου σε «ψηφοθηρία». «Βλέπει ότι οι Ανεξάρτητοι Ελληνες κινδυνεύουν να μην μπουν στη Βουλή και ελπίζει ότι η επίδειξη ενός ...υπερπατριωτισμού μπορεί να τον σώσει», λένε χαρακτηριστικά.


H ΝΔ θεωρεί ότι «κανείς δεν μπορεί να λαικίσει σε ένα τόσο σοβαρό εθνικό θέμα και ο καθένας πρέπει να αναλάβει την ευθύνη του». Καλεί το Μαξίμου αντί να ρωτάει ποια είναι η θέση της ΝΔ για το Σκοπιανό που βρίσκεται στην αντιπολίτευση, να απαντήσει «η κυβέρνηση ποια θέση έχει και σε ποιο σημείο βρίσκεται η διαπραγμάτευση» όπως τονίζουν κομματικές πηγές.

Ολα δείχνουν ότι η ΝΔ δεν πρόκειται να ψηφίσει στη Βουλή μία συμφωνία που τυχόν φέρει ο Αλέξης Τσίπρας αλλά δεν θα έχει την στήριξη και των ΑΝ.ΕΛ. Επειδή θεωρείται δύσκολο να περάσει με ψήφους άλλων κομμάτων, θα ανακύψει θέμα δεδηλωμένης και ο μόνος δρόμος που θα έχει μπροστά της η κυβέρνηση θα είναι η παραίτηση διότι το πλήγμα που θα έχει υποστεί είναι μεγάλο, όπως εκτιμούν κομματικές πηγές.

“Αν ο κ. Καμμένος δεν στηρίζει μια κεντρική κυβερνητική επιλογή τίθεται ξεκάθαρα ζήτημα δεδηλωμένης” δήλωσε ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης στο “Βήμα”. “Και περιμένουμε να τοποθετηθεί επιτέλους ο κ. Τσίπρας για το θέμα αυτό, αντί να ασχολείται με τον κ. Καμμένο μόνο για να τον καλύψει για τα σκάνδαλά του. Με απλά λόγια, αν δε μπορούν να συμφωνήσουν οι κ. Τσίπρας και Καμμένος για ένα μείζον ζήτημα εθνικής σημασίας, ας παραιτηθούν”. Προειδοποίησε επίσης ότι “είναι προφανές και αυτονόητο ότι δεν νοείται εθνική συνεννόηση, χωρίς να υπάρξει προηγουμένως συγκεκριμένη και συμφωνημένη πρόταση από τους δύο κυβερνητικούς εταίρους”.

Ο τομεάρχης Εξωτερικών της ΝΔ Γιώργος Κουμουτσάκος έγραψε χαρακτηριστικά στο Twitter: «Η ευθύνη της διαπραγμάτευσης που ξεκίνησε δική σας. Το πρόβλημα της εσωτερικής σας διαίρεσης επίσης δικό σας. Δεν θα σας το λύσει η ΝΔ».

Πηγή: parapolitika.gr

Μοιραστείτε

Share/Bookmark

Η ΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK

Δεν υπάρχουν σχόλια: