Δευτέρα 12 Φεβρουαρίου 2018

«Επιθετικές» πολιτικές πρωτοβουλίες από τον Κυρ. Μητσοτάκη - Τέλος στα προσωπικά «παιχνίδια» στελεχών

«Επιθετικές» πολιτικές πρωτοβουλίες από τον Κυρ. Μητσοτάκη - Τέλος στα προσωπικά «παιχνίδια» στελεχών
Καθόλου τυχαίος δεν ήταν ο τρόπος που αντέδρασε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στις συνεχιζόμενες διαφοροποιήσεις του Ευάγγελου Αντώναρου.
Η διαγραφή του πρώην κυβερνητικού εκπροσώπου δε δείχνει να είναι αποκομμένη από τη φιλοσοφία μίας σειράς «επιθετικών» πολιτικών πρωτοβουλιών του κ.Μητσοτάκη, που αναμένεται να καταγραφούν το αμέσως προσεχές διάστημα. Οι πρωτοβουλίες αυτές δε θα πρέπει να αναμένονται αναγκαστικά και μόνο στη λογική των «πειθαρχικών μέτρων», εκτός και αν υπάρξει βεβαίως νέα αφορμή, αλλά θα αποτελέσουν το «όχημα» για τον κ. Μητσοτάκη, να εκφράσει την νέα λογική που θέλει να περάσει στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.
Παράλληλα μέσω από αυτές τις πρωτοβουλίες ο πρόεδρος της ΝΔ θα θελήσει να ενδυναμώσει πολιτικά την άσκηση αντιπολίτευσης προς την κυβέρνηση και στον κ. Τσίπρα προσωπικά, σε μία ιδιαίτερα κρίσιμη χρονική συγκυρία. Στο πλαίσιο αυτό, θέμα ημερών είναι η σύγκληση των αρμόδιων οργάνων του κόμματος, όπως της κοινοβουλευτικής ομάδας, όπου ο κ.Μητσοτάκης θα στείλει τα απαραίτητα μηνύματα... εφ' όλης της ύλης.
Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης δεν κρύβει τη εκτίμηση ότι το 2018 θα είναι χρονιά πολιτικών εξελίξεων, ειδικά μετά την επικοινωνιακή «καταιγίδα» του Μεγάρου Μαξίμου με επίκεντρο την υπόθεση της Novartis που βρίσκεται σε εξέλιξη.
Διάχυτη πλέον είναι η άποψη στην ηγεσία της ΝΔ ότι η προσπάθεια δημιουργίας ρήγματος από την κυβέρνηση στην Πειραιώς με όχημα την Novartis έχει πέσει στο κενό. Τόσο οι διαρροές συνεργατών του κ.Καραμανλή που επιβεβαίωσαν τις θέσεις Αβραμόπουλου όσο και η τοποθέτηση Ρουσσόπουλου στο κανάλι “Ε” με την οποία  εμέσως πλην σαφώς «άδειασε» τον κ.Αντώναρο αποτέλεσαν κινήσεις με ιδιαίτερη εσωκομματική χροιά.
Η διαγραφή πάντως του πρώην κυβερνητικού εκπροσώπου στην κυβέρνηση του Κώστα Καραμανλή αποτύπωσε το πλαίσιο πάνω στο οποίο θα κινηθεί ο πρόεδρος της ΝΔ αναφορικά με την υπόθεση της Novartis. Ο κ.Μητσοτάκης δεν είναι διατεθειμένος να ανεχτεί προσωπικά «παιχνίδια» αλλά και προσωπική «ατζέντα» από κανένα γαλάζιο στέλεχος, ειδικά την συγκεκριμένη περίοδο που η ΝΔ βάλλεται από την συντονισμένη επιχείρηση σπίλωσης του Μεγάρου Μαξίμου, όπως λέει καλά πληροφορημένη πηγή.
«Την ώρα που η κυβέρνηση προσπαθεί να πλήξει την ΝΔ με κατασκευασμένες κατηγορίες, κανείς δε δικαιούται να κάνει δεύτερες σκέψεις και να μην στηρίζει τα στελέχη που βάλλονται» συνεχίζει η ίδια πηγή στο liberal.gr. Πηγή κοντά στον κ.Μητσοτάκη σημειώνει ότι η ΝΔ επιθυμεί τη διαφάνεια αλλά όχι μέσα από τις  «κουκούλες», τις οποίες θέλει να βάλει στο επίκεντρο της δημόσιας ζωής η κυβέρνηση.
Στο πλαίσιο αυτό η διαγραφή του κ.Αντώναρου μοιάζει να είναι ένα ηχηρό μήνυμα στο εσωτερικό του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης.
Παρότι ο κ. Αντώναρος εδώ και αρκετό καιρό είχε «αυτονομηθεί» και δεν αποτελούσε τον «άτυπο» εκπρόσωπο του πρώην πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή, η διαγραφή του αποδεικνύει ότι ο κ.Μητσοτάκης είναι αποφασισμένος να κάνει ό,τι χρειαστεί για να διασφαλιστεί η ενότητα της ΝΔ.
Μόλις μάλιστα έγινε γνωστή η απόφαση του Κυριάκου Μητσοτάκη να θέσει εκτός κόμματος τον πρώην κυβερνητικό εκπρόσωπο, πληροφορίες ανέφεραν ότι ο πρόεδρος της ΝΔ είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον πρώην πρωθυπουργό Κώστα Καραμανλή, του οποίου ο κ. Αντώναρος υπήρξε επί χρόνια στενός συνεργάτης για να  τον ενημερώσει για την απόφαση διαγραφής.
Φαίνεται όμως ότι η πραγματικότητα είναι διαφορετική , μια και σύμφωνα με καλά ενημερωμένη πηγή δεν υπήρξε καμία επικοινωνία για το θέμα μεταξύ Μητσοτάκη Καραμανλή. 
Φωτογραφία: Intimenews


Μοιραστείτε

Share/Bookmark

Η ΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK

Δεν υπάρχουν σχόλια: