Δευτέρα 12 Φεβρουαρίου 2018

Θαυμάστε κύριε Moscovici τους φίλους σας

Αρθρογράφος της Αυγής καταδίκασε μεν την επίθεση με γκαζάκια στην επιχείρηση της Μαρέβα Μητσοτάκη, αλλά σημείωσε ότι η κοινωνία ενοχλήθηκε από τις ... off shore! Καταπληκτικό! Δεν θα σταθούμε στο μίσος που τρέφουν για οποιονδήποτε θεωρούν αντίπαλό τους. Αυτό όμως με την έμμεση νομιμοποίηση της πολιτικής βίας θα πρέπει να το προσέξουν.
Μεταξύ της άκρας αριστεράς και του νέου σοσιαλδημοκρατικού προσωπείου που επιχειρεί να φορέσει ο ΣΥΡΙΖΑ υπάρχει μια απόσταση όσο εκείνη που ορίζει η χρήση ακραίας πολιτικής βίας από την απόλυτη καταδίκη της. Και με τον αστυφύλακα και με τον χωροφύλακα δεν γίνεται.
Ο ΣΥΡΙΖΑ θα πρέπει να αποφασίσει αν οι παρακρατικές αυτές ομάδες είναι καταδικαστέες για την πρακτική τους ή τα παιδιά τους, όπως πρόσφατα είχε πει ο κ. Δραγασάκης. Αν επιμείνουν να τους καταδικάζουν από την μία και από την άλλη να τους επιτρέπουν να τρομοκρατούν τους πολιτικούς τους αντιπάλους, ενισχύουν την εντύπωση ότι ακόμη κι άθελά τους ενθαρρύνουν την δράση τους.
Για να καταλάβουμε την λογική. Τι λένε οι άνθρωποι; Ότι ναι μεν είναι καταδικαστέα η πράξη, αλλά και από την άλλη πλευρά η Μαρέβα φταίει. Αντιλαμβανόμαστε ότι έχουν μεγαλώσει με το αξίωμα ότι έχουν το ηθικό πλεονέκτημα έναντι των αντιπάλων τους. Ότι έχουν δίκιο επειδή το λένε οι ίδιοι. Κι ότι οι αντίπαλοί τους είναι τέρατα, επειδή οι ίδιοι βαδίζουν στον δρόμο της αρετής. Όλα τα καθεστώτα έχουν πιστούς οπαδούς που διαμορφώνουν αντίστοιχα φανατικές θέσεις, ορμώμενοι από αντιλήψεις που ομοιάζουν με εκείνες μιας θρησκευτικής σέχτας.
Αυτές είναι εικόνες που δεν αρμόζουν σε μία ευρωπαϊκή χώρα. Δεν είναι η κανονικότητα που μας αρμόζει. Η Ευρώπη έχει πολλούς λόγους για να κλείνει τα μάτια στις ανάρμοστες πολιτικές Τσίπρα. Κι εμείς αποκτούμε έναν για να αρχίσουμε να σκεφτόμαστε ότι για να μεταβούμε από την κανονικότητα του κ. Τσίπρα σε εκείνη της φιλελεύθερης δημοκρατίας, ίσως χρειαστεί να κάνουμε περισσότερο δρόμο απ' όσο αρχικά υπολογίζαμε. Και ίσως σε αυτή την πορεία να μην έχουμε υποχρεωτικά μαζί μας όλους εκείνους που στηρίζουν σήμερα για τους δικούς τους λόγους τον Αλέξη Τσίπρα. Επειδή δεν μας αρέσουν οι μασκοφόροι μάρτυρες, δεν μας αρέσει ο εναγκαλισμός του κράτους με την Δικαιοσύνη κι ακόμη να βρίσκει ο καθένας μας γκαζάκια κάθε πρωί έξω από την πόρτα του.
Θανάσης Μαυρίδης




Μοιραστείτε

Share/Bookmark

Η ΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK

Δεν υπάρχουν σχόλια: