Παρασκευή 9 Φεβρουαρίου 2018

Χ. Αθανασίου: Άκυρες οι καταθέσεις των μαρτύρων για τη Novartis


Χ. Αθανασίου: Άκυρες οι καταθέσεις των μαρτύρων για τη Novartis
Στην αποκάλυψη ότι οι καταθέσεις των μαρτύρων για τη Novartis είναι άκυρες προχώρησε ο πρώην υπουργός Δικαιοσύνης, Χαράλαμπος Αθανασίου, τονίζοντας ότι ούτως ή άλλως δεν μπορούν να ληφθούν υπόψη αν δεν συνδυαστούν και με άλλα στοιχεία. 
Όπως είπε ο κ. Αθανασίου, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, οι καταθέσεις των προστατευόμενων μαρτύρων για την υπόθεση της Novartis δεν έχουν υπογραφεί από τον εισαγγελέα - όπως διαπίστωσε ο ίδιος διαβάζοντας τη δικογραφία - και αυτό δεν μπορεί να καλυφθεί εκ των υστέρων.
«Αν μιλάμε για υπόθεση δημοσίου συμφέροντος όπως συμβαίνει με την υπόθεση Novartis χρειάζεται και η σύμφωνη γνώμη του αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου, ο οποίος εποπτεύει τους εισαγγελείς. Όταν πήγα να δω τις δικογραφίες δεν είδα να υπάρχει τέτοια έγκριση. Ρώτησα στη συνέχεια στον Άρειο Πάγο και πληροφορήθηκα ότι δεν υπάρχει έγκριση. Αυτό σημαίνει ότι οι καταθέσεις είναι άκυρες για έλλειψη προδικασίας», είπε χαρακτηριστικά.
Οι καταθέσεις αυτές δεν δεσμεύουν τη Βουλή, συμπλήρωσε, σημειώνοντας ότι είναι όλα κατασκευασμένα για να πλήξουν τις υπολήψεις των εμπλεκόμενων προσώπων.
Παράλληλα, έκανε λόγο για πασιφανή μεθόδευση της υπόθεσης και είπε ότι «έχει μια υποψία για το ποιος υπουργός έδωσε τα στοιχεία στη Δικαιοσύνη», σημειώνοντας πάντως ότι είναι νωρίς για να μιλήσει.
Εκτίμησε, μάλιστα πως υποψιάζεται ότι ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Δημήτρης Τζανακόπουλος, είναι αυτός που πήγε τη δικογραφία στον κ. Τσίπρα. «Λέει ψέμματα ότι πήγε για δική του υπόθεση». 
«Λυπάμαι για την κατάντια της Δικαιοσύνης, γιατί την υπηρέτησα 40 χρόνια», κατέληξε ο πρώην υπουργός.
liberal.gr



Μοιραστείτε

Share/Bookmark

Η ΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK

Δεν υπάρχουν σχόλια: