Παρασκευή 2 Μαρτίου 2018

Προσέξτε κύριοι, μην τυχόν έχουμε θύμα

Αυτό που οι επιθέσεις με γκαζάκια ή οι βίαιες επιθέσεις σε βάρος συμβολαιογράφων ή γιατρών θεωρούνται από μέλη μιας κυβέρνησης ως «ακτιβιστικές ενέργειες», είναι κάτι που μας ξεπερνάει. Το κράτος γυρίζει την πλάτη του στους πολίτες και αποδέχεται την δράση του παρακράτους. Σιγά τον ακτιβισμό! Είκοσι μαντράχαλοι τρομοκρατούν σαν κουτσαβάκια μεμονωμένους πολίτες, με θεατή την ανίκανη αστυνομία του Τόσκα.
Τις τελευταίες ημέρες η δράση των παρακρατικών δεν έχει προηγούμενο. Καίνε και σπάνε ανενόχλητοι, επειδή ένας κατηγορούμενος για τρομοκρατία «απαιτεί» να πετύχει την επαναφορά του στις φυλακές Κορυδαλλού! Πρόκειται για το παλικάρι που έστειλε το τρομοδέμα στα χέρια του πρώην πρωθυπουργού Λουκά Παπαδήμου. Ναι, του πρώην Πρωθυπουργού που κόντεψε να σκοτωθεί και τον οποίον ο νυν πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας δεν τον πήρε στην διάρκεια της νοσηλείας του καν ένα τηλέφωνο! Στο σπίτι αυτού του Λουκά Παπαδήμα, λοιπόν, τα παλικάρια πήγαν και έκαναν μία ακόμη… ακτιβιστική ενέργεια που αφορούσε τον θύτη του!!!
Αυτά είναι τρελά πράγματα. Όπως και το γεγονός ότι μία ομάδα μπορεί να σπάει τις βιτρίνες στα μαγαζιά του πιο κεντρικού εμπορικού δρόμου της Αθήνας και να μην συλλαμβάνεται ούτε ένας! Ούτε ένας κύριε Τσίπρα. Ούτε ένας.
Και βγαίνει την επομένη ο απίστευτος Τόσκας και ζητάει ευθύνες από τους αστυνομικούς, λέγοντάς τους: «Δεν είμαι ευχαριστημένος με την αποτελεσματικότητά σας». Λες και οι αστυνομικοί ενεργούν χωρίς εντολές, από μόνοι τους. Ξέρουν οι άνθρωποι ότι στην πρώτη σύλληψη που θα κάνουν θα κινδυνεύσουν σοβαρά να αντιμετωπίσουν την οργή των προϊσταμένων τους. Η κατάσταση της ελληνικής αστυνομίας είναι πραγματικά τραγική, αλλά γι' αυτό δεν ευθύνεται το προσωπικό της. Η κύρια ευθύνη ανήκει στην πολιτική ηγεσία τους.
Τα δικά τους παιδιά, όπως οι ίδιοι τα έχουν χαρακτηρίσει, ενεργούν όπως οι παρακρατικοί μηχανισμοί στα ολοκληρωτικά καθεστώτα. Δεν μας πείθουν οι πραιτοριανοί του Μαξίμου ότι θέλουν πραγματικά να αντιμετωπίσουν το θέμα. Αν ήθελαν ξέρουν καλά τι θα έπρεπε να κάνουν. Στο μεταξύ ας κάνουμε όλοι μαζί την ευχή να μην υπάρξει κάποιο θύμα, το οποίο «ατύχημα» είναι εύκολο να συμβεί κάτω από τις παρούσες συνθήκες.
Η απόλυτη ευθύνη σε μία τέτοια απευκταία την περίπτωση θα ανήκει στον κ. Τσίπρα προσωπικά. Όχι ότι δεν είναι υπεύθυνος για αυτά που συμβαίνουν σήμερα. Όταν όμως οι βόμβες μολότοφ πέφτουν κάθε Παρασκευή και Σάββατο βράδυ σαν την βροχή στην Πλατεία Εξαρχείων, είναι θέμα χρόνου να συμβεί κάτι εξαιρετικά δυσάρεστο. Όταν η δράση των παρακρατικών τείνει να γίνει μία καθημερινή συνήθεια, τότε μόνο η τύχη μπορεί να μας γλιτώσει από τα χειρότερα.
Αυτή, κύριε Τσίπρα, δεν είναι πολιτική δράση. Δεν ξέρουμε τι σας θυμίζει εσάς, γιατί είστε τόσο ελαστικός, αλλά δεν είναι πολιτική δράση. Είναι παρακρατική δράση. Και με την αδράνειά σας τη στηρίζετε.
Θανάσης Μαυρίδης
thanasis.mavridis@liberal.gr



Μοιραστείτε

Share/Bookmark

Η ΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK

Δεν υπάρχουν σχόλια: