Τετάρτη, 2 Μαΐου 2018

ΣΚΛΗΡΑΙΝΕΙ ΤΗΝ ΘΕΣΗ ΤΟ ΙΣΡΑΗΛ ΕΝΑΝΤΙ ΙΡΑΝ

ΓΡΑΦΕΙ Ο ΔΡ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ.Ε.ΔΡΟΥΓΟΣ

Χτύπημα στο Ιράν προανήγγειλε ο Νετανιάχου! Δηλώσεις πολέμου από το υπουργείο Άμυνας

Σύννεφα πολέμου και μάλιστα πυκνά στη Μέση Ανατολή, με το χτύπημα στο Ιράν να είναι ξανά πολύ πιθανό. Ο πρωθυπουργός του Ισραήλ Μπένιαμιν Νετανιάχου από το υπουργείο Άμυνας της χώρας του παρουσιάσε πλήθος φακέλων και ηλεκτρονικών αρχείων τα οποία όπως είπε περιλαμβάνουν αποδείξεις για το πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν.

Ο Νετανιάχουν έκλεισε τις δηλώσεις του λέγοντας πως σε λίγες ημέρες ο Αμερικανός Πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ θα πάρει τις αποφάσεις του για το πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν. “Πιστεύω ότι θα πάρει τις σωστές αποφάσεις για την ασφάλεια των ΗΠΑ και του Ισραήλ”, είπε ο Νετανιάχου.
Είναι γνωστό ότι το Ισραήλ είχε πιέσει αφόρητα τις ΗΠΑ ,επί Ομπάμα για να γίνει επίθεση στο Ιράν. Ο Ομπάμα δεν είχε πειστεί και το Ισραήλ εξέτασε τότε σενάρια επίθεσης, χωρίς την βοήθεια των ΗΠΑ. Τότε δεν προχώρησε.
Οι δηλώσεις Νετανιάχου από το υπουργείο Άμυνας είναι ένα πρώτο σοβαρό σημάδι ότι το χτύπημα στο Ιράν αυτή τη φορά είναι ακόμη πιο πιθανό.
Τι είπε ο Νετανιάχου
Το Ισραήλ έχει στην κατοχή του και μπορεί να αποκαλύψει «νέες και καθοριστικές αποδείξεις» ότι το Ιράν αποκρύπτει τις δραστηριότητές του για την ανάπτυξη πυρηνικών όπλων, δήλωσε ο πρωθυπουργός του Ισραήλ Μπενιαμίν Νετανιάχου κατά τη διάρκεια μιας τηλεοπτικής παρέμβασής του.
Ο επικεφαλής του ισραηλινού κράτους κατήγγειλε ότι «το Ιράν ψεύδεται» αφότου υπέγραψε τη συμφωνία για το πυρηνικό πρόγραμμα με τη διεθνή κοινότητα.
Σύμφωνα με τον ίδιο, το Ιράν μετέφερε το πρόγραμμα ανάπτυξης πυρηνικών όπλων σε μυστική τοποθεσία και η αποθήκη όπου βρίσκονται τα απόρρητα αρχεία για τα ατομικά όπλα του Ιράν έχει εγκατασταθεί εντός τεράστιων μεταλλικών καταφυγίων.
Ο επικεφαλής της ισραηλινής κυβέρνησης τόνισε ότι η χώρα του έχει στην κατοχή της «ακριβή αντίγραφα» των αρχείων με το ιρανικό πυρηνικό πρόγραμμα, ενώ παρουσίασε βίντεο το οποίο, όπως υποστήριξε, δείχνει τις ιρανικές εγκαταστάσεις.


Μοιραστείτε

Share/Bookmark

Η ΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK

Δεν υπάρχουν σχόλια: