Δευτέρα 25 Ιουνίου 2018

Η απόφαση για το χρέος είναι η αρχή του τέλους των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ

Του Άδωνη Γεωργιάδη, Αντιπροέδρου Νέας Δημοκρατίας

Όταν πριν από μερικά χρόνια έγινε το PSI – μία διαγραφή ονομαστικού χρέους 120 δις ευρώ- και παράλληλα πήραμε επιτόκιο 1%, δεκαετή περίοδο χάριτος και δεκαετή παράταση και επιμήκυνση στην πληρωμή των ομολόγων, όλα αυτά τότε ο κ. Τσίπρας τα χαρακτήριζε «εθνική προδοσία», το «σκοινί που μας κρεμάνε» και ζητούσε μονομερή διαγραφή του επαχθούς και επονείδιστου χρέους.

Όταν τον Νοέμβριο του 2012, η κυβέρνηση του Αντώνη Σαμαρά πέτυχε τη δέσμευση των Ευρωπαίων για μέτρα ως προς την ελάφρυνση του ελληνικού χρέους, όπου θα έβαζαν το ελληνικό χρέος σε ποσοστό του 110% του ΑΕΠ, έως το 2022, ο κ. Τσίπρας χαρακτήρισε τη συμφωνία αυτή προάγγελο μακράς επιτήρησης και αιχμαλωσίας, ζητώντας τη μονομερή διαγραφή του επαχθούς και επονείδιστου χρέους.

Σήμερα, τρία χρόνια μετά την ανάληψη της εξουσίας από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ –ΑΝΕΛ και αφού προκάλεσε όλη αυτή τη ζημιά, ανεβάζοντας το δημόσιο χρέος της χώρας κατά περίπου 50 δισεκατομμύρια ευρώ, ο κ. Τσίπρας λαμβάνει μια ελάφρυνση χρέους καλοδεχούμενη, ύψους 40 δις ευρώ έως το 2034.

Δηλαδή, ούτε ένα κλάσμα από το PSI, ούτε καν συγκρίσιμο με τη συμφωνία του Νοεμβρίου του 2012.

Μόνο που τώρα το πανηγυρίζει έξαλλα και ετοιμάζεται να βάλει γραβάτα.
Όπως προ είπα, η επιμήκυνση είναι καλοδεχούμενη γιατί εμείς ποτέ δεν είπαμε ψέματα στον ελληνικό λαό ότι υπήρχε δυνατότητα μονομερούς διαγραφής ή ότι ήταν ένα επαχθές και επονείδιστο χρέος.

Αυτά τα ψέματα τα έλεγαν ο Αλέξης Τσίπρας, η Ζωή Κωνσταντοπούλου και ο Γιάνης Βαρουφάκης.
Από την άλλη πλευρά, όμως, δεν πρέπει να κοροϊδεύουμε τον ελληνικό λαό.

Η απόφαση του Eurogroup σημαίνει επιτροπεία διαρκείας, εξαιρετικά υψηλούς δημοσιονομικούς στόχους και νέα πραγματικά σκληρά μέτρα που θα δοκιμάσουν τους Έλληνες, τα επόμενα χρόνια. Ήταν δηλαδή μια μικρή παρέμβαση στο χρέος μας για πολλά και εξαιρετικά επαχθή μέτρα.

Δυστυχώς, οι εκλογές του 2015 στοίχισαν πάρα πολύ στον ελληνικό λαό και θα χρειαστούμε πολλά χρόνια για να καταφέρουμε να διορθώσουμε τη ζημιά που προκάλεσε η Πρώτη Φορά Αριστερά στη χώρα. Όσο πιο γρήγορα φύγουν, τόσο καλύτερα. Αυτή η απόφαση για το χρέος, είναι η αρχή του τέλους τους.


Μοιραστείτε

Share/Bookmark

Η ΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK

Δεν υπάρχουν σχόλια: