Κυριακή 24 Ιουνίου 2018

Ο Κυρ. Μητσοτάκης να ξεκινήσει τον νέο «ανένδοτο» από την Μακεδονία

Η αγανάκτηση έγινε οργή. Και όσο περνούν οι ημέρες και συνειδητοποιούν οι πολίτες τις συνέπειες της συμφωνίας με την FYROM, τόσο αισθάνονται πιο πολύ την εθνική ταπείνωση.
Κανένας δεν μπορούσε να φανταστεί—πλην των αριστερών—πως θα υπήρχε Ελληνική κυβέρνηση που θα έσβηνε τις κόκκινες γραμμές. Και κανένας δεν μπορούσε να φανταστεί πως ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα παρακολουθούσε απαθής τα όσα συνέβαιναν γύρω του.
Στην συνείδηση του απλού πολίτη δημιουργήθηκε ένα μεγάλο κενό. Κλονίσθηκαν βεβαιότητες ενός αιώνα, εξαιτίας των ιδεολογημάτων της ηγεσίας του ΣΥΡΙΖΑ. Αυτοί οι άνθρωποι φαίνεται πως πήραν την εκδίκηση τους για το 1949. Τραγικό το λάθος τους.
Στα εθνικά θέματα που αποτελούν μέρος της εθνικής μας ταυτότητας, η μνήμη παραμένει ισχυρή για πολλές δεκαετίες και λειτουργεί το θυμικό. Ας αναλογισθεί ο αναγνώστης πόσο τραγικά έπεσε έξω στην εκτίμηση του ένας έμπειρος πολιτικός, ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης. Πέρασαν 26 χρόνια και το σύνθημα «η Μακεδονία είναι Ελληνική» δεν έχει ξεχαστεί. Οταν η συντριπτική πλειοψηφία των Ελλήνων αντιλήφθηκε πως οι κρυφές μεθοδεύσεις της κυβέρνησης προσβάλλουν τον πυρήνα της εθνικής ταυτότητας, τότε ξεσηκώθηκε, όπως και το 1992.
Στην πολιτική το χειρότερο που μπορεί να συμβεί σε έναν λαό, είναι η κατάρρευση των βεβαιοτήτων του. Αυτό δημιουργεί μια κατάσταση αστάθειας, την οποία προσπαθούν να εκμεταλλευτούν οι ακραίες δυνάμεις.
Σήμερα σε όλη την Μακεδονία εκατοντάδες πολιτιστικά σωματεία, αθλητικοί σύλλογοι, ενορίες, ραδιοφωνικοί σταθμοί, κινητοποιούνται για να εκφράσουν την αγανάκτηση τους γι΄αυτό που έγινε στις Πρέσπες. Είναι γνωστό πως οι βουλευτές και τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ γίνονται στόχος επιθέσεων και προπηλακισμών. Και είμαστε στην αρχή.
Αυτήν την αυθόρμητη λαϊκή οργή, οφείλει ο αρχηγός της Νέας Δημοκρατίας να την μετατρέψει σε συγκροτημένη δύναμη για να επιβάλλει την άμεση διενέργεια εκλογών. Ο Κ.Μητσοτάκης ας ξεκινήσει τον δικό του «ανένδοτο αγώνα» για να φύγει αυτή η κυβέρνηση πριν σωρεύσει και άλλα δεινά στην χώρα. Θα είναι σοβαρό λάθος τακτικής να επιτρέψει στο καταρρέον δίδυμο Τσίπρα-Καμμένου να αλλάξουν την ατζέντα.
Ας ξεκινήσει αμέσως μια μακρά περιοδεία στην Μακεδονία για να δείξει στους πολίτες πως δεν υπάρχει κενό στην εκπροσώπηση των εθνικών μας συμφερόντων. Ας συμπεριφερθεί όχι μόνον ως «εν δυνάμει πρωθυπουργός», αλλά κυρίως ως «οιονεί πρωθυπουργός». Θα πρέπει να καταλάβει ο κόσμος πως ο Κ.Μητσοτάκης είναι δίπλα του. Η προσβολή της εθνικής ταυτότητας ενός λαού δεν ξεχνιέται, γιατί έχει εγγραφεί στο συλλογικό υποσυνείδητο, όχι απλώς ως ήττα, αλλά ως εθνική ταπείνωση. Και ζητεί την λύτρωση, την σωτηρία.

Επαναλαμβάνω, πως όσοι πιστεύουν πως αυτή η συμφωνία θα ξεχαστεί μετά από λίγο καιρό ή θα επικαλυφθεί από άλλα γεγονότα, διαπράττουν σοβαρό πολιτικό λάθος. Η συμφωνία των Πρεσπών, μπορεί να αποδειχθεί το σημείο κατάρρευσης της σημερινής κυβέρνησης. Το κρίσιμο σημείο που θα μετατρέψει την ήττα σε συντριβή.
Βέβαια, για να γίνει αυτό θα πρέπει και το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης και ο αρχηγός του, να αναδείξουν τις καταστροφικές πτυχές αυτής της συμφωνίας, σε όλες τις διαστάσεις της, σφυροκοπώντας διαρκώς τον ΣΥΡΙΖΑ και τους ΑΝΕΛ-- ό,τι έχει απομείνει από αυτούς.
Η Μακεδονία ας γίνει το πεδίο βολής με στόχο τους ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ.


Μοιραστείτε

Share/Bookmark

Η ΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK

Δεν υπάρχουν σχόλια: