Δευτέρα 25 Ιουνίου 2018

Αδ. Γεωργιάδης: Καταδικασμένη σε αιώνια μιζέρια η Ελλάδα, αν δεν αλλάξει η συμφωνία για τα πλεονάσματα

Αδ. Γεωργιάδης: Καταδικασμένη σε αιώνια μιζέρια η Ελλάδα, αν δεν αλλάξει η συμφωνία για τα πλεονάσματα
Του Γιώργου Φιντικάκη
Στην τριετία του ΣΥΡΙΖΑ έχουμε δώσει κάθε χρόνο στο κράτος 1 επιπλέον μήνα εργασίας, λόγω της υπερφορολόγησης, σύμφωνα με τον αντιπρόεδρο της ΝΔ Αδωνι Γεωργιάδη. Από το βήμα της εκδήλωσης του ΚΕΦΙΜ, επισήμανε ότι αν δεν αλλάξει η συμφωνία για τα πλεονάσματα, τότε η Ελλάδα είναι καταδικασμένη σε αιώνια μιζέρια, ενώ δεσμεύθηκε ότι στόχος της ΝΔ, όταν γίνει κυβέρνηση, θα είναι να μειώσει φόρους, και εισφορές, ώστε η  “Ημέρα Φορολογικής Ελευθερίας” να έρχεται κάθε χρόνο, όλο και νωρίτερα. 
Εργαζόμαστε για το κράτος κάθε χρόνο, σχεδόν 1 επιπλέον μήνα. Τα τελευταία 3 χρόνια, έχουμε δώσει στο κράτος, 1 επιπλέον μήνα εργασίας. Στόχος μας πρέπει να είναι κάθε χρόνο, η ημέρα να πηγαίνει 10 ημέρες προς τα πίσω. Κάθε χρόνο… 10 ημέρες προς τα πίσω, ώστε να φτάσουμε στη Κύπρο.
“Στην Ελλάδα το να κερδίζει κάποιος πολλά χρήματα, είναι ποινή, αποτελεί λόγο καταδίκης, αντίθετα απ’ ότι σε άλλες χώρες. Οι άνθρωποι όμως που κοπιάζουν έχουν το δικαίωμα να ξοδεύουν τα χρήματα τους όπως εκείνοι νομίζουν. Οταν τους το δώσουμε αυτό, θα έχουν και το κίνητρο, να εργάζονται πιο παραγωγικά. Εύχομαι όταν θα έρθουμε στην εξουσία, να καταφέρουμε να πηγαίνουμε ολοένα και προς τα πίσω την ημέρα ελευθερίας, θέλουμε να μας κρίνετε αυστηρά σε αυτό”, ανέφερε ο κ. Γεωργιάδης.
Σχολιάζοντας την απόφαση του  Eurogroup, όπως και την έκθεση της Κομισιόν για τη βιωσιμότητας του χρέους, επισήμανε ότι “ασφαλώς και υπήρξε κάποιου είδους συμφωνία, και ήταν πολιτικοί οι λόγοι που επέβαλαν τη συμφωνία, και την υιοθέτηση τέτοιων εξωπραγματικών στόχων πλεονασμάτων, οι οποίοι δεν έχουν επιτευχθεί ποτέ ξανά στο παρελθόν”. 
Από την πλευρά του, ο Τάσος Αβραντίνης, αντιπρόεδρος της Δράσης και μέλος διοικητικού συμβουλίου ΚΕΦίΜ επεσήμανε: "Η φορολογία είναι μέρος του κόστους της οικονομίας ενός κράτους και επηρεάζει τα κίνητρα των ατόμων για παραγωγή. Μείωση της φορολογίας σημαίνει αύξηση της ανταγωνιστικότητας και βελτίωση όλων των μεγεθών της οικονομίας. Φέτος, το ύψος των φορολογικών συντελεστών είναι το μεγαλύτερο εμπόδιο στην ανταγωνιστικότητα της χώρας σύμφωνα με τον δείκτη Doing Business. Χρειαζόμαστε συνεπώς λιγότερους φόρους και ένα ριζικά απλούστερο φορολογικό σύστημα".



Μοιραστείτε

Share/Bookmark

Η ΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK

Δεν υπάρχουν σχόλια: