Πέμπτη, 28 Ιουνίου 2018

Ο Τσίπρας σώζει την Μέρκελ στο προσφυγικό σε βάρος της Ελλάδας

Ο Τσίπρας σώζει την Μέρκελ στο προσφυγικό σε βάρος της Ελλάδας
Σε συνέντευξή του στους Financial Times που δημοσιεύθηκε απόψε ο Αλέξης Τσίπρας αποκαλύπτει ότι προτίθεται να αποδεχθεί στην σημερινή Ευρωπαϊκή Σύνοδο τη σύναψη διμερούς συμφωνίας με τη Γερμανία για την επαναπροώθηση από τη Γερμανία προς την Ελλάδα προσφύγων και μεταναστών που έχουν καταγραφεί πρώτη φορά στην Ελλάδα και που έχουν φτάσει με κάποιο τρόπο στη Γερμανία.
Ο αριθμός αυτών των περιπτώσεων κυμαίνεται από μερικές εκατοντάδες μέχρι 2.500-3.000 άτομα και ο Αλέξης Τσίπρας δήλωσε πως δεν θα είχε αντίρρηση για τέτοιες επιστροφές, δεδομένου ότι αφορά και άτομα που άφησαν πίσω στην Ελλάδα άλλα μέλη της οικογένειά τους και ανήλικα παιδιά.
Το πολύ ενδιαφέρον στοιχείο του ρεπορτάζ των FT είναι ότι σύμφωνα με διπλωμάτες στις Βρυξέλλες η εν λόγω συμφωνία ενδέχεται να περιλαμβάνει και οικονομικά ανταλλάγματα.
Πρόκειται για ένα τεράστιο χατήρι προς τη Μέρκελ, προφανώς για να τη βοηθήσει στη σύγκρουση που έχει με τους Βαυαρούς Χριστιανοκοινωνιστές, εις βάρος προφανώς των συμφερόντων της Ελλάδας.
Ειδικότερα, ο πρωθυπουργός ανέφερε στους FT ότι «δεν μας νοιάζει το ότι ίσως θα έχουμε κάποιες επιστροφές (προσφύγων) από τη Γερμανία εάν αυτό βοηθήσει προκειμένου να δοθεί μήνυμα στους λαθρέμπορους» (πως η Ευρώπη αντιμετωπίζει τις παράνομες ροές), προσθέτοντας «ότι ο κανονισμός του Δουβλίνου "είναι νεκρός"».
«Πρέπει να βρούμε έναν τρόπο, στο πλαίσιο του διεθνούς δικαίου, ώστε να μοιραζόμαστε το βάρος και να μην έχουμε αυτήν την άδικη κατάσταση για τις πρώτες χώρες εισδοχής αλλά και για τη Γερμανία» είπε ακόμα και εξήγησε ότι «δεν είναι δίκαιο όλοι αυτοί οι άνθρωποι να πηγαίνουν στη Γερμανία, αν πιστεύουμε ότι είναι ένα ευρωπαϊκό πρόβλημα».


Μοιραστείτε

Share/Bookmark

Η ΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK

Δεν υπάρχουν σχόλια: