Παρασκευή 29 Ιουνίου 2018

Δημοσκόπηση Pulse για τον ΣΚΑΪ: Ανοίγει η ψαλίδα, με 12,5% προηγείται η Νέα Δημοκρατία

Αυξάνεται ακόμη περισσότερο το προβάδισμα της Νέας Δημοκρατίας έναντι του ΣΥΡΙΖΑ με τη διαφορά να φτάνει τις 12,5 ποσοστιαίες μονάδες διαφορά έναντι του ΣΥΡΙΖΑ, γεγονός που επιβεβαιώνει το άνοιγμα της ψαλίδας και τη στροφή του κόσμου προς το κόμμα του Κυριάκου Μητσοτάκη.
Η διαφορά αυτή είναι η μεγαλύτερη εντός του 2018 και επιβεβαιώνει την αυξητική τάση που εμφανίσθηκε ήδη από τους προηγούμενους μήνες και ειδικά από τον Απρίλιο και μετά.
Την ίδια στιγμή στην καταλληλότητα για πρωθυπουργός ο Κυριάκος Μητσοτάκης συγκεντρώνει ποσοστό της τάξης του  33% υπερέχοντας κατά 10 μονάδες του Αλέξη Τσίπρα.
Σύμφωνα τα στοιχεία της δημοσκόπησης, που διεξήχθη το διάστημα 24-26 Ιουνίου από την εταιρεία Pulse  για τον Σκάι, η διψήφια διαφορά μεταξύ Ν.Δ. και ΣΥΡΙΖΑ όχι απλά έχει παγιωθεί αλλά διευρύνεται.
Από την δημοσκόπηση προκύπτει επίσης ότι οι αναφορές κυβερνητικών στελεχών περί συμφωνίας της πλειοψηφίας των Ελλήνων με τη συμφωνία των Πρεσπών δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα αφού το 62% των ερωτηθέντων την κρίνει αρνητικά.

Επίσης, έξι στους δέκα Έλληνες θεωρούν πως τα πράγματα πηγαίνουν σε λάθος κατεύθυνση.

Σε αυτό το περιβάλλον, στην πρόθεση ψήφου το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης με αναγωγή επί των εγκύρων συγκεντρώνει 34%, έναντι 21,5% του ΣΥΡΙΖΑ, διευρύνοντας τη διαφορά μεταξύ των δύο κομμάτων κατά 2% σε σχέση με την αντίστοιχη δημοσκόπηση της ίδιας εταιρείας μεταξύ 13-15 Μαΐου.


Μάλιστα, όπως αποδεικνύεται από τα στοιχεία των δημοσκοπήσεων  του τελευταίου εξαμήνου, η διαφορά που καταγράφεται για τον μήνα Ιούνιο είναι η μεγαλύτερη το 2018, γεγονός που δείχνει μια τάση διεύρυνσης της διαφοράς μεταξύ ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ.



Σημαντικό είναι το πλήγμα που δέχεται η κυβέρνηση από τη συμφωνία Τσίπρα – Ζάεφ για το ονοματολογικό της πΓΔΜ, καθώς το 62% των ερωτηθέντων στέκεται σίγουρα και μάλλον αρνητικά έναντι του 27% που την κρίνει θετικά.


Αντίστοιχα, ούτε η συμφωνία του Eurogroup φαίνεται να πείθει τους πολίτες. Συγκεκριμένα, το 49% των ερωτηθέντων την κρίνει αρνητικά, παρά το κυβερνητικό αφήγημα περί «καθαρής» εξόδου από τα Μνημόνια.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της δημοσκόπησης στην τρίτη θέση βρίσκεται το Κίνημα Αλλαγής (7,5%). Στο 7,5% βρίσκεται και η Χρυσή Αυγή, ενώ πέμπτο είναι το ΚΚΕ με 6% διατηρώντας τις δυνάμεις του.

Η διαφορά στην παράσταση νίκης μεταξύ ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ έχει διευρυνθεί ακόμα περισσότερο και πλέον ανέρχεται στις 35 μονάδες. Συγκεκριμένα, η ΝΔ συγκεντρώνει 58% και ο ΣΥΡΙΖΑ 23% στην ερώτηση «ποιο κόμμα πιστεύετε ότι θα βγει πρώτο».


Τέλος, οι ερωτηθέντες, σε ποσοστό 33% θεωρούν ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης είναι καταλληλότερος για τη θέση του πρωθυπουργού από τον Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος συγκεντρώνει το 23% των προτιμήσεων των ερωτηθέτων. Επίσης το 38% εκτιμά ότι εθνικές εκλογές θα γίνουν μέσα στο 2018, το 25% στο α' εξάμηνο του 2019 κοντά στις ευρωεκλογές και το 26% στο β' εξάμηνο του 2019, έως το τέλος θητείας της κυβέρνησης.



Μοιραστείτε

Share/Bookmark

Η ΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK

Δεν υπάρχουν σχόλια: