Τρίτη 3 Ιουλίου 2018

Ο Κ. Χατζηδάκης χάλασε τη φιέστα Μοσκοβισί: Οι Έλληνες ξέρουν ότι πρόκειται για 4ο Μνημόνιο

Ο Κ. Χατζηδάκης χάλασε τη φιέστα Μοσκοβισί: Οι Έλληνες ξέρουν ότι πρόκειται για 4ο Μνημόνιο
Τις ψευδαισθήσεις που καλλιέργησε ο Π. Μοσκοβισι στη Βουλή κατέρριψε ο αντιπρόεδρος της ΝΔ, Κωστής Χατζηδάκης μιλώντας στη κοινή συνεδρίαση των 4 επιτροπών, παρουσία μάλιστα του Ευρωπαίου Επιτρόπου. Σε έντονο ύφος ο βουλευτής της ΝΔ υπενθύμισε αρχικά ότι ήδη έχουν υιοθετηθεί σκληρά μέτρα, υψηλά πλεονάσματα μέχρι το 2060, υπερταμείο και αυστηρή εποπτεία στις τράπεζες.
Σε αντάλλαγμα, σύμφωνα με τον Κ. Χατζηδάκη πήρε το μαξιλάρι και το περιβόητο  cash buffer.  «Από τη μία έχουμε λεφτά και από την άλλη υποχρεώσεις και εποπτεία», προσέθσε ο αντιπρόεδρος της ΝΔ για να συμπληρώσει σε αυστηρό τόνο: «Τα ίδια είχαμε και πριν. Μπορούμε να το πούμε Πιερ, Ευκλείδη, Κωστή, όπως θέλετε. Οι Έλληνες πολίτες ξέρουν ότι πρόκειται για τέταρτο μνημόνιο», τόνισε χαρακτηριστικά  καταχειροκροτούμενος από τα γαλάζια έδρανα!
Παράλληλα, ο κ. Χατζηδάκης προκάλεσε έντονο εκνευρισμό στον ΣΥΡΙΖΑ όταν αναφέρθηκε στο θέμα των συντάξεων. Κάλεσε τον Ευρωπαίο Επίτροπό να επιβεβαιώσει ή να διαψεύσει το σενάριο που διακινεί η κυβέρνηση πως οι ψηφισμένες περικοπές στις συντάξεις δεν θα εφαρμοστούν.
«Δεν υπάρχει ούτε ένας που να θέλει να περικοπούν οι συντάξεις. Θα πρέπει όμως να ξεκαθαριστούν κάποια πράγματα. Εμείς το πρόγραμμά μας το έχουμε διαμορφώσει με βάση τις διεθνείς συμφωνίες της χώρας. Αν μας πείτε ότι θα ακυρωθεί καλοδεχούμενο, να το ξέρουμε όμως για να διαμορφώσουμε κι εμείς αντίστοιχα το πρόγραμμά μας. Θέλουμε ισότητα και να υπάρχουν καθαροί χώροι για όλα τα κόμματα. Λυπάμαι που χάλασα την ευτυχία σας», υπογράμμισε ο Κ. Χατζηδάκης κάτω από τα έντονα χειροκροτήματα των βουλευτών της ΝΔ.
Μάλιστα, δεν ήταν λίγοι οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ που έσπευσαν να τον… αποδοκιμάσουν, αφού ουσιαστικά τους χάλασε το success story!
liberal.gr

Μοιραστείτε

Share/Bookmark

Η ΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK

Δεν υπάρχουν σχόλια: