Κυριακή 29 Ιουλίου 2018

Ιδού οι φταίχτες!

Μια χυδαία κυβέρνηση που επιρρίπτει τις ευθύνες στα θύματα, την πολεοδομία και την κλιματική αλλαγή

Άνθρωποι αγκαλιασμένοι βρίσκονταν στη θάλασσα για να γλιτώσουν από τις πύρινες φλόγες – Συγκλονιστικές εικόνες που δημοσίευσε χρήστης των social media.

Μόνον οργή προκαλούν οι φωτογραφίες που δημοσιεύονται από χρήστες των social media και δείχνουν απελπισμένους ανθρώπους να προσπαθούν να επιβιώσουν,  χωρίς ίχνος βοήθειας από οποιαδήποτε αρχή.
Το κράτος απουσιάζει. Ούτε στρατός, ούτε αστυνομία, ούτε λιμενικό, ούτε ΕΚΑΒ, ούτε εκπρόσωπος της πολιτείας.
Μόνον άνθρωποι που προσπαθούν να ζήσουν!
Άλλοι προσπαθουν να προστατεύσουν τους γονείς τους, άλλοι τα παιδιά τους, άλλοι τα κατοικίδιά τους, άλλοι ξανοίγονται στη θάλασσα. Οι εικόνες που δημοσιεύονται συγκλονίζουν.

Η χυδαία Κυβέρνηση, του Αλέξη Τσίπρα το βράδυ που οι ανθρωποι αυτοί θαλασσοπνίγονταν προσπαθώντας να επιβιώσουν, έχοντας ως οδηγό της μόνον την προστασία της εικόνας της, δεν δίστασε να διαστρεβλώσει την αλήθεια και να παρουσιάσει δημοσίως την κατάσταση ως ελεγχόμενη, μην τυχόν και θαμπώσει το προφίλ  του Αλ. Τσίπρα. Ποιος μπορεί να ξεχάσει άλλωστε τον πρωθυπουργό  σε απευθείας μετάδοση να εμφανίζεται ως συντονιστής ανεύθυνων γραφειοκρατών και απατεώνων υπουργών  που ωραιοποιούσαν την κατάσταση στον Ελληνικό λαό;

Ποιος μπορεί να αγνοήσει ότι την ώρα που η χυδαία κυβέρνηση “συντόνιζε”, η φωτιά ήδη από το απόγευμα είχε καταστρέψει το Μάτι; Υπήρχαν τότε ήδη δεκάδες νεκροί, πράγμα που ήξεραν οι πάντες. Στην σύσκεψη όμως του Πρωθυπουργού με τους επικεφαλής της Πυροσβεστικής και τους αρμόδιους υπουργούς, δεν γίνεται κουβέντα για τους νεκρούς. Σαν να μην υπάρχουν. Δεν το ξέρουν; Η το κρύβουν; Και στις δυο περιπτώσεις το συμπέρασμα ειναι τραγικό. Στην σύσκεψη δεν γίνεται κουβέντα για το οτι μια ολόκληρη πόλη έχει γίνει στάχτη. Αντίθετα, ο επικεφαλής της Πυροσβεστικής και ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, λένε στον Πρωθυπουργό οτι το μέτωπο είναι σε ύφεση. Οτι καίει κάποια σπίτια…αλλά οι προσπάθειες όλων είναι να διασωθούν οι άνθρωποι. Ούτε κουβέντα για τις απώλειες. Δεν το ξέρουν; Εχουν τόση άγνοια της κατάστασης; Το κρύβουν; Λένε ψέματα για λίγα λεπτά προπαγάνδας; Δύσκολο να το απαντήσεις.

Μάλιστα ο Αλέξης Τσίπρας διαβεβαιώνει  οτι έχουν ληφθεί όλα τα μέτρα- ενώ στην πραγματικότητα τα πάντα έχουν καταστραφεί στο Μάτι που ήδη θρηνεί μια εκατόμβη νεκρών. Οι υπουργοί κάνουν λόγο για διάσωση των ανθρώπων από την θάλασσα με μέσα του Λιμενικού, την ώρα που γυναικόπαιδα και ηλικιωμένοι θαλασσοπνίγονται, για σημεία συγκέντρωσης του πληθυσμού στο Δημαρχείο και στο Πνευματικό Κέντρο στο Μάτι…που ήδη έχει γίνει στάχτη. Περιγράφουν μια εικονική πραγματικότητα. Μόνο για τις ανάγκες του φακού. Και είναι χαρακτηριστικό οτι όλοι μιλάνε στη σύσκεψη για το πώς θα κινηθούν τα ιπτάμενα μέσα την επομένη. Σαν να μην έχει συμβεί τίποτα…
Η σύσκεψη μάλιστα αρχίζει με τον Αλέξη Τσίπρα να ενημερώνεται από τους επικεφαλής της Πυροσβεστικής για τις πυρκαγιές στο Λουτράκι, στην Κινέτα, στους Αγίους Θεοδώρους και στα Χανιά, κρύβοντας την πραγματικότητα.
Σαν να μην έφτανε μόνον αυτό, την επόμενη μέρα, υπουργός της  χυδαίας κυβέρνησης, αντί συγγνώμης,  τακώνεται  με επιζώντα για το αν πνίγηκαν 5 ή περισσότεροι, ενώ την ίδια στιγμή έδινε συνέντευξη σε ξένο Μέσο επιρρίπτοντας την ευθύνη στους ίδιους τους κατοίκους!
Άλλος χυδαίος υπουργός, επέρριπτε την ευθύνη στους ίδιους τους πνιγμένους! δηλώνοντας ότι ήταν κακός σύμβουλος ο πανικός.

Άλλος υπουργός καυχιόταν ότι τα έκανε όλα τέλεια, ενώ ο καλοπληρωμένος μηχανισμός προπαγάνδας τους ανακάλυπτε “πράκτορες, εμπρηστές και μυστικές υπηρεσίες” που ήθελαν να ρίξουν τον (λαοπρόβλητο) Αλέξη Τσίπρα. Για να πείσουν μάλιστα για τα “επιχειρήματά” τους χρησιμοποίησαν ως νέο παρακράτος, και πλαστές φωτογραφίες, από άλλες φωτιές, ως “στοιχεία” της δράσης των “εμπρηστών – πρακτόρων”.
Χωρίς ντροπή, χωρίς ίχνος σεβασμού στα θύματα και τις οικογένειές τους.
Εκείνη την ώρα άνθρωποι προσπαθούσαν να επιβιώσουν:
«Ζήσαμε την κόλαση και τον θάνατο». Με αυτά τα λόγια περιγράφει η Έλια Κάλλια τα όσα βίωσε το απόγευμα της Δευτέρας στο Μάτι, όταν ξαφνικά βρέθηκε ανάμεσα σε ανθρώπους που πάλευαν να γλιτώσουν τη ζωή τους.
Η κυρία Κάλλια δημοσίευσε βίντεο και φωτογραφίες που αποτυπώνουν την πραγματική εικόνα των όσων εκτυλίχθηκαν τις τραγικές εκείνες στιγμές.

Άνθρωποι που βρίσκονταν αγκαλιασμένοι στη θάλασσα προσπαθούσαν να σωθούν από τις φωτιές. Μανάδες που κρατούσαν στην πλάτη το παιδί τους, ενώ κάποιοι κουβαλούσαν μαζί τους ό,τι προσπάθησαν να διασώσουν από τις φλόγες. Δεν ήταν λίγοι αυτοί που έβαζαν ένα πανί στο στόμα και τη μύτη τους για να διευκολυνθούν στην αναπνοή.
Γύρω τους υπάρχουν καπνοί που κάνουν αποπνικτική την κατάσταση, ενώ οι ακτές έχουν γεμίσει με φλόγες.
«Ζήσαμε την κόλαση και τον θάνατο. Παρακαλώ αναδημοσιεύσετε τις φωτογραφίες μήπως βοηθήσουμε ανθρώπους να βρουν τους δικούς τους. Σχόλια και like δεν χρειάζονται», γράφει η κυρία Κάλλια στο Facebook.
















Μοιραστείτε

Share/Bookmark

Η ΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK

Δεν υπάρχουν σχόλια: