Πέμπτη 5 Ιουλίου 2018

Τροπολογία για μη μείωση συντάξεων από Κυρ. Μητσοτάκη

Tροπολογία για τη μη μείωση συντάξεων προανήγγειλε από το βήμα της Βουλής ο πρόεδρος της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης μετά τις νομοθετικές πρωτοβουλίες από ΔΗΣΥ και ΚΚΕ για ακύρωση περικοπών στις συντάξεις.

Με αυτό τον τρόπο ο πρόεδρος της ΝΔ απάντησε ουσιαστικά στις κατηγορίες του Αλέξη Τσίπρα ότι «επιθυμεί διακαώς τις εν λόγω περικοπές».

«Από τα υπόγεια του Μαξίμου διακινούνται διάφορα σενάρια περί αναστολής των μέτρων σε περίπτωση υπεραπόδοσης. Οι περικοπές δεν προβλέπονταν και ήταν εντελώς αχρείαστες. Είναι το τίμημα της προσωπικής σας αναξιοπιστίας. Εμείς δεν ψηφίσαμε τις περικοπές. Εχετε θράσος κύριε Τσίπρα, εμείς ήμασταν ενάντια στις περικοπές», είπε ο Κυρ. Μητσοτάκης και πρόσθεσε «μεταξύ του διπλού νομίσματος Βαρουφάκη και των μνημονίων που έρχονται γραμμένα στα αγγλικά, υπάρχει και ο δικός μας δρόμος: Ο δρόμος του μέτρου, της αλήθειας και της πειστικής επιχειρηματολογίας. Ο ρόλος του ισότιμου συνομιλητή και όχι του επαναστάτη που μετατρέπεται σε "yes man". Καταθέτω τροπολογία για να μην ισχύσει η περικοπή των συντάξεων. Εμείς την ψηφίζουμε γιατί είμαστε ενάντια στο κόψιμο τους. Τις καταψηφίσαμε, όταν εσείς τις ψηφίζατε. Ελάτε να την ψηφίσουμε μαζί. Τώρα. Για να δούμε επιτέλους ποιος είναι υποκριτής και ποιος λέει αλήθεια στον ελληνικό λαό», είπε σε άλλο σημείο της ομιλίας του.

Ο πρόεδρος της ΝΔ εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση στον Αλέξη Τσίπρα τόσο για την οικονομία όσο και για το ονοματολογικό χαρακτηρίζοντας μεταξύ άλλων τον πρωθυπουργό ως «πολιτικό ψεύτη» και «πολιτικό απατεώνα» και καταλογίζοντάς του λαϊκισμό και ανευθυνότητα στη διαχείριση της εξουσίας.

«Αν βγείτε και κάνετε μια βόλτα, αν μπορείτε να το κάνετε φυσικά, και ρωτήσετε τους Ελληνες σε ποιον πολιτικό ταιριάζουν οι λέξεις "πολιτικός ψεύτης" και "πολιτικός απατεώνας" θα σας πουν ο Αλέξης Τσίπρας», είπε στην αρχή της ομιλίας του ο Κυριάκος Μητσοτάκης ενώ έκανε αναφορά και στην επέτειο του δημοψηφίσματος του 2015 σήμερα.

«Σημαδιακή ημέρα η σημερινή συζήτηση την επέτειο του δημοψηφίσματος του 2015. Συνειδητά την προγραμματίσατε; Τότε που φέρατε την κοινωνία μπροστά στο χείλος του διχασμού τότε που εξαπατήσατε τον ελληνικό λαό», είπε και αναφέρθηκε και σε ένα tweet του αναπληρωτή υπουργού Υγείας από τις ημέρες του δημοψηφίσματος. «Η μαντινάδα του κ. Πολάκη "το όχι θέλει έλληνες το ναι θέλει προδότες". Καιρός να ξεχωρίσουν τα αγρίμια από τις κότες. Αυτός είναι ο υπουργός σας καθρέφτης του πολιτικού σας λόγου. Το ποιος είναι τα αγρίμια και ποιος οι κότες θα το κρίνει ο ελληνικός λαός», τόνισε.


Αναφερόμενος στην κατάσταση της οικονομίας ο πρόεδρος της ΝΔ είπε «τις συνέπειες της επιλογής σας τις πληρώνουμε ακόμα, ο λαός συνεχίζει να ζει με τη φτώχεια, την ανασφάλεια και τα capital controls. Συνεχίζετε να κυβερνάτε με ψέματα και να διχάζετε τον ελληνικό λαό. Οδυνηρή και χρήσιμη αφορμή η σημερινή επέτειος για να αναλογιστούμε τι έγινε αυτά τα 3,5 χρόνια, τι σημαίνει ο λαϊκισμός και η ανευθυνότητα στην εξουσία.Το διάστημα αυτό αποτελεί το χρονικό της πολιτικής σας ήττας, εκλιπαρείτε για δύο λόγια συμπάθειας και ένα φιλικό χτύπημα στην πλάτη εσείς που λέγατε "go back madame Merkel". Γίνατε οι εκλεκτοί της νέας διαπλοκής. Κατακεραυνώνατε τις αποκρατικοποιήσεις την εργαλειοθήκη του ΟΟΣΑ, την πώληση της ΔΕΗ, τώρα τα υπογράφετε και με τα δύο σας χέρια. Βαφτίζετε επιτυχία αυτή την ιδεολογική σας συντριβή».

Στη συνέχεια ο κ. Μητσοτάκης κατηγόρησε τον Αλέξη Τσίπρα ότι απέκρυψε τη μείωση των συντάξεων και την ύπαρξη του υπερταμείου.

«Τον Σεπτέμβριο του 2015 δεν είχατε πει κουβέντα για το υπερταμείο. Και έρχεστε εδώ και μας κατηγορείτε για ψέματα; Αλήθεια κ. Τσίπρα, γιατί δεν πήρατε δίπλα σας τον κ. Καμμένο σήμερα; Σας χαλάει το κάδρο; Δεν είχατε πει λέξη για τη νέα μείωση των συντάξεων και του αφορολόγητου. Δεν είχατε πει λέξη για τον ΦΠΑ των νησιών. Η χώρα έχει στο τιμόνι της σε μια δύσκολη περίοδο μια κυβέρνηση οπερέτα, έναν θίασο. Αλλα λέει ο υπουργός Αμύνης, άλλα ο υπουργός Εξωτερικών. Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος έχει γίνει κυβερνητικός διπρόσωπος».

Ο πρόεδρος της ΝΔ επιτέθηκε και στον υπουργό Αμυνας, Πάνο Καμμένο λέγοντας: «Ο κ. Καμμένος τη μία μέρα επέτρεψε σε Τσίπρα και Κοτζιά να υπογράψουν στις Πρέσπες και την επομένη λέει ότι θα ρίξει την κυβέρνηση. Ενας φυσιολογικός πρωθυπουργός θα σας είχε απολύσει ακούγοντας να λέτε αυτές τις σαχλαμάρες. Θα πάτε μαζί στο ΝΑΤΟ; Είστε κ. Τσίπρα όχι μόνο αναξιόπιστος αλλά και αδύναμος υπό προθεσμία. Κυβερνάτε μέχρι να αποφασίσετε από κοινού με τον κ. Καμμένο να δώσετε τέλος σε αυτή την παθιασμένη σχέση».

Σε ό,τι αφορά τη συμφωνία των Πρεσπών ο κ. Μητσοτάκης αναφέρθηκε στις χθεσινές δηλώσεις Ζάεφ περί «Μακεδονικού Στρατού». «Μας είπατε ότι δεν αναγνωρίσατε μακεδονική εθνότητα και γλώσσα και ο Ζάεφ πανηγυρίζει για τη μακεδονική ταυτότητα και γλώσσα. Χθες μάθαμε ότι υπάρχει και μακεδονικός στρατός. Πείτε στον κ. Κοτζιά ότι είναι αργά για δάκρυα».

Μιλώντας επίσης για την εποχή μετά το τέλος των μνημονίων ο κ. Μητσοτάκης έκανε λόγο για τρεις αλήθειες.

«Στο τέλος Αυγούστου τελειώνει το τρίτο πρόγραμμα, αυτό σημαίνει ότι λήγει ο ευνοϊκός δανεισμός και η χώρα καλείται να απευθυνθεί στις αγορές. Η μεταμνημονιακή εποπτεία θα κάνει τη δική της έκθεση και αναλόγως θα διαμορφώνεται και η απαίτηση των κεφαλαιαγορών αυτό όμως δεν λέγεται ούτε τέλος των μνημονίων ούτε κανονική έξοδος. Την λεγόμενη ασφάλεια την έχετε εξασφαλίσει από υπόλοιπα προηγούμενων δανείων και από συσσώρευση υψηλών πλεονασμάτων που προκύπτει από τον στραγγαλισμό της πραγματικής οικονομίας και την παρακράτηση συντάξεων και μη αποπληρωμή οφειλών του δημοσίου προς τις ελληνικές επιχειρήσεις. Μια χώρα που παραλύει εντός συνόρων για να διεκδικήσει δανεισμό εκτός συνόρων. Σύμφωνα με το νόμο 4472 του 2017 που φέρει τις υπογραφές Τσίπρα-Τσακαλώτου η Ελλάδα δεσμεύεται για πρόσθετα μέτρα λιτότητας ύψους 5,1 δισ. στην επόμενη διετία. Δεν μπορείς να μιλάς για μεταμνημονιακή εποχή με μνημονιακά μέτρα. Με φιέστες και λαμέ γραβάτες δεν θα έρθει έξοδος από την κρίση», σημείωσε.


kathimerini.gr


Μοιραστείτε

Share/Bookmark

Η ΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK

Δεν υπάρχουν σχόλια: