Πέμπτη 12 Ιουλίου 2018

Ζάεφ: Μέλος της οικογένειας του ΝΑΤΟ η «Δημοκρατία της Μακεδονίας»

Ζάεφ: Μέλος της οικογένειας του ΝΑΤΟ η «Δημοκρατία της Μακεδονίας»
Ως μέλος μιας οικογένειας, αυτής του ΝΑΤΟ, θεωρεί πλέον την πΓΔΜ ο πρωθυπουργός της χώρας κ. Ζόραν Ζάεφ, μετά την επίσημη χθεσινή πρόσκληση της Συμμαχίας να ξεκινήσουν οι ενταξιακές διαπραγματεύσεις.
Συγκεκριμένα, ο Ζόραν Ζάεφ με ανάρτησή του στο twitter αναφέρει χαρακτηριστικά ότι «Η απόφαση των χωρών μελών του ΝΑΤΟ να προσκαλέσουν τη χώρα μας σημαίνει ότι η Δημοκρατία της Μακεδονίας γίνεται μέρος μιας οικογένειας».
Μάλιστα την ανάρτησή του συνοδεύουν μερικές φωτογραφίες του πρωθυπουργού από την παρουσία του στην Σύνοδο του ΝΑΤΟ χθες στις Βρυξέλλες.

Προβολή εικόνας στο TwitterΠροβολή εικόνας στο TwitterΠροβολή εικόνας στο TwitterΠροβολή εικόνας στο Twitter
Одлуката на земјите членки на да ја поканат нашата земја значи дека Република станува дел од семејство. добиваа доверба да бидат дел во сериозни безбедносни предизвици. Така, растат капацитетите на АРМ, но и на цивилните структури.http://vlada.mk/node/15171 
Υπενθυμίζεται πως στη χθεσινή διακήρυξη του ΝΑΤΟ αναφέρεται πως «στη σύνοδο κορυφής του Βουκουρεστίου το 2008, είχαμε αποφασίσει ότι το ΝΑΤΟ θα απευθύνει πρόσκληση στην πΓΔΜ για ένταξη στη Συμμαχία μόλις επιτευχθεί αμοιβαία αποδεκτή λύση στο ζήτημα της ονομασίας στα πλαίσια του ΟΗΕ. Χαιρετίζουμε την ιστορική συμφωνία μεταξύ Αθήνας και Σκοπίων σχετικά με την επίλυση του ονοματολογικού ζητήματος. Συμφώνως με την πολιτική μας, αποφασίσαμε να καλέσουμε την κυβέρνηση των Σκοπίων προκειμένου να ξεκινήσει ενταξιακές συνομιλίες για να ενταχθεί στη Συμμαχία μας. Η πλήρης εφαρμογή των προβλεπόμενων εσωτερικών διαδικασιών σε σχέση με τη συμφωνία για τη λύση του ονοματολογικού αποτελεί προϋπόθεση για την επιτυχή ολοκλήρωση της διαδικασίας προσχώρησης».
Παράλληλα, το ΝΑΤΟ συνιστά στην κυβέρνηση της πΓΔΜ να ενισχύσει σημαντικά τις σχέσεις καλής γειτονίας και να θέσει σε εφαρμογή τη Συνθήκη για τη Φιλία, την Καλή Γειτνίαση και τη Συνεργασία με τη Βουλγαρία. «Χαιρετίζουμε τις αποφασιστικές προσπάθειες της νέας κυβέρνησης κατά το έτος και την ουσιαστική πρόοδο που έχει επιτευχθεί σε μια σειρά αναγκαίων μεταρρυθμίσεων και ενθαρρύνουμε τις περαιτέρω προσπάθειες μεταρρύθμισης πριν και μετά την ένταξη, προκειμένου να ενισχυθεί η συμβολή της χώρας στη Συμμαχία», αναφέρεται ακόμα στο κείμενο των συμπερασμάτων.
Μοιραστείτε

Share/Bookmark

Η ΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK

Δεν υπάρχουν σχόλια: