Πέμπτη 5 Ιουλίου 2018

Λαθρομεταναστευτικό: Τι προκαλεί σήμερα «τεκτονικούς σεισμούς» παντού;

Του Θανάση Κ
.Υπάρχει μια μεγάλη αρχή στην εφαρμοσμένη Πολιτική (κι όχι μόνο - και στην Ιατρική και στις επιχειρήσεις, και στον αθλητισμό και στον Πόλεμο και στις διαπροσωπικές σχέσεις – σχεδόν παντού):

-- Αν δεν πάρεις ένα δύσκολο - ή και σκληρό μέτρο - την ώρα που πρέπει, τότε θα χρειαστεί να πάρεις δέκα φορές πιο δύσκολα μέτρα αργότερα – και πια δεν θα αρκούν!

* Αν δεν περικόψεις μια σπατάλη από τα πρώτα στάδια, αργότερα πρέπει να πάρεις πολύ πιο δραστικά μέτρα - κι ακόμα πιο μετά, δεν θα μπορείς να κάνεις τίποτε για να αποφύγεις τη χρεοκοπία.

* Αν δεν αντιμετωπίσεις με σχετικά ήπια μέσα την απλή εφηβική παραβατικότητα, τότε αργότερα θα αντιμετωπίσεις αδίστακτες συμμορίες που θα προκαλούν αιματοχυσίες (και μεταξύ τους ακόμα) και αντιμετωπίζονται μόνο με μεγάλης σκληρότητας κατασταλτικά μέτρα.

* Αν δεν δώσεις το σωστό φάρμακο σε μια σοβαρή ασθένεια την ώρα που εμφανίζεται, λίγο αργότερα, όταν θα έχει διαλύσει τον οργανισμό, πιθανόν να μην πιάνουν ούτε τα πιο δραστικά φάρμακα…

Αυτό, πέρα από εκδήλωση διορατικότητας και ευθύνης, είναι μια πάντα επίκαιρη αρχή «πολιτικού ρεαλισμού»…

Οι παλιοί το έλεγαν πολύ απλά:


--Μερικά πράγματα τα «τελειώνεις» όταν είναι μικρά ακόμα. Γιατί αν τα αφήσεις να γίνουν «θηρία», τότε μόνο με άλλα «θηρία» αντιμετωπίζονται…

Αυτό ακριβώς δεν έκανε η Ελλάδα. Σε τίποτε!

Ούτε στον κρατισμό, ούτε στη δημοσιονομική εκτροπή, ούτε στην ασφάλεια των πολιτών, ούτε στην ασυδοσία των συντεχνιών και των οργανωμένων συμφερόντων, ούτε στη χαλάρωση της Εκπαίδευσης, ούτε στην αποβιομηχάνιση - τελικά ούτε στην λαθρομετανάστευση.

(Με σύντομη εξαίρεση, όπως θα δούμε, την περίοδο 2012-14…)

Μέσα από το «προοδευτικό ξεσάλωμα» της Μεταπολίτευσης, η Ελληνική κοινωνία άφησε όλες τις νοσηρές «στρεβλώσεις» και τις «υπερβολές» που ενυπάρχουν ή είναι φυσικό να εμφανιστούν σε κάθε ανοικτό δημοκρατικό σύστημα, να αναπτυχθούν τόσο που κατέστησαν ανεξέλεγκτα «θηρία».

Και τα «θηρία» αυτά δεν μπορούσε κανείς πια να τα αντιπαλέψει.

Κι όταν κάποιοι το τόλμησαν, η κοινωνία – ή μεγάλο κομμάτι της – δεν το άντεχε πια…

Η λαθρομετανάστευση υπήρξε το πιο αντιπροσωπευτικό, το πιο πρόσφατο, ίσως και το πιο απειλητικό. Για τη χώρα συνολικά…

Οι κάτοικοι της Λέσβου πείστηκαν το 2015, ότι τα «λεφούσια» που έρχονταν από απέναντι, όταν ο Τσίπρας και η κ. Τασία άνοιξαν τα σύνορα, ήταν «ταλαίπωροι πρόσφυγες» που αναζητούσαν σωτηρία.

Απλοί άνθρωποι άνοιξαν τις καρδιές τους και τα σπίτια τους, προσφέροντας φιλοξενία. Με περίσσευμα ψυχής και γενναιοδωρίας…

Κάποιοι μάλιστα σκέφτηκαν ότι θα κέρδιζαν και το… Βραβείο Νόμπελ Ειρήνης γι’ αυτή τους την σπάνια «ανθρωπιά» και «δοτικότητα»…

Λίγο αργότερα, όμως, κατάλαβαν ότι όλοι αυτοί με τα πανάκριβα κινητά και τους στημένους «αλληλέγγυους» να τους καθοδηγούν, δεν ήταν ακριβώς άμοιροι «πρόσφυγες» από κατεστραμμένες πατρίδες, αλλά τυχοδιώκτες και λαθρέμποροι, με στόχο να φτάσουν παράνομα στην υπόλοιπη Ευρώπη και να στήσουν τα εγκληματικά δίκτυα τους.

Κουβαλούσαν μαζί τους ναρκωτικά κυρίως, και έτσι χρηματοδοτούσαν το μεγάλο ταξίδι τους από χώρες όπως το Μαρόκο, η Τυνησία, το Πακιστάν και το Αφγανιστάν.

Είχαν μαζί τους γυναίκες και παιδιά που συχνά δεν μίλαγαν την ίδια γλώσσα (!) και που είχαν… αγοράσει καθοδόν!

Και τα βράδια τα «εξέδιδαν» και τα εμπορεύονταν! Και μαχαιρώνονταν μεταξύ τους, τηρώντας τους απαράγραπτους νόμους των συμμοριών.

Και στο μεταξύ οι υπόλοιποι Ευρωπαίοι – οι οποίοι, μετά από κάποιο σημείο δεν έφαγαν την «παραμύθα» περί «κακόμοιρων προσφύγων» – αρνήθηκαν να τους δεχθούν! Οπότε οι ορδές των λαθρομεταναστών που είχαν φτάσει από «απέναντι», παγιδεύτηκαν στο νησιά μας, έστησαν τα δικά τους γκέτο εκεί, η ελληνική κυβέρνηση τους εκχώρησε στη δικαιοδοσία των ΜΚΟ που τους έφεραν (δηλαδή στους «διακινητές»!) κι άρχισαν να σκορπούν τον τρόμο στους ανυποψίαστους ως τότε κατοίκους.

Οι οποίοι ζητάνε τώρα να τους λύσει το πρόβλημα η κυβέρνηση που οι ίδιοι δύο φορές ψήφισαν το 2015 - και αυτή τους το δημιούργησε!

(Κι αν το Σκοπιανό έχει προκαλέσει καθίζηση του ΣΥΡΙΖΑ στη Βόρειο Ελλάδα, το λαθρομεταναστευτικό έχει προκαλέσει αντίστοιχη ψήφο αντεκδίκησης κατά του ΣΥΡΙΖΑ στα νησιά. Παρά τις υποσχέσεις του Τσίπρα για διατήρηση χαμηλού ΦΠΑ. Που τώρα όμως, διαψεύδονται από το περιβάλλον της Μέρκελ!)

Θέλετε τώρα και τη «μεγάλη εικόνα»;

Το λαθρομεταναστευτικο έχει διαλύσει όχι μόνο τα πέντε ακριτικά νησιά μας, αλλά και ολόκληρη την Ευρώπη!

Πρώτα-πρώτα αυτό ακριβώς είναι: λαθρομεταναστευτικό!

-- Όχι «προσφυγικό», αφού η συντριπτική πλειονότητά τους ΔΕΝ είναι πρόσφυγες!

--Όχι (σκέτο) «μεταναστευτικό», αφού οι μετανάστευση είναι μια ελεγχόμενη διαδικασία με νομιμότητα και νομιμοποίηση. Και οι νόμιμοι μετανάστες σε κάθε ανοιχτή κοινωνία είναι κατά κανόνα δημιουργικοί και παραγωγικοί άνθρωποι. Δεν είναι ανεξέλεγκτα και εγκληματικά στοιχεία.

Το πρόβλημα που αντιμετωπίζουμε σήμερα είναι λαθρομεταναστευτικό!

Και γι’ αυτό αποσταθεροποίησε, σε ελάχιστο χρόνο, ολόκληρη την Ευρώπη!

Και προκαλεί συνεχώς αληθινούς σεισμούς - μετακίνηση τεκτονικών πλακών - στο πολιτικό σκηνικό όλων των χωρών της.

Και στο κοινωνικό τους υπέδαφος ακόμα.

Όση μετακίνηση προς τα δεξιά δεν προκάλεσε μέσα σε 40 χρόνια, ο μεταπολεμικός διχασμός της Ευρώπης, τα τείχη του «παραπετάσματος» και ο Κομμουνισμός με την εξωτερική του απειλή και την εσωτερική υπονόμευση, την προκάλεσε – τέτοια και μεγαλύτερη μετακίνηση προς τα δεξιά – μέσα σε μόλις 18 μήνες το λαθρομεταναστευτικό τσουνάμι!

Που κατά το ήμισι και πλέον πέρασε από την Ελλάδα…

Αυτή τη στιγμή πίσω από όλες τις πολιτικές εξελίξεις στην Ευρώπη (τώρα σιγά-σιγά και στις ΗΠΑ) είναι το λαθρομεταναστευτικό.

--Αυτό βρίσκεται στον πυρήνα της νίκης Τράμπ στις ΗΠΑ.

--Αυτό κύριο αίτιο για το Brexit.

--Αυτό πίσω από όλες τις μεγάλες εκλογικές ανατροπές που ακολούθησαν.

--Αυτό δημιούργησε συμπαγείς δεξιές κυβερνήσεις σε χώρες όπως η Αυστρία, η Ιταλία, η Ουγγαρία, η Τσεχία, η Πολωνία, η Σλοβακία.

--Αυτό αποσταθεροποιεί αντίθετα, στέρεες ως πρόσφατα «μετριοπαθείς» κυβερνήσεις όπως στη Γερμανία και ηγετικές προσωπικότητες όπως η Μέρκελ που τώρα καταρρέει.

Αυτό –το λαθρομεταναστευτικό - μετακινεί δεξιότερα παραδοσιακά κεντρογενείς κυβερνήσεις στην Ολλανδία, στη Δανία, στην Σουηδία και στην Φιλανδία. Ακόμα και στη Γαλλία…

Οι Σοσιαλιστές έχουν εξαφανιστεί ή πηγαίνουν από τη μια συντριπτική ήττα στην άλλη.

Οι Χριστιανοδημοκράτες διασπώνται, ή μετακινούνται δεξιότερα για να σωθούν.

Ακραία αντί-συστημικά κόμματα κερδίζουν συνεχώς έδαφος και επιβάλλουν πλέον τους όρους τους.

Κι όλα αυτά από το λαθρομεταναστευτικό!

Και μάλιστα το πιο αξιοπερίεργο: σε περίοδο οικονομικής ευημερίας παντού – πλην Ελλάδος βεβαίως…

Η νέα αυτή άνοδος της δεξιάς δεν είναι, αναγκαστικά, κάτι «καλό».

Ούτε οι εκπρόσωποί της έχουν δίκιο σε όλα.

Αλλά εκφράζουν μια κοινωνική δυναμική, αναμφίβολα.

Που την πυροδότησε το λαθρομεταναστευτικό.

Και ενισχύεται από την αδυναμία των παραδοσιακών κόμματων (Κεντροδεξιάς ή Κεντροαριστεράς) να διαβλέψουν εγκαίρως το πρόβλημα.

Να το ανακόψουν εγκαίρως, πριν γίνει… «θηρίο».

Και να το αντιμετωπίσουν αποτελεσματικά τώρα που γιγαντώθηκε.

Το θέατρο του παραλόγου που παίχθηκε τις τελευταίες μέρες στη Γερμανία, τα λέει όλα: Κάνει «ρωγμή» - λόγω λαθρομεταναστευτικού - ο κυβερνητικός συνασπισμός της Μέρκελ στα δεξιά της. «Μπαλώνει τη ρωγμή» η Μέρκελ με έναν εύθραυστο συμβιβασμό. Κι ύστερα απορρίπτουν τον συμβιβασμό αυτό οι Σοσιαλδημοκράτες εταίροι της! Ενώ πλέον, ακόμα και το ίδιο το κόμμα της Μέρκελ, δεν βλέπει πώς όλη αυτή η «Βαβυλωνία» θα λύσει το πρόβλημα και θα επιτρέψει να κυβερνηθεί από το Βερολίνο η Γερμανία (και από τη Γερμανία η υπόλοιπη Ευρώπη)…

Μπάχαλο. Πέρα για πέρα…

Η Ελλάδα, τώρα, δεν τα «παρακολουθεί» όλα αυτά «από μακριά»…

Βρίσκεται η ίδια στο επίκεντρο του λαθρομεταναστευτικού προβλήματος που έχει ανατρέψει τα πάντα.

Κι επί πλέον – σε αντίθεση με όλες τις άλλες χώρες – βιώνει και μια παρατεταμένη οικονομική και κοινωνική κρίση.

Λαθρομεταναστευτικό + οικονομική κρίση: αληθινά «εκρηκτικό μείγμα»!

* Συμπέρασμα πρώτο: Η «πολιτική ορθότητα» κι ο «ακραίος δικαιωματισμός», έτσι κι αλλιώς ολοκληρωτικής έμπνευσης και αποσταθεροποιητικά ιδεολογικά ρεύματα, τώρα ηττώνται σε όλα τα μέτωπα. Τα σαρώνει η δεξιά μετακίνηση των κοινωνιών…

* Συμπέρασμα δεύτερο: Η ήττα των «φιλελέφτ» απειλεί να μετακινήσει ολόκληρες κοινωνίες ακόμα δεξιότερα. Πράγμα όχι κατ’ ανάγκην καλό…

Μια δεξιά στροφή μπορεί να είναι «διορθωτική» των αριστερών στρεβλώσεων που επικράτησαν ως τώρα. Αλλά αν αυτή η δεξιά στροφή γίνει ανεξέλεγκτη μετατόπιση, μπορούμε να φτάσουμε σε επικίνδυνες ακρότητες.

Η «φυγή προς τα δεξιά» πρέπει να μπολιαστεί με φιλελεύθερη ατζέντα. Αλλιώς κινδυνεύουμε να μεταλλάξουμε τον αριστερόστροφο κρατισμό σε δεξιόστροφο ολοκληρωτισμό.

(Οι εθνομηδενιστές, έτσι κι αλλιώς, δεν έχουν πρόβλημα να μεταμφιέζονται πότε σε αριστερόστροφους και πότε σε δεξιόστροφους…)

* Συμπέρασμα τρίτο: Αν σε όλες τις άλλες χώρες το λαθρομεταναστευτικό τείνει να γίνει το κεντρικό τους πρόβλημα, στην Ελλάδα που μετατράπηκε επί ΣΥΡΙΖΑ σε «ανοικτή πύλη εισόδου» - με τεράστιο κοινωνικό και εθνικό κόστος - θα γίνει οπωσδήποτε το καθοριστικό για τις πολιτικές εξελίξεις στο εξής…

* Συμπέρασμα τέταρτο: Η ΝΔ δεν πρέπει να «συρθεί» σε αυτό. Πρέπει να έχει την πρωτοβουλία: Να το θέσει καθαρά! Όχι με μισόλογα. Όχι με «ενοχικά σύνδρομα» (μην την πούνε «ακροδεξιά». Έτσι κι αλλιώς, όσο καταγγέλλει ο Τσίπρας τη ΝΔ ως «ακροδεξιά, τόσο… ανεβαίνει η ίδια δημοσκοπικά!)

Η ΝΔ σήμερα έχει δύο ατού:

--Πρώτον ότι η ίδια την περίοδο 2012-14 (επί Σαμαρά) είχε λύσει το πρόβλημα κι είχε αρχίσει να αντιστρέφει τις ροές των λαθρομεταναστών!

Το είχε ανακόψει προς την Ευρώπη.

Κι είχε αρχίσει να το λύνει και για την Ελλάδα.

Όλοι αυτοί που νιώθουν την απειλή του λαθρομεταναστευτικού (δηλαδή το 75% των Ελλήνων), γνωρίζουν πλέον ότι η τότε πολιτική Σαμαρά σήμερα μοιάζει σωτήρια και λυτρωτική (παρ’ ό,τι δεν την είχαν όλοι εκτιμήσει τότε…)

Εδώ δεν υπάρχει περιθώριο να πει κανείς:

--Και οι προηγούμενοι τα ίδια έκαναν!

Γιατί οι προηγούμενοι ΔΕΝ έκαναν τα ίδια…

Στο λαθρομεταναστευτικό η ΝΔ έχει και ηθικό και πολιτικό πλεονέκτημα ακαταμάχητο!

--Η ΝΔ, όμως, έχει και ευρωπαϊκό πλεονέκτημα τώρα: Διότι στην τότε άποψη Σαμαρά συγκλίνει σήμερα ολόκληρη η Ευρώπη! Συμπεριλαμβανομένων και των πιο «μετριοπαθών»: του Μακρόν στη Γαλλία ακόμα και του Σάντσεθ στην Ισπανία:

--Αυστηρός διαχωρισμός λαθρομεταναστών από πρόσφυγες,

--«κλειστά» (δηλαδή ελεγχόμενα και φρουρούμενα) κέντρα διαχωρισμού τους,

--αυστηρή περιφρούρηση συνόρων

-- δίωξη διακινητών

-- και (το σημαντικότερο): επαναπατρισμός των λαθρομεταναστών

(όχι κατ’ ανάγκην μέσω Τουρκίας).

* Αρκεί να πει αυτά η ΝΔ, για να δει τα ήδη υψηλά της ποσοστά να εκτοξεύονται! Κυριολεκτικά…

* Αρκεί να τα πει αυτά η ΝΔ για να συσπειρώσει τους πάντες, χωρίς να τάξει λαϊκίστικες παροχές (που δεν θα μπορέσει να ικανοποιήσει, έτσι κι αλλιώς)

* Αρκεί να τα πει αυτά η ΝΔ, για να εμφανίσει τον εαυτό της μέσα στις σύγχρονες τάσεις την Ευρώπης – και τον ΣΥΡΙΖΑ απελπιστικά απομονωμένο.

* Κι αρκεί να τα πει αυτά η ΝΔ, για να εξουδετερώσει πλήρως όλα τα ακροδεξιά κομματίδια που πάνε να της «στήσουν» στα δεξιά της ή και το νεοφασιστικό μόρφωμα που ήδη φθίνει…

Αρκεί να τα πει αυτά η ΝΔ για να βρεθεί στο επίκεντρο των εξελίξεων και στην κορύφωση της δυναμικής τους.

ΥΓ. Και κάποτε πρέπει να πάψουν να ψάχνουν, που στην ευχή βρίσκεται το …«κέντρο» που ο καθένας το φαντάζεται όπως θέλει.

Και να δουν πού διαμορφώνεται το επίκεντρο των εξελίξεων και πού κορυφώνεται η δυναμικής τους.

Η απάντηση και στα δύο είναι η ίδια: Στο λαθρομεταναστευτικό!

Άντε παιδιά, ξυπνάτε γιατί νυχτώσαμε…


.antinews.gr


Μοιραστείτε

Share/Bookmark

Η ΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK

Δεν υπάρχουν σχόλια: