Πέμπτη 5 Ιουλίου 2018

Ο Κυριάκος ισοπέδωσε τον Τσίπρα στην Βουλή: «Είσαι Αδίστακτος, Διαπλεκόμενος και Παρακράτος»

Διέσυρε τον αδίστακτο Τσίπρα στην Βουλή ο Κυριάκος Μητσοτάκης.
Με μια πύρινη ομιλία ο αρχηγός της Νέας Δημοκρατίας ξεγύμνωσε τον τελειωμένο πρωθυπουργό, αποκαλύπτοντας πόσο Αδίστακτος και βαθιά Διαπλεκόμενος είναι.
Παράλληλα έδωσε στοιχεία, ονόματα και διευθύνσεις για τον σφιχτό εναγκαλισμό του Μαξίμου και προσωπικά του Τσίπρα με κορυφαίους Έλληνες επιχειρηματίες αλλά και απέδειξε πως ο Τσίπρας, είναι ο επικεφαλής του πιο σκοτεινού πολιτικού Παρακράτους που γνώρισε η χώρα την Μεταπολίτευση.
Δείτε τι είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης για τις στενές σχέσεις Τσίπρα με επιχειρηματίες, απαντώντας σε όσα του καταλόγισε προηγουμένως ο πρωθυπουργός σχετικά με τον Φρουζή:




«Δυο φορές έχω δει τον κ. Φρουζή. Τα email που επικαλείστε είναι σε περίοδο που δεν ήταν στην Novartis ούτε εγώ υποψήφιος πρόεδρος της ΝΔ. Επικαλείστε το δημοσίευμα για να κάνετε τι; Για να αφήσετε εντυπώσεις. Είστε ντροπή και κατάντια για την χώρα.
Εσείς συναντιέστε με επιχειρηματίες; Με τον κ. Μαρινάκη πόσες φορές; Με τον κ. Σαββίδη που τώρα φωτογραφίζετε ότι είναι πίσω από την αποσταθεροποίηση της κυβέρνησης. Με τον κ. Μπόμπολα; Τον κ. Καλογρίτσα με τα βοσκοτόπια; Με τον Μελισσανίδη; Τον κ. Λαυρεντιάδη; Με τα λιαρ τζετ του δικηγόρου των οφ σορ;.
Η εποχή που παριστάνατε το έντιμο παλικάρι που δήθεν ήταν απέναντι στα συμφέροντα έχει παρέλθει. Είστε αδίστακτα διαπλεκόμενος.
Ανακαλύψατε την διαπλοκή πολύ νωρίτερα και με πιο ισχυρούς δεσμούς από ότι οι προηγούμενοι. Είστε πισω από το χυδαίο παρακράτος που στοχοποιεί εμένα και τα στελέχη μας.
Εσείς τα καθοδηγείτε και είστε προσωπικά υπεύθυνος για τις χυδαιότητες του Βαξεβάνη και Ματζουράνη και του χυδαίους παρακράτους και θα μας κουνήσετε και το δάχτυλο. Ο πιο χυδαίος ψεύτης».
Οξεία όμως ήταν η απάντηση του Κυριάκου Μητσοτάκη και σε όσα υποστήριξε ο Αλέξης Τσίπρας για τις επαφές του στο Βερολίνο.
«Είχατε το θράσος κ. Τσίπρα να επικαλεστείτε ρεπορτάζ της Εφημερίδας των Συντακτών ως αληθινό; Να πω το εξής. Είναι τόσο έγκριτη η ΕΦΣΥΝ που δεν γνώριζε ότι δεν συναντήθηκα ποτέ με την κυρία Μέρκελ και Ζεεχόφερ.
Είστε ψεύτης, ψεύτης, ψεύτης και σας προκαλώ κ. Τσίπρα που αναπαράγετε αυτά τα ψέματα.
Είστε διπλός ψεύτης που μιλώντας για το μεταναστευτικό τολμάτε να με ταυτίζετε με τον Ορμπαν. Ξέρετε ότι σε κάθε σύνοδο έχω δώσει σκληρή μάχη εναντίον του λέγοντας ότι πρέπει να υπάρχει ευρωπαϊκή λύση για το προσφυγικό.
Είστε ψεύτης, ψεύτης, ψεύτης, και αυτό θα σας συνοδεύει για όλη σας την σταδιοδρομία.
«Ακούω και το επιχείρημα που διοχετεύετε στο φιλικό σας Τύπο. Πήγατε στον κ. Παυλόπουλο και του είπατε ότι αναγνωρίζετε ότι κάνατε λάθος με το δημοψήφισμα. Ίσως να λένε κάποιοι ότι αξίζετε κι άλλη ευκαιρία.
Είχατε 2 ευκαιρίες και στείλατε τον λογαριασμό στους πολίτες. Δεν αξίζετε νέα ευκαιρία. Δεν είστε ούτε αριστερός ούτε κεντροαριστερός, ούτε διεξιός αλλά κυνικός χειριστής της εξουσίας που μεταμφιέζεται κάθε μέρα με πολιτική ιδιοτέλεια».
Ξεκινώντας την ομιλία του ο πρόεδρος της ΝΔ παρατήρησε ότι «συνήθως χάνετε την ψυχραιμία σας στην δευτερολογία. Βγάλατε έναν ακατανόητο εκνευρισμό και μας δώσατε πρώτη γεύση για το τι θα ακολουθήσει στην προεκλογική περίοδο που έχουμε εισέλθει.
Σας διαβεβαιώνω ότι αν ρωτήσετε αν βγείτε έξω και ρωτήσετε, αν μπορείτε βέβαια – αν ρωτήσετε τους Έλληνες σε ποιο πολιτικό ταιριάζουν οι λέξεις πολιτικός ψεύτης και απατεώνας θα σας πουν στον κ. Αλέξη Τσίπρα. Οσες παραστάσεις και κρεσέντα χρησιμοποιήσετε η πραγματικότητα δεν αλλάζει».
«Η σημερινή συνεδρίαση πραγματοποιείται σε μια σημαδιακή ημέρα. Το συνειδητοποιήσατε ότι είναι η επέτειος σήμερα του δημοψηφίσματος του 2015; Συνειδητά το προγραμματίσατε. Τότε που φέρατε την κοινωνία μπροστά στο χείλος του διχασμού. Όταν διχάσατε και εξαπατήσατε τον ελληνικό λαό. Αναφερθήκατε στην τάση μας να χρησιμοποιούμε ως ΝΔ έναν ακραίο και διχαστικό λόγο που δεν είχατε ξαναδεί από το 1960.
Σας θυμίζω ένα τουιτ του αναπληρωτή υπουργού Υγείας που έξανε εκείνες τις ημέρες. Η μαντινάδα που συνόδευσε ο κ. Πολάκης το δημοψήφισμα ήταν «το Όχι θέλει έλληνες το ναι θέλει προδότες καιρός να ξεχωρίσουν τα αγρίμια από τις κότες». Αυτός είναι ο καθρέφτης του πολιτικού σας λόγου. Και θέλετε να μας πείσετε ότι έχετε αλλάξει. Το ποιοι είναι κότες φάνηκε».
Φωνάζατε Go back και σήμερα εκλιπαρείτε για έναν καλό λόγο
Ασκώντας κριτική για την κατάσταση της οικονομίας ο πρόεδρος της ΝΔ είπε ότι «τις συνέπειες της επιλογή σας τις πληρώνουμε ακόμα. Φτώχεια, ανασφάλεια και ακόμα και σήμερα 3 χρόνια μετά το όχι συνεχίζετε να κυερνάτε με ψέματα και να διχάζετε. Μπορεί κάποιοι στην οικογένειά σας να θρηνούν κάθε τέτοια ημέρα που το όχι έγινε ναι αλλά για τους υπόλοιπους είναι μια οδυνηρή και χρήσιμη επέτειος.
Να αναλογιστούμε τι έγινε και τι επιφέρει ο λαϊκισμός και η ανευθυνότητα στην εξουσία. Η επέτειος αυτή για εσάς κ. Τσίπρα δεν σηματοδοτεί την μετάλλαξή σας αλλά την πολιτική σας ήττα. Φωνάζατε γκοου μπακ και σήμερα εκλιπαρείτε για ένα καλό λόγο
Αυτή την πολιτική σας συντριβή θέλετε να την βαφτίσετε επιτυχία. Και στις εκλογές του Σεπτεμβρίου προσπαθήσατε με ψέματα να κρύψετε την κωλοτούμπα. Το πρόγραμμα Θεσσαλονίκης προέβλεπε άρση καπιταλ κοντρόλς και αποκατάσταση της φορολογικής επιβάρυνσης των μικρομεσαίων.
Τον Σεπτέμβριο του 2015 δεν είχατε πει κουβέντα για το Υπερταμείο και την δήμευση της περιουσίας εως το 2115. Τα είχατε πει; Και έρχεστε εδώ και μιλάτε για ψέματα;»
«Αναρωτιέμαι γιατί δεν πήρατε τον κ. Καμμένο δίπλα σας σήμερα. Σας ενοχλεί το κάδρο;»
Δεν είχατε μιλήσει για περικοπές συντάξεων και κάθεστε στην καρεκλίτσα σας
Στη συνέχεια ο πρόεδρος της ΝΔ επικέντρωσε την κριτική του στο θέμα των συντάξεων λέγοντας «για τα πλεονάσματα 3,5% μεχρι το 2022 και πάνω από 2% εως το 2060. Δεν είχατε πει κουβέντα για τις περικοπές στις συντάξεις και στο αφορολόγητο. Ο κ. Τσακαλώτος προανήγγειλε παραιτήσεις αν κοπεί το αφορολόγητο.
Ντροπή σας κάθεστε στην καρεκλίτσα σας ακόμα. Δεν μας είχατε πει ούτε λέξη για το ΦΠΑ των νησιών. Τον αυξήσατε και πανηγυρίζετε τώρα γιατί εξαιρέθηκαν 5 για έξι μήνες. Λέγατε ψέματα τότε και τώρα. Αυτά τα χαρακτηριστικά που σας συνοδεύουν είναι στο DNA σας.
Τα πράγματα δυστυχώς για εσάς άλλαξαν. Σήμερα έχετε απέναντί σας μια κοινωνία που δεν τολμάτε να κοιτάξετε στα μάτια. Η χώρα έχει στο τιμόνι της μια κυβέρνηση οπερέτα, έναν θίασο που αλλα λέει το πρωί, άλλα το μεσημέρι και άλλα το ράδυ. Ο ταλαίπωρος κυβερνητικός εκπρόσωπος έχει γίνει διπρόσωπος προσπαθώντας να συγκεράσει τις αντιφάσεις σας».
Η συμφωνία που υπογράψατε στις Πρέσπες δημιουργεί τετελεσμένα
Το επόμενο πεδίο κριτικής του Κυριάκου Μητσοτάκη ήταν το Σκοπιανό. Όπως υπογράμμισε «με πρωτοφανή τυχοδιωκτισμό λειτουργείτε στα εθνικά θέματα.
Ο κ. Καμμένος επέτρεψε στον Κοτζιά να υπογράψει την συμφωνία και την άλλη μέρα ότι θα ρίξει την κυβέρνηση. Την μια ημέρα λεει ότι η συμφωνία είναι κακή και την άλλη είναι καλή και να ψηφιστεί με 180. Οποιοσδήποτε πρωθυπουργός θα σας είχε απολύσει.
Πώς θα πάτε στο ΝΑΤΟ; Κύριε Τσίπρα θα καθίσετε μαζί στο ΝΑΤΟ; Είστε εκτός από αναξιόπιστος, ένας πρωθυπουργός αδύναμος και υπο προθεσμία. Κυβερνάτε έως να αποφασίσετε με τον κ. Καμμένο να βάλετε ένα τέλος στην παθιασμένη σας σχέση, Εως τότε κάνετε καλά αυτό που μόνο ξέρετε.
Συκοφαντείτε, διχάζετε, λέτε ψέματα. Χαρακτηρίσατε όποιον διαφωνεί μαζί σας ως ακροδεξιό. Εσείς που αντιμετωπίσατε με αλλαζονία και αυταρχισμό τους πολίτες που διαδηλώνουν εναντίον σας. Μας είπατε ότι με την συμφωνία Πρεσπών δεν αναγνωρίστηκε γλώσσα και έθνος.
Και ο πρωθυπουργος Σκοπιων πανηγυρίζει ότι κέρδισαν την αναγνώριση ως Μακεδόνες. Χθές μνάθαμε ότι υπάρχει και μακεδονικός στρατός. Πείτε στον κ. Κοτζιά ότι είναι αργά για δάκρυα. Προειδοποιήσαμε ότι με την συμφωνία δημιουργούνται τετελεσμένα».
«Σας είπαμε ότι επιχειρείτε να διχάσετε τους Έλληνες για να ενώσετε κάποιους άλλους. Τελικά καταφέρατε να ενώσετε την μεγάλη πλειοψηφία των Ελλήνων» συμπλήρωσε ο πρόεδρος της ΝΔ.
«Εσείς είστε ευεργέτης της ακροδεξιάς»
Απαντώντας σε όσα υποστήριξε νωρίτερα ο πρωθυπουργός, ο Κυριάκος Μητσοτάκης είπε «ματαιοπονείτε. Οση λάσπη και αν πετάξετε δεν με ακουμπά. Ο κόσμος γνωρίζει ότι η μεγάλη παράταξη της ΝΔ δεν έχει σχέση με τον φασισμό. Εσείς ήρθατε και τα διαλύσατε όλα».
«Οι πολίτες γνωρίζουν ότι ο μεγάλος ευεργέτης της ακροδεξιάς είστε εσείς. Εσείς συνεργαστήκατε όταν ήσασταν στην αντιπολίτευση. Εσείς φωνάζατε μαζί τους από τις πλατείες. Τι διαφορά έχει το τουιτ του Πολάκη με όσα λένε οι ακροδεξιοί; Εσείς συγκυβερνάτε με τον ακροδεξιό Καμμένο. Ετσι τον λένε οι δικοί σας. Εσείς μετράγατε τις ψήφους της Χρυσής Αυγής για τον εκλογικό νόμο.
Εσείς κάνετε τα πάντα στο παρασκήνιο για την δημιουργία ενός ακόμα ακροδεξιού κόμματος στα δεξιά της ΝΔ. Παριστάνετε ότι μάχεστε την ακροδεξιά την ώρα που έχετε ποντάρει τα ρέστα σας πάνω της για την σωτηρία σας. Σήμερα η κοινωνία αναζητεί διέξοδο από τα δικά σας αδιέξοδα. Να τελειώνουμε με αυτό τον θίασο».
Δεν λέγεαι τέλος του τρίτου Μνημονίου αυτό που θα συμβεί στις 21 Αυγούστου
Επανερχόμενος στα θέματα της οικονομίας ο πρόεδρος της ΝΔ είπε ότι «προκάλεσα την συζήτηση όχι μόνο για να φανεί το ψέμα του υποτιθέμενου τέλους των μνημονίων αλλα για να περιγράψω την αληθινή εικόνα της οικονομίας».
Μιλώντας ειδικά για ό,τι ξημερώνει στις 21 Αυγούστου είπε ότι «τέλος Αυγούστου τελειώνει το τρίτο πρόγραμμα. Λήγει ο ευνοϊκός δανεισμός και η χώρα πρέπει να δανειστεί από τις διεθνείς αγορές. Ενας δανεισμός που συνδυάστηκε με σκληρά μέτρα που είχε το 3ο μνημόνιο το αχρείαστο που εσείς υπογράψατε.
Μετά τον Αύγουστο ανα τρίμηνο η ευρωπαίκή επιτροπεία θα κάνει την έκθεση για τα μέτρα που έχουν ήδη εγκριθεί. Αυτό δεν λέγετε τέλος μνημονίων.
Η λεγόμενη ασφάλεια που δήθεν έχετε εξασφαλίσει την εξασφαλίσατε από μαξιλάρι ορισμένων υπολείπων δανείων και συσσώρευση υψηλών πλεονασμάτων. Από πού προκύπτει; Από τον στραγγαλισμό της πραγματικής οικονομίας. Την αναγκαστική δέσμευση των αποθεματικών των νοσοκομείων και μη αποπληρωμή οφειλών του Δημοσίου.
Η χώρα παραλύει εντός συνόρων για να διεκδικήσει δανεισμό εκτός συνόρων. Αυτή την έξοδο δεν την λές ασφαλή, ούτε καθαρή. Σύμφωνα με νόμο που φέρει τις υπογραφές Τσίπρα-Καμμένου και Τσακαλώτου και την ψήφο όλων των βουλευτών ΣΥΡΙΖΑ ΑΝΕΛ η Ελλάδα δεσμεύτηκε για πρόσθετα μέτρα 5,1 δισ. ευρώ μέσα στην επόμενη διετία. Υποχρεώθηκε η χώρα για πλεονάσματα 3,5% εως το 2022 και 2,2 % εως το 2060.
Δεν μπορείς να μιλάς για μεταμνημονιακή εποχή όταν έχεις ψηφίσει τέτοια μνημονιακά μέτρα. Ποια χώρα βγήκε από πρόγραμμα έχοντας δεσμευτεί με προνομοθετημένα μέτρα;»
«Στον ίδιο νόμο προβλέπεται μείωση αφορολόγητου στα 5.680 ευρώ εξαφάνιση ΕΚΑΣ και επιδομάτων και οριζόντια κατάργηση της έκπτωσης 15% επι των εσόδων αγροτών κ.α. Όλα αυτά μόνο δίκαιη ανάπτυξη δεν συνιστούν. Ας τελειώσουμε με την προπαγάνδα. Με φιέστες και λαμέ γραβάτες δεν έρχεται το τέλος από την κρίση. Εσείς κ. Τσίπρα και κάποιοι στην Ευρώπη – δεν είναι όλοι – που επιμένουν να σας σιγοντάρουν, ας δείξουν λίγο σεβασμό σε ένα λαό που υποφέρει χάρη στις δικές σας επιλογές».
Οι 4 οδυνηρές αλήθειες της κυβέρνησης Τσίπρα-Καμμένου
Σχολιάζοντας τις αναφορές του Αλέξη Τσίπρα στις δηλώσεις Μοσκοβισί ο Κυριάκος Μητσοτάκης σημείωσε ότι «δεν λένε όλοι τα ίδια με τον κ. Μοσκοβισί. Τη σύνταξη δεν θα την κόψουμε από τον κ. Μοσκοβισί αλλά από τους Έλληνες.
Τι λεει ο κ. Ρέγκλινγκ και ο κ. Βίζερ. Ότι η περιπέτεια μας στοίχησε πάνω από 100 δισ. ευρώ και πως η χώρα θα βρίσκετε σε καθεστώς ειδικής παρακολούθησης. Αυτές είναι οι 4 οδυνηρές αλήθειες είναι το έργο της κυβέρνησης Τσίπρα Καμμένου.
Ηδη από τα υπόγεια του Μαξίμου διακινούνται σενάρια ότι τα ψηφισμένα μέτρα μπορούν να ανασταλούν ή να καταργηθούν αν υπάρχει δημοσιονομική κάλυψη. Οι περικοπές στις συντάξεις δεν προβλέπονταν στο 3ο μνημόνιο.
Δεν έχετε δικαίωμα να λέτε ότι ο λαός σας εξουσιοδότησε να τις επιβάλετε. Ηταν το τίμημα της δικής σας αξιοπιστίας. Εμείς δεν ψηφίσαμε τις περικοπές. Εσείς τις ψηφίσατε και ζητάτε από εμάς τα ρέστα;».


Μοιραστείτε

Share/Bookmark

Η ΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK

Δεν υπάρχουν σχόλια: