Παρασκευή 13 Ιουλίου 2018

Βρίσκονται σε πανικό, έχουν γίνει επικίνδυνοι! Μόνη λύση οι εκλογές. Όσο πιο γρήγορα...

Κάθε μέρα και μία γκάφα. Ως πότε;

Κάθε μέρα και μία γκάφα. Ως πότε;
Κάθε ημέρα συμβαίνει κάτι. Κάτι που μας εκθέτει ως χώρα σε όλη την Οικουμένη. Μας έχουν συνηθίσει οι άλλοι, έχουμε συνηθίσει κι εμείς τον εαυτό μας. Αλλά όλο αυτό δεν μπορεί να συνεχιστεί. Το Μαξίμου έχει χάσει το μαγικό ραβδάκι. Κι αυτό το γνωρίζουν πλέον και οι Γερμανοί…
Η απαίτηση των Γερμανών για τον ΦΠΑ στα νησιά ήταν απαράδεκτη. Μπορεί ο Αλέξης Τσίπρας να τα έχει κάνει μαντάρα, μπορεί άλλα να του λένε κι άλλα να καταλαβαίνει, αλλά δεν είναι όμορφο να διασύρεται ο Έλληνας πρωθυπουργός στο εξωτερικό. Όπως κι αν λέγεται. Επίσης, οι Γερμανοί επιμένουν να συμπεριφέρονται με έναν τρόπο ο οποίος σε πολλές περιπτώσεις πλησιάζει αυτό που οι αρχαίοι Έλληνες ονόμαζαν «ύβρις». Αν ήθελαν να διαμαρτυρηθούν για τις «αταξίες» του Αλέξη είχαν πολλές άλλες αφορμές. Κι όχι τον ΦΠΑ που ψήφισε η ελληνική Βουλή και είναι το ελάχιστο που θα μπορούσε κάποιος να κάνει για τους νησιώτες που έχουν δεχτεί όλες τις συνέπειες του προσφυγικού.
Ο κ. Τσίπρας, όμως, είναι ο αποκλειστικά υπεύθυνος για αυτή την κατάσταση. Ο ίδιος έχει χειριστεί με τον τρόπο που νόμιζε όλα τα θέματα. Χωρίς να ζητήσει την βοήθεια της αντιπολίτευσης, χωρίς να υπολογίσει σωστά τους συσχετισμούς δυνάμεων στο εξωτερικό. Ο ίδιος θέλησε να δώσει ταυτότητα και γλώσσα στους συμπατριώτες του κ. Ζάεφ. Αυτός επένδυσε στην διάσπαση της ΝΔ. Αυτός ήταν ο μόνος πολιτικός στην Ευρώπη που δέχτηκε να βάλει πλάτη στην Μέρκελ για το προσφυγικό. Αυτός άνοιξε με έναν περίεργο τρόπο το Αλβανικό, για να αναγκαστεί να κάνει πίσω ύστερα από περίεργες δηλώσεις του περί συν όρων. Αυτός τα έχει κάνει μαντάρα στις ελληνοτουρκικές σχέσεις. Αυτός έχει δέσει την χώρα χειροπόδαρα για τις επόμενες δεκαετίες στο άρμα των δανειστών. Να μας συγχωρεί, αλλά δεν θα τον δοξάσουμε για όλες αυτές τις «επιτυχίες» του.
Ο Αλέξης Τσίπρας αντιλαμβάνεται την πραγματικότητα. Όταν χρειάζεται κλούβες με ΜΑΤ για να κυκλοφορήσει έξω, τότε ξέρει την αλήθεια. Κάποτε αναρωτιόταν αν οι πολιτικοί του αντίπαλοι θα μπορούσαν να κυκλοφορήσουν στα καφενεία.
Σήμερα ξέρει την απάντηση.
Βρίσκονται σε πανικό και γι αυτό πέφτουν από γκάφα σε γκάφα. Γι αυτό και έχουν γίνει επικίνδυνοι. Επειδή ακριβώς αντιλαμβάνονται την δύσκολη θέση στην οποία έχουν περιέλθει και το γεγονός ότι αυτή η κατάσταση δεν μπορεί πλέον να αντιστραφεί.
Μόνη λύση οι εκλογές. Όσο πιο γρήγορα το αποφασίσουν, τόσο πιο καλό θα είναι αυτό για την χώρα. Αν τους ενδιαφέρει…



Μοιραστείτε

Share/Bookmark

Η ΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK

Δεν υπάρχουν σχόλια: