Τρίτη 3 Ιουλίου 2018

Κυρ. Μητσοτάκης σε Π. Μοσκοβισί: Να είστε πιο προσεκτικός στις δημόσιες τοποθετήσεις σας


Κυρ. Μητσοτάκης σε Π. Μοσκοβισί: Να είστε πιο προσεκτικός στις δημόσιες τοποθετήσεις σας
Του Γιάννη Τρουπή
Αυστηρές συστάσεις απηύθυνε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στον Πιέρ Μοσκοβισί κατά τη διάρκεια της συνάντησης που είχαν στο γραφείο του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας στη Βουλή, ζητώντας του να είναι προσεχτικός στις δημόσιες τοποθετήσεις του αναφορικά με τις επιλογές του κ. Τσίπρα και της κυβέρνησής του.
Ο πρόεδρος της ΝΔ φανερά ενοχλημένος από τα όσα είχε δηλώσει νωρίτερα ο ευρωπαίος επίτροπος στη Βουλή, εκτιμά ότι θα πρέπει ο ελληνικός λαός να γνωρίζει απολύτως την αλήθεια και όχι να ωραιοποιούνται καταστάσεις. Ως εκ τούτου κατά τη διάρκεια της συνάντησης, ο κ. Μητσοτάκης τόνισε, μεταξύ άλλων, ότι τον Αύγουστο δεν υπάρχει καμία καθαρή έξοδος, καθώς σε καμία άλλη χώρα που αντιμετώπισε μνημονιακά προγράμματα δεν υπήρχαν μελλοντικές δεσμεύσεις, επιπλέον μέτρα και ενισχυμένη εποπτεία.
Βαθιά πεποίθηση του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης είναι πως οι Έλληνες έχουν υποστεί πολύ σκληρές θυσίες και μάλιστα σε μεγάλο βαθμό αχρείαστες τα τελευταία τρία χρόνια, στοιχείο που δε θα πρέπει να αγνοείται από κανέναν, πολλώ δε μάλλον από έναν ευρωπαίο αξιωματούχο.
«Αυτό που στην πραγματικότητα συμβαίνει», ανέφερε, «είναι ότι τον Αύγουστο ολοκληρώνεται το τρίτο αχρείαστο μνημόνιο, το οποίο επιβλήθηκε στην Ελλάδα ως συνέπεια του καταστροφικού πρώτου εξαμήνου της διακυβέρνησης Τσίπρα - Καμμένου το 2015» και ότι «η Ελλάδα έχει δυστυχώς να αντιμετωπίσει και ένα 4ο κεκαλυμμένο μνημόνιο».
Παράλληλα, εξέφρασε την έντονη ανησυχία του, καθώς η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ αποτυγχάνει διαρκώς να επιτύχει ακόμη και τους αναπτυξιακούς στόχους που η ίδια θέτει, όπως και να προωθήσει τις αναγκαίες μεταρρυθμίσεις, ιδίως στη Δημόσια Διοίκηση.
Για τους λόγους αυτούς, ο κ. Μητσοτάκης συνέστησε στον κ. Μοσκοβισί να είναι πιο προσεκτικός στις δημόσιες τοποθετήσεις του, σεβόμενος τις θυσίες που έχουν υποστεί οι Έλληνες. Πόσο μάλλον τις εντελώς αχρείαστες που επιβλήθηκαν στους πολίτες τα τελευταία τρία χρόνια, αλλά και εκείνες που δυστυχώς έχει υπογράψει η κυβέρνηση Τσίπρα-Καμμένου για το προσεχές διάστημα.
Δεν είναι η πρώτη φορά που ο κ. Μητσοτάκης απευθύνεται με τον τρόπο αυτό σε κάποιον ευρωπαίο παράγοντα. Στο ίδιο πνεύμα έχει κινηθεί σε μία σειρά επαφών που είχε ολόκληρο το τελευταίο διάστημα τόσο στο Βερολίνο όσο και στις Βρυξέλλες. Στην ίδια λογική ο κ. Μητσοτάκης είχε κινηθεί και κατά την πρόσφατη παρουσία του στην κλειστή συνεδρίαση της Κ.Ο. του ΕΛΚ, παρουσία πολλών ευρωπαίων Επιτρόπων που μετέχουν στην ευρωομάδα του Λαϊκού Κόμματος.





Μοιραστείτε

Share/Bookmark

Η ΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK

Δεν υπάρχουν σχόλια: