Πέμπτη 26 Ιουλίου 2018

Σκληρή απάντηση ΣΚΑΪ στο πρωτοφανές εμπάργκο στην ενημέρωση από κυβέρνηση

Τι απαντάει ο ΣΚΑΪ στο εμπάργκο της κυβέρνησης
Με μια σκληρή ανακοίνωση απάντησε ο τηλεοπτικός σταθμός ΣΚΑΪ στην απόφαση της Κυβέρνησης και του ΣΥΡΙΖΑ για εμπάργκο μετά την πληροφορία που δημοσιοποίησε ότι ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας εξετάζει το ενδεχόμενο καρατόμησης της ηγεσίας του Πυροσβεστικού Σώματος.
«Οι πολίτες γνωρίζουν άλλωστε ποιος κάνει φτηνή και άθλια προπαγάνδα και ποιος κάνει τη δουλειά του» αναφέρει μεταξύ άλλων η ανακοίνωση.
Αναλυτικά η ανακοίνωση του ΣΚΑΪ
Ο ΣΚΑΪ επιτελεί με επαγγελματισμό και αντικειμενικότητα τη δημοσιογραφική του αποστολή. Έχει σταθεί με συνέπεια απέναντι στην αλαζονεία και την έπαρση πολλών κυβερνήσεων.
Η σημερινή ανακοίνωση του Μέγαρου Μαξίμου, ξεπερνάει όμως κάθε όριο και δείχνε που έχει οδηγήσει η ανασφάλεια και ανεπάρκεια διαχείρισης μια μεγάλης κρίσης. Δεν θα το ακολουθήσουμε. Θα συνεχίσουμε να κάνουμε τη δουλειά μας όπως ξέρουμε. Οι πολίτες γνωρίζουν άλλωστε ποιος κάνει φτηνή και άθλια προπαγάνδα και ποιος κάνει τη δουλειά του. 
Το αποδεικνύουν με την εμπιστοσύνη που του έχουν δείξει αυτές τις δύσκολες μέρες. Και αυτό είναι το μόνο που μας ενδιαφέρει γιατί οι κυβερνήσεις έρχονται και παρέρχονται..

Στο παιχνίδι δημιουργίας εντυπώσεων και δημιουργίας εχθρών μπήκε λίγα λεπτά πριν τα μεσάνυχτα ο κυβερνητικός εταίρος κ. Πάνος Καμμένος που με μια ανάρτηση επιτέθηκε στον δημοσιογράφο κ. Άρη Πορτοσάλτε ενώ κατέληξε πως κανένα στέλεχος των ΑΝΕΛ δεν θα εμφανίζεται στον ΣΚΑΪ.


Νωρίτερα, με ανακοίνωσή του το γραφείο του Πρωθυπουργού έκανε λόγο πως ο σταθμός «απέτυχε να κάμψει το ηθικό των ενόπλων δυνάμεων και των στελεχών τους, επιχειρεί τώρα να υπονομεύσει τον αγώνα Πυροσβεστικής».
Η απόφαση αυτή έρχεται να προστεθεί σε μια σειρά παρεμβάσεων, δηλώσεων και ενεργειών που στόχο έχει την φίμωση στον τομέα της ενημέρωσης.
Χτες είχε απαγορευτεί στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ να χρησιμοποιήσει ένα ελικόπτεροπροκειμένου να μεταδώσει εικόνες από την βιβλική καταστροφή στο Μάτι και τον Νέο Βουτζά Αττικής, μη εγκρίνοντας την απαραίτητη άδεια για την εκτέλεση της πτήσης.
Λίγες ώρες αργότερα  το ΕΣΡ έκανε συστάσεις σε τηλεοπτικούς σταθμούς για «να ασκούν τη δέουσα» εποπτεία δείχνοντας το δρόμο της μη ενημέρωσης και της συσκότισης.
Παράλληλα δεν ήταν λίγα τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ που κατηγορούσαν τον ΣΚΑΙ για τον τρόπο παρουσίασης και κάλυψης των θεμάτων.




Μοιραστείτε

Share/Bookmark

Η ΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK

Δεν υπάρχουν σχόλια: