Πέμπτη, 5 Ιουλίου 2018

Ο Μητσοτάκης στοχοποιεί Τσίπρα για τα κονδύλια του προσφυγικού

Ο Μητσοτάκης στοχοποιεί Τσίπρα για τα κονδύλια του προσφυγικού
Τον Αλέξη Τσίπρα στοχοποιεί ο Κυριάκος Μητσοτάκης σχετικά με τη διαχείριση των κονδυλίων για το προσφυγικό αφήνοντας βαριές αιχμές για το που κατέληξαν τα χρήματα που έχουν δοθεί από την Ευρώπη. «Που πήγαν όλα αυτά τα λεφτά;» είναι το ερώτημα που θέτει ευθέως ο πρόεδρος της Ν.Δ. υπογραμμίζοντας ότι «Δεν πείθομαι ότι τα λεφτά αυτά όλα κατέληξαν για τον σκοπό που είχαν προσδιοριστεί εξ αρχής»
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στο τέλος της συνέντευξης Τύπου που έδωσε στην Πάτρα και απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με το προσφυγικό προκάλεσε αίσθηση λέγοντας ότι «ο κ. Τσίπρας έχει μηδενική αξιοπιστία στο ζήτημα του προσφυγικού και για ένα λόγο ακόμα. Διότι έχει διαχειριστεί με τον χειρότερο δυνατό τρόπο, είναι κάτι που το ψάχνουμε και θα το ψάξουμε και στη συνέχεια, τα πάρα πολλά χρήματα, τα οποία πήρε από την Ευρώπη για να αντιμετωπίσει το πρόβλημα αυτό»
Συνέχισε δέ λέγοντας πως «Είναι θλιβερό, όταν έχουν πέσει στην Ελλάδα τόσα πολλά λεφτά, να υπάρχει αυτή η τραγική κατάσταση για τους πρόσφυγες και τους μετανάστες» για να αναρωτηθεί: «Πού πήγαν όλα αυτά τα λεφτά;»
Και αμέσως μετά σημείωσε «Θα το ψάξουμε κάποια στιγμή, πού πήγαν όλα αυτά τα λεφτά. Διότι δεν πείθομαι, πράγματι, ότι όλα τα λεφτά αυτά κατέληξαν για τον σκοπό για τον οποίο είχαν προσδιοριστεί εξαρχής»
Η αναφορά αυτή του Κυριάκου Μητσοτάκη, δείχνει ότι βάζει στο κάδρο της διαχείρισης των ευρωπαικών κονδυλίων για το προσφυγικό τον ίδιο τον Πρωθυπουργό αφήνοντας υπόνοιες για ατασθαλίες και δείχνοντας ταυτόχρονα πως στο κόμμα της ΝΔ βρίσκεται σε εξέλιξη έρευνα για το ζήτημα των ευρωπαϊκών κονδυλίων.
Μάλιστα, ουδείς πλέον μπορεί να αποκλείσει το θέμα αυτό να φτάσει και στη Βουλή σε μελλοντικό χρόνο για να υπάρξει περαιτέρω διερεύνηση από το σώμα τυχόν ευθυνών, όπου και αν αυτές βρίσκονται. Όπως άλλωστε ξεκαθάρισε ο ίδιος ο  πρόεδρος της ΝΔ, η σχετική έρευνα βρίσκεται σε εξέλιξη.

Στην ΝΔ δεν έχουν κρύψει μέχρι σήμερα ότι παρακολουθούν πολύ στενά τους κυβερνητικούς χειρισμούς σε σχέση με τους πρόσφυγες και την αντιμετώπιση του τεράστιου αυτού ζητήματος. Έχουν άλλωστε προηγηθεί μία σειρά γεγονότων που προφανώς χρήζουν διερεύνησης.

Ήταν Νοέμβριος του 2016 όταν ο τότε γενικός γραμματέας μεταναστευτικής πολιτικής Οδυσσέας Βουδούρης υπέβαλε την παραίτησή του, προκαλώντας  «σκιές» ακόμα και για οικονομικά σκάνδαλα, αναφορικά με τη διαχείριση των μεταναστευτικών ροών από την κυβέρνηση.

«Έχουν δημιουργηθεί σκιές. Θέματα όπως ο τριπλασιασμός του προϋπολογισμού δημιουργίας ενός προσφυγικού καταυλισμού, από τη σύμβουλο του υπουργού, εν αγνοία της θεσμικά αρμόδιας τεχνικής υπηρεσίας, πρέπει να φωτιστούν άμεσα» είχε πει μεταξύ άλλων εκείνες τις  μέρες ο μέχρι τότε στενός συνεργάτης του αρμόδιου υπουργού Γιάννη Μουζάλα. 
Τον Μάιο του 2017 ο διάδοχος του κ. Βουδούρη στη γενική γραμματεία Μεταναστευτικής Πολιτικής Τάσος Σαλτερής υπέβαλε και αυτός την παραίτησή του στον Γιάννη Μουζάλα.

Είχε προηγηθεί τον Μάρτιο της ίδιας χρονιάς άρθρο-καταπέλτης της βρετανικής εφημερίδας Guardian που έκανε λόγο για τεράστια σπατάλη πόρων στην Ελλάδα για τη στήριξη των προσφύγων.

Σύμφωνα  με εκτιμήσεις του ανεξάρτητου φορέα Refugees Deeply, που είχαν δημοσιευθεί στην εφημερίδα, από το 2015 είχαν εισρεύσει μέχρι και εκείνη τη χρονιά  στη χώρα μας περίπου 803 εκατομμύρια δολάρια σε κρατική βοήθεια και ιδιωτικές δωρεές για το προσφυγικό.

Από εκείνη την περίοδο  βέβαια μέχρι σήμερα έχουν περάσει σχεδόν δύο χρόνια. Έχουν δοθεί χρήματα για τη διαχείριση του προσφυγικού το σύνολο των οποίων δε είναι γνωστό. Ούτε και ο τρόπος διανομής τους.Μοιραστείτε

Share/Bookmark

Η ΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK

Δεν υπάρχουν σχόλια: