Δευτέρα 9 Ιουλίου 2018

Οξυγόνο τους το ψέμα

Του Νίκου Ρωμανού*
Οι εποχές που οι «σύντροφοι» του κυβερνητικού θιάσου, οι ένοικοι του Μαξίμου με την παρέα τους, έλεγαν ό,τι ήθελαν και δεν έπαιρναν απάντηση έχουν περάσει ανεπιστρεπτί. 

Πρέπει πια να συμφιλιωθούν με τη νέα πραγματικότητα. Κάθε φορά που θα κάνουν το μαύρο άσπρο, αυτό θα αναδεικνύεται με την ίδια ένταση με την οποία θα επιχειρείται. Κάθε φορά που θα αναμασούν μύθους, αυτοί θα αποδομούνται χωρίς φοβικότητα. Κάθε φορά που θα πετούν λάσπη, θα αντιμετωπίζονται όπως πρέπει. Οι εποχές που πουλούσαν δήθεν αγνή ιδεολογία, ευαισθησία και ηθικό πλεονέκτημα ως εργαλεία διχασμού, εξαπάτησης και τελικά πολιτικής τους ανάδειξης και επικράτησης, με τεράστιο κόστος για τον τόπο, έχουν παρέλθει. Αρκετά εξαπάτησαν. Αρκετά τους πληρώσαμε. Αρκετά εκμεταλλεύτηκαν την μετριοπάθεια ως δήθεν αδυναμία. Όσο αποφεύγουμε να αντιπαλέψουμε κατά πρόσωπο τις αιτίες του διχασμού, τόσο γινόμαστε συνένοχοι τους. Προϋπόθεση για να ενώσουμε πραγματικά τους Έλληνες είναι να γκρεμίσουμε τους μύθους και την προπαγάνδα αυτών που τους διχάζουν. Μόνο έτσι θα τελειώνουμε με τον διχασμό, που αποτελεί σταθερή τους επιδίωξη και απαραίτητη προϋπόθεση πολιτικής τους επιβίωσης. 

Δεν είμαστε ίδιοι, ούτε θα γίνουμε. Και ακριβώς αυτό πρέπει να αναδεικνύουμε σε κάθε ευκαιρία. Για αυτό θα παίρνουν απάντηση σε όλα. Με επιχειρήματα και χωρίς φοβικότητα. Με στοιχεία και χωρίς μισόλογα. Όταν ξεμένουν από προπαγανδιστικά ψευτοεπιχειρήματα και καταφεύγουν στη γελοία καραμέλα της δήθεν ακροδεξιάς στροφής, πρέπει να τους υπενθυμίζουμε με ποιους συγκυβερνούν, με ποιους ήταν στις πλατείες των αγανακτισμένων, με ποιους οργάνωναν αντισυγκεντρώσεις, με ποιους έριξαν την προηγούμενη κυβέρνηση, με ποιους μάζευαν ψήφους για την αλλαγή του εκλογικού νόμου, ποιών το αφήγημα σιγοντάρουν με την πολιτική των ανοιχτών συνόρων, με τη πλήρη αποτυχία τους στη διαχείριση του μεταναστευτικου και με την έξαρση της εγκληματικότητας που επέφεραν! Καλό είναι να τους θυμίζουμε και ποια παράταξη θεμελίωσε τη Δημοκρατία στον τόπο.

Ποια παράταξη θεμελίωσε και προάσπισε, με πολιτικό κόστος, την ευρωπαϊκή πορεία της χώρας. Και που ήταν τότε όλοι αυτοί που σήμερα κουνάνε το δάχτυλο ενώ μέχρι πρόσφατα πολιτεύονταν μετρώντας αυτοκτονίες και στήνοντας κρεμάλες στο Σύνταγμα. Τι πρέσβευαν αν όχι τα άκρα; Ήταν ποτέ με τη σωστή πλευρά της ιστορίας; Αυτά τα 40 χρόνια για τις παθογένειες των οποίων κατηγορούν μονότονα τη ΝΔ, αφού το μισό παλιό ΠΑΣΟΚ είναι στους κόλπους τους, έκαναν τίποτα για την αντιμετώπιση αυτών των παθογενειών; Ή όλη η δράση τους προστάτευε και διόγκωνε αυτές τις παθογένειες; Έκαναν ποτέ καμία πορεία υπέρ κάποιας επένδυσης; Οργάνωσαν πότε κανένα κίνημα κατά της γραφειοκρατίας; Πίεσαν ποτέ υπέρ κάποιας πραγματικής μεταρρύθμισης; Έκλεισαν ποτέ κανένα δρόμο, ή έκαναν καμιά κατάληψη για να απαιτήσουν αξιολόγηση παντού και αξιοκρατία; Όχι! Για τα ακριβώς αντίθετα αγωνίζονταν μια ζωή! Για αυτό και τα 35 από τα 40 χρόνια της μεταπολίτευσης ήταν σε μονοψήφια ποσοστά...

Άλλη στρατηγική στην οποία καταφεύγουν όταν ξεμένουν από επιχειρήματα, πράγμα πολύ εύκολο, είναι οι προσωπικές επιθέσεις. Βάζουν ταμπέλες σε όποιον εκφέρει διαφορετική άποψη, ή τους διαψεύδει με στοιχεία. Δεν μπορούν να αντικρούσουν την δυσάρεστη για αυτούς άποψη και χτυπάνε τον φορέα της, με κάθε λογής ταμπέλες (φασίστας, ακροδεξιός, νεοφιλελεύθερος κτλ). Όταν ούτε αυτό πιάνει, ξεκινάνε τον πόλεμο της λάσπης. Και εκεί είναι πολύ οργανωμένοι. Τα υπόγεια του Μαξίμου δουλεύουν ρολόι. Επιχειρούν την δολοφονία χαρακτήρων πολιτικών αντιπάλων και συγγενών τους, χτίζουν κατηγορητήρια, κατασκευάζουν ενόχους, γράφουν δικαστικά μυθιστορήματα. Εφημερίδες, sites της κακιάς ώρας, δημοσκοπικές εταιρίες μαϊμού, τρόλς και στελέχη όλων των βαθμίδων, συνεργάζονται άρτια για να πετύχουν το βέλτιστο αποτέλεσμα. Μόνος στόχος να χτιστεί ένα προπαγανδιστικό ψευτοαφήγημα για να βγάλουν την εβδομάδα...

Όσο παράγουν νέα ψέματα, τόσο πιστεύουν πως θα παίρνουν παράταση πολιτικής επιβίωσης. Το οξυγόνο τους είναι το ψέμα. Και τα υπόγεια του Μαξίμου παίζουν τον ρόλο της μηχανικής υποστήριξης. Αυτό που δεν αντέχουν είναι η αλήθεια. Όσο περισσότερο και δυναμικότερα την αναδεικνύουμε, τόσο γρηγορότερα θα τελειώνουμε με τον λαϊκισμό, την χυδαιότητα και τον διχασμό.
*Ο κ. Νίκος Ρωμανός είναι αναπληρωτής εκπρόσωπος τύπου της Νέας Δημοκρατίας.



Μοιραστείτε

Share/Bookmark

Η ΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK

Δεν υπάρχουν σχόλια: