Δευτέρα 2 Ιουλίου 2018

Άδωνις Γεωργιάδης: Περί Διχασμού σε προδότες και πατριώτες

Από την Συμφωνία Τσίπρα/Ζάεφ και μετά και φυσικά λόγω της θλίψης και της δίκαιης οργής που αυτή προκάλεσε, έχουν αρχίσει μεγάλες λαϊκές αντιδράσεις. Σε αυτές προφανώς πολλές φορές τα πράγματα ξεφεύγουν και πολλοί λένε συνθήματα περί προδοσίας κλπ
Εγώ πάντα όταν με ερωτούν εκφράζω την διαφωνία μου με αυτά και σήμερα έκανα και μια ανάρτηση, ανεβάζοντας και ένα σχετικό άρθρο του Αλέξη Παπαχελά από την Καθημερινή. Κρίνοντας από τα σχόλια που ακολούθησαν οι περισσότεροι διαφωνούν μαζί μου και πολλοί με κατηγορούν κιόλας. Ακόμη και άνθρωποι του κοντινού μου περιβάλλοντος θεώρησαν ότι κάποιοι με πίεσαν για να γράψω κάτι τέτοιο για λόγους πολιτικής ορθότητας.
Αποφάσισα λοιπόν να σας εξηγήσω λίγο αναλυτικότερα την θέση μου σε αυτή την ανάρτηση, μήπως και μπορέσω να πείσω τους έστω ψυχραιμότερους από σας.
Για να είμαστε ξεκάθαροι, κανένας από εσάς δεν σιχαίνεται τους Συριζαίους περισσότερο από μένα. Έκανα τα πάντα για να πείσω τον ελληνικό λαό ότι δεν πρέπει ποτέ να πάρουν την εξουσία. Ακραίο με ανέβαζαν, ακραίο με κατέβαζαν πολλοί και στη ΝΔ ακόμη το 2015. Μέχρι και ένα βίντεο με κάτι τρενάκια έφτιαξα προ των Εκλογών, ξέροντας πόσο θα με κανιβαλίζουν και πόσες ψήφους θα έχανα 48 ώρες προ των εκλογών, από αίσθηση καθήκοντος όταν έβλεπα ότι η ήττα μας ήταν αναπόφευκτη.
Τον Αύγουστο του 2015 έκανα τα πάντα για να πείσω το κόμμα μας να μην ψηφίσουμε το Μνημόνιο Τσίπρα/Καμμένου, δινόντας τους δεύτερη ευκαιρία, αλλά και πάλι ήμουν μειοψηφία.
Τα τρία αυτά χρόνια κανένας δεν τους έχει πολεμήσει περισσότερο από μένα με τεράστιο προσωπικό κόστος. Με έχουν στοχοποιήσει όσο κανέναν και το όνειρο τους είναι να με κλείσουν φυλακή. Λογαριασμούς μου άνοιξαν, εισαγγελείς έστειλαν, κάθε μέρα με βρίζουν και με λασπώνουν όσο μπορούν.
Δεν δέχομαι λοιπόν από κανέναν μαθήματα αντισύριζα.Θα σας το πω λοιπόν απλά και καθαρά,
όποιος ρίχνει νερό σε έναν διχασμό αυτού του τύπου, χωρίζοντας την Ελλάδα σε προδότες και μή, βλάπτει σοβαρά την πατρίδα του και εγώ την Ελλάδα την αγαπώ πολύ για να την βλάψω εις γνώσιν μου.
Θα σας μιλήσω ως ιστορικός αλλά και ως πολιτικός, όσες φορές διχαστήκαμε έτσι, το πληρώσαμε πολύ ενίοτε και με αίμα. Εγώ για λόγους πολιτικού συμφέροντος και μόνον ποτέ δεν θα το κάνω.
Το 2010 όταν μπήκαμε στο Μνημόνιο με θάρρος πήγα απέναντι στο ρεύμα, προσπαθώντας να εξηγήσω ότι δεν υπήρχε άλλος δρόμος. Με έβρισαν, με συκοφάντησαν και τελικά στο τέλος όλοι αυτοί που με έβριζαν ακολούθησαν όσα έλεγα από την πρώτη μέρα.
Θυμηθείτε όμως πώς άνθρωποι σαν τον Τσίπρα και τον Καμμένο πήραν την εξουσία: με ύβρεις και με διχασμό. Τώρα υποκρίνονται ότι δεν θυμούνται αλλά ποιοι μιλούσαν για προδότες, γερμανοτσολιάδες, πηλιογούσιδες, 4ο Ράιχ κλπ; οι Τσίπρας και Καμμένος δεν ήταν; βγήκε τίποτε καλό από όλο αυτό;
Το έκαναν και οι δύο διότι μπροστά στο να πάρουν την εξουσία, δεν τους ένοιαζε εάν θα έβλαπταν την Ελλάδα. Εμείς όμως την Ελλάδα μας την αγαπάμε πάνω από τα δικά μας συμφέροντα και αυτό είναι που μας ξεχωρίζει. Θέλουμε πρόοδο, τον λαό μας να ζει ευτυχισμένος και να γίνουμε παράδειγμα προς μίμηση.
Ποιο θα είναι το μέλλον μας εάν θεωρήσουμε τους Συριζανέλ προδότες; ένα 20% του λαού μας είναι προδότες δηλ; και μετά τι; θα τους εκτελέσουμε; διότι αυτό κάνουνε στους προδότες.
Όχι. Δεν μπορεί να είναι αυτό το μέλλον μας και δεν θα το επιτρέψουμε.
Θα αγωνιστούμε να φύγουν μια ώρα αρχύτερα, θα αγωνιστούμε να ακυρώσουμε αυτή τη συμφωνία και να διορθώσουμε τα τετελεσμένα που δημιούργησε. Αλλά θα θυμόμαστε πώς όσοι εύκολα υιοθετούν αυτή την φρασεολογία στο τέλος βλάπτουν την πατρίδα τους.
Θα τους νικήσουμε τους Συριζανέλ και θα τιμωρηθούν για όσα έχουν κάνει, αλλά χωρίς να θέσουμε σε κίνδυνο ούτε την Ελλάδα ούτε την Δημοκρατία μας, ειδάλλως θα μας έχουν νικήσει αυτοί κάνοντας μας ίδιους.
Ο Τσίπρας δεν είναι προδότης είναι ένας αδίστακτος τυχοδιώκτης που δεν έχει καμία επάρκεια για να συνειδητοποιήσει τι έκανε. Αυτό αποδεικνύεται από το γέλιο του την ώρα που υπέγραφε ο Κοτζιάς και που δεν είχε καν την συναίσθηση του πόνου που προκάλεσε και δεν ήθελε να δείξει έστω λίγο σεβασμό στους συμπολίτες του, επιταχύνοντας το πολιτικό του τέλος.
Αποδεικνύεται από το γεγονός ότι άνοιξε αυτό το θέμα ανεύθυνα, μόνο και μόνο για να διχάσει τη ΝΔ και για να εισπράξει μερικά εύγε από τους ξένους.
Ελάτε να κάνουμε έντιμο πολιτικό αγώνα για να τον διώξουμε αποδεικνύοντας πόσο αγαπάμε την Ελλάδα, προστατευοντάς την όμως από τον κακό μας εαυτό.
Υγ: ιδού και το άρθρο του κ. Αλέξη Παπαχελά με το οποίο συμφωνώ και εξ αιτίας του οποίου γράφτηκε αυτή η ανάρτηση σήμερα.







Μοιραστείτε

Share/Bookmark

Η ΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK

Δεν υπάρχουν σχόλια: