Τρίτη 24 Ιουλίου 2018

Ανείπωτη τραγωδία- Πάνω από είκοσι οι επιβεβαιωμένοι νεκροί...


Ανείπωτη τραγωδία- Πάνω από είκοσι οι επιβεβαιωμένοι νεκροί...
Αυξάνεται δραματικά ο αριθμός των νεκρών από τις πυρκαγιές στην Αττική, καθώς σύμφωνα με την επίσημη ενημέρωση από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο Δημήτρη Τζανακόπουλο οι επιβεβαιωμένοι νεκροί υπερβαίνουν τους είκοσι, αναμέσα τους και πολλά παιδιά. 88 τραυματίες έχουν μεταφερθεί στα νοσοκομεία.
Στα νοσοκομεία νοσηλεύονται ήδη δεκάδες τραυματίες με εγκαύματα εκ των οποίων οι έντεκα είναι διασωληνωμένοι. Στο λιμανάκι στην περιοχή Μάτι καθώς και στο Κόκκινο Λιμανάκι της Ραφήνας έχουν εγκλωβιστεί κάτοικοι και τουρίστες που αναμένουν τα πλωτά μέσα του Λιμενικού και του Πολεμικού Ναυτικού προκειμένου να μεταφερθούν στο λιμάνι της Ραφήνας. Πλωτά μέσα του Λιμενικού Σώματος πραγματοποιούν ελέγχους στην ευρύτερη περιοχή, ενώ στην επιχείρηση εντοπισμού τους συνδράμει και ελικόπτερο της Πολεμικής Αεροπορίας.
Τελευταία ενημέρωση 02:37
Ο αριθμός των επιβεβαιωμένων νεκρών υπερβαίνει τους είκοσι ενημέρωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Δημήτρης Τζανακόπουλος. Οι τραυματίες είναι 88 μέχρι τώρα, μεταξύ των οποίων 16 παιδιά.
Τελευταία ενημέρωση 02:04
Όπως μετέδωσε η ΕΡΤ, στην περιοχή Μάτι βρέθηκαν σε λόφο οι σοροί έξι ανθρώπων: δύο παιδιών, δύο γυναικών και δύο ανδρών.
Παράλληλα, στο Λιμεναρχείο Ραφήνας έχουν μεταφερθεί τρεις σοροί, ενός άνδρα, μιας γυναίκας και ενός κοριτσιού.
Τελευταία ενημέρωση 01:35
Τη ματαίωση της καθιερωμένης δεξίωσης της 24ης Ιουλίου για την Αποκατάσταση της Δημοκρατίας αποφάσισε ο πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Προκόπης Παυλόπουλος.
Τελευταία ενημέρωση 01:05
56 είναι οι εγκαυματίες που νοσηλεύονται στα νοσοκομεία Ευαγγελισμός, Σισμανόγλειο και ΚΑΤ, σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες από πηγές του υπουργείου Υγείας, από τους οποίους οι 11 είναι σε σοβαρή κατάσταση και νοσηλεύονται διασωληνωμένοι.
Τελευταία ενημέρωση 00:59
Σύμφωνα με το ΣΚΑΪ, ακόμα οχτώ νεκροί μεταφέρθηκαν στο λιμάνι της Ραφήνας από πλοία που περισυνέλεξαν όσους είχαν εγκλωβιστεί στο παραθαλάσσιο μέτωπο της περιοχής Μάτι και Κόκκινο Λιμανάκι. Τα ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ παρέλαβαν ακόμα δεκάδες τραυματίες που μεταφέρθηκαν στα νοσοκομεία της Αττικής. 
Τελευταία ενημέρωση 00:44
Αυξάνεται δραματικά ο αριθμός των νεκρών από τις πυρκαγιές καθώς όπως μετέδωσε ο ανταποκριτής του ΣΚΑΪ Μιχάλης Τεζάρης, στο λιμάνι της Ραφήνας έχουν μεταφερθεί οχτώ νεκροί από πλοιάρια μετέφεραν τους εγκλωβισμένους από τις παραλίες Μάτι και Κόκκινο λιμανάκι.
Τελευταία ενημέρωση 00:32

Είναι μια δύσκολη στιγμή για την Αττική, μια δύσκολη νύχτα για την Ελλάδα, δήλωσε ο Αλέξης Τσίπρας μετά την ενημέρωση που είχε στο Κέντρο Επιχειρήσεων της Πυροσβεστικής στο Χαλάνδρι που έκανε παράλληλα λόγο για ασύμμετρη απειλή των πύρινων μετώπων
Τελευταία ενημέρωση 00:15
Τελευταία ενημέρωση ανέφερε πως το πλοίο Speedrunner που κατέπλεε στο λιμάνι της Ραφήνας είδε μέσα στη θάλασσα πέντε ανθρώπους να κολυμπούν, τους οποίους και διέσωσε. Πρόκειται για οικογένεια Δανών και τα τρία παιδιά τους που είναι άγνωστο πώς βρέθηκαν στη θάλασσα, ενώ δεν έχει διευκρινιστεί επίσης αν οι πέντε διασωθέντες είναι μέρος της ομάδας των δέκα που αρχικά αναφέρθηκαν ως αγνοούμενοι.
Σύμφωνα με το Εθνικό Κέντρο Επιχειρήσεων του Υπουργείο Υγείας, 25 τραυματίες μεταφέρθηκαν στα νοσοκομεία Ευαγγελισμός, Σισμανόγλειο, Αττικόν και ΚΑΤ. Οι έξι από τους τραυματίες νοσηλεύονται διασωληνωμένοι σε σοβαρή κατάσταση.
Λόγω της μεγάλης έκτασης και έντασης των πυρκαγιών και της επικινδυνότητάς τους η χώρα μας υπέβαλλε αίτημα, μέσω του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Πολιτικής Προστασίας για διεθνή συνδρομή σε εναέρια και επίγεια μέσα.
Νωρίτερα, ο ο δήμαρχος Ραφήνας-Πικερμίου, Βαγγέλης Μπουρνούς, είχε κάνει λόγο για τουλάχιστον 100 σπίτια και 200 οχήματα τα οποία παραδόθηκαν στην πύρινη λαίλαπα από τη μεγάλη πυρκαγιά που μαίνεται στον Νέο Βουτζά, τον Άγιο Ανδρέα και το Μάτι, εκφράζοντας μάλιστα τους φόβους του και για την ύπαρξη νεκρών.
«Τα σπίτια που έχουν διασωθεί είναι μετρημένα στα δάχτυλα του ενός χεριού» είπε και έκανε λόγο για καμένα αυτοκίνητα και δραματική κατάσταση, σημειώνοντας ότι το μέτωπο της φωτιάς είναι πάνω από 10 χλμ και ακούγονται εκρήξεις από τα αυτοκίνητα που έχουν πάρει φωτιά.
Όπως έγινε επίσης γνωστό, το Πολεμικό Ναυτικό επιστρατεύει το αρματαγωγό πλοίο «Ικαρία» και τη φρεγάτα «Έλλη» προκειμένου να απομακρύνει με ασφάλεια δεκάδες κατοίκους πυρόπληκτων περιοχών της Αττικής που έχουν βρει καταφύγιο σε παραλίες της Ραφήνας, του Ζουμπερίου και της περιοχής Μάτι μετά την φωτιά που ξέσπασε το μεσημέρι της Δευτέρας στην Καλλιτεχνούπολη Πεντέλης και μαίνεται στον οικισμό του νέου Βουτζά και στο Μάτι.
Στην Αττική που έχει κηρυχτεί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης σε πλήρη εξέλιξη είναι:
1. Η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε στις 12:03 σε δασική έκταση, στην περιοχή Αέρας στα Γεράνεια Όρη. Στο συμβάν επιχειρούν 68 οχήματα, 160 πυροσβέστες και 60 άτομα πεζοπόρο. Επιπλέον, την επιχείρηση κατάσβεσης συνδράμουν, 4 εθελοντικά οχήματα, 20 υδροφόρες και 6 μηχανήματα έργου από την Περιφέρεια Αττικής, τους δήμους Μεγαρέων, Λουτρακίου, Βάρης- Βουλιαγμένης και από τις ένοπλες δυνάμεις τρία μηχανήματα έργου. Τις επίγειες δυνάμεις συνέδραμαν από αέρος διαδοχικά, για να υπάρχουν πάντα εναέρια μέσα πάνω από την πυρκαγιά από την έναρξή της, 5 αεροσκάφη CANADAIR και 5 ελικόπτερα.
Οργανωμένα απομακρύνθηκαν οι κάτοικοι των οικισμών Γαλήνη, Μαρούλα και Πανόραμα.
2. Η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε στις 16.57 σε δασική έκταση, στην Καλλιτεχνούπολη του δήμου Ραφήνας - Πικερμίου Αττικής. Στην κατάσβεση λαμβάνουν μέρος 60 πυροσβέστες με 24 οχήματα, 15 εθελοντικά πυροσβεστικά οχήματα, 2 ομάδες πεζοπόρο τμήμα ενώ από αέρος επιχείρησαν 3 Α/Φ Canadair και 1 Ε/Π.
Έγινε οργανωμένη απομάκρυνση ατόμων από το Λύρειο ϊδρυμα, καθώς και όλων των κατασκηνώσεων της ευρύτερης περιοχής.
3. Η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε στις 18:52 σε αγροτοδασική έκταση στη θέση Πανόραμα στους Αγίους Αποστόλους Καλάμου του δήμου Ωρωπού. Στην κατάσβεση λαμβάνουν μέρος 20 πυροσβέστες με 10 οχήματα.
Οι πυρκαγιές της Αττικής όμως δεν ήταν οι μοναδικές που έχουν προκαλέσει συναγερμό στον κρατικό μηχανισμό.
Αξίζει να σημειωθεί ότι στο ίδιο χρονικό διάστημα εκδηλώθηκαν 3 πυρκαγιές στον νομό Κορινθίας στις περιοχές Σουσάκι- 'Αγιοι Θεόδωροι, Ζεμενό δήμου Κιάτου και Ίσθμια του δήμου Λουτρακίου.
Σε εξέλιξη επίσης είναι η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε στις 13.56 σε αγροτοδασική έκταση, στη θέση Μετόχι Βρυσσών, στα Χανιά Κρήτης.
Μπροστά σε αυτή την κατάσταση έχει συγκληθεί το Κεντρικό Συντονιστικό Όργανο Πολιτικής Προστασίας για την εκτίμηση και τον συντονισμό των επόμενων ενεργειών. Στην διαρκή συνεδρίαση συμμετέχουν ο υπουργός Εσωτερικών Πάνος Σκουρλέτης, ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη Νίκος Τόσκας, ο Γενικός Γραμματέας Πολιτικής Προστασίας Γιάννης Καπάκης, η περιφερειάρχης Αττικής Ρένα Δούρου, η Ειδική Γραμματέας Επικοινωνιακής Διαχείρισης Κρίσεων, του Υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής, Φωτεινή Παντιώρα, ο διοικητής του Εθνικού Κέντρου Επιχειρήσεων Υγείας (ΕΚΕΠΥ), Γιάννης Παπαευσταθίου, στελέχη του Πυροσβεστικού Σώματος και άλλοι παράγοντες.
Απο την Πυροσβεστική γίνεται έκκληση στους πολίτες που βρίσκονται πλησίον των πυρκαγιών να απομακρύνονται έγκαιρα για τη δική τους ασφάλεια και για να μην παρεμποδίζουν το έργο της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας. Επίσης να είναι ιδιαίτερα προσεχτικοί στις μετακινήσεις τους και να συμμορφώνονται με τις υποδείξεις των αρχών.



Μοιραστείτε

Share/Bookmark

Η ΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK

Δεν υπάρχουν σχόλια: