Παρασκευή 13 Ιουλίου 2018

Μητσοτάκης: Είστε erga omnes επικίνδυνοι για τα συμφέροντα της χώρας


Εφόλης της ύλης σκληρή κριτική στην κυβέρνηση και προσωπικά στους κ.κ. Τσίπρα - Καμμένο χαρακτηρίζοντας τους «δίδυμο της ντροπής» εξαπέλυσε στη Βουλή ο Κυριάκος Μητσοτάκης κατά τη συζήτηση του νομοσχεδίου για τον «Κλεισθένη».

Με αφορμή τις εξελίξεις στο ΝΑΤΟ και την πρόσκληση των Σκοπίων, ο πρόεδρος της ΝΔ κατηγόρησε τους συγκυβερνήτες κ. Τσίπρα και Καμμένο ότι παραδίδουν στα Σκόπια το ΝΑΤΟΪΚΟ διαβατήριο και αυτό, αφού ήδη έχουν παραδώσει τη μακεδονική γλώσσα και μακεδονική ταυτότητα. «Εμείς πήραμε erga omnes τη Μακεδονική ταυτότητα είπε ο Ζάεφ» υπενθύμισε ο κ. Μητσοτάκης και πρόσθεσε αναφερόμενος στην κυβέρνηση «εσείς είστε erga omnes επικίνδυνοι για τα συμφέροντα της χωράς».

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης υπονόησε δε, ότι οι όποιες διαφωνίες μεταξύ των κυβερνητικών εταίρων στο σκοπιανό ζήτημα είναι προσυννενοημένες υποστηρίζοντας ότι «Τσίπρας και Καμμένος παριστάνουν ότι τάχα ότι διαφωνούν, την ίδια στιγμή που δένονται ακόμη πιο σφιχτά στις καρέκλες τους. Στις Βρυξέλλες οι ΑΝΕΛ συναινούν στην πράξη που καταγγέλλουν. Ο κ. Καμμένος στρογγυλοκάθεται δίπλα στον κ. Τσίπρα την ώρα που τα Σκόπια παίρνουν διαβατήριο στο ΝΑΤΟ. Θλιβερό θέαμα και των δύο. Ο κ. Τσίπρα και ο κ. Καμμένος σε δρόμο συναντώνται, στο δρόμο του ψέματος και της δημαγωγίας. Της προσωπικής διάσωσης καθώς στριμώχνονται στην έξοδο κινδύνου», κατέληξε.

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης άσκησε σκληρή κριτική και για τις παλινωδίες της κυβέρνησης ως προς την ημερομηνία των αυτοδιοικητικών εκλογών και τη σχετική τροπολογία που κατατέθηκε στη Βουλή, δείχνοντας πιθανόν και παράλληλες εθνικές εκλογές. Κατηγόρησε δε την κυβέρνηση ότι με μεθοδεύσεις υπονομεύει την αυτοδιοίκηση ευτελίζει τους θεσμούς. «Ο λογαριασμός θα έρθει σε όλες τις κάλπες όποτε και αν στηθούν, εθνικές, ευρωεκλογές, αυτοδιοικητικές. Δοκιμάστε το. Η κοινωνία έχει ήδη αποφασίσει να σας τιμωρήσει με την ψήφο της. Μην έχετε αυταπάτες, αν το επιχειρήσετε θα χάσετε παντού και μονομιάς.» είπε.


Σε ότι αφορά τη ρύθμιση για την κατάτμηση της Β’ Αθηνών και της Περιφέρειας Αττικής ο κ. Μητσοτάκης επανέλαβε την πρόθεση του κόμματος του να την υπερψηφίσει ενώ κάλεσε εκ νέου την κυβέρνηση να ψηφίσει και την πρόταση της ΝΔ για ψήφο των ελλήνων του εξωτερικού αποδίδοντας την άρνηση της κυβέρνησης στο φόβο της ετυμηγορίας των νέων «που η κυβέρνηση κορόιδεψε και έδιωξε από τη χώρα»

Διεμήνυσε επίσης στους έλληνες του εξωτερικού «Έλατε να ψηφίσετε στις επόμενες εκλογές και θα είναι η τελευταία φορά που θα ταξιδέψετε για να ασκήσετε το εκλογικό σας δικαίωμα. Γιατί στο νέο εκλογικό νομό που θα ψηφίσουμε ως κυβέρνηση θα δώσουμε τη δυνατότητα να ψηφίζουν στο τόπο διαμονής τους».

Πηγή: www.skai.gr



Μοιραστείτε

Share/Bookmark

Η ΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK

Δεν υπάρχουν σχόλια: