Παρασκευή 17 Αυγούστου 2018

Aλίμονο αν ο ΣΥΡΙΖΑ έπαιρνε την εξουσία!


Του Ανδρέα Ζαμπούκα
Ένα από τα βασικά επιχειρήματα των υποστηρικτών της κυβέρνησης είναι ότι ο Τσίπρας δεν πρόδωσε, δεν εξαπάτησε, δεν είπε ψέματα! Με ύφος προδομένου συντρόφου μοιρολογούν συνεχώς πως «Ο ΣΥΡΙΖΑ πήρε την κυβέρνηση, αλλά όχι την εξουσία»!

Αναρωτιέμαι λοιπόν, τι είναι αυτό που εμπόδισε τον ΣΥΡΙΖΑ να πάρει την εξουσία, αλλά και τι θα ήταν εκείνο που θα του έδινε τη δυνατότητα να την κατακτήσει στο μέλλον.

Επειτα από μερικούς απέλπιδες συλλογισμούς κατέληξα σε εφιαλτικές εικόνες, ριγμένες, ευτυχώς, κάπου στα έγκατα του μηδενισμού. Παρ' όλο που πάντα αποτελούν ευσεβείς πόθους κάθε αριστερού, σεβόμενου το απολυταρχικό DNA του.
Και οι οπαδοί και κάθε υπουργός του ΣΥΡΙΖΑ που προσπαθεί να δικαιολογήσει την αδυναμία εμπέδωσης του πελατειακού κράτους, έχουν στον νου τους περίπου τα εξής: «Αδυνατούμε να αντεπεξέλθουμε στις αγαθές μας προθέσεις επειδή ο κόσμος είναι άδικος και δεν μας αφήνει». Ποιος είναι ο “άδικος κόσμος”; Η αστική δημοκρατία με την απεχθέστατη διάκριση των εξουσιών.

Εν ολίγοις, έχουμε καταλάβει -με τον λαϊκισμό και τα ψεύδη- την εκτελεστική εξουσία, ελέγχουμε πλημμελώς τη νομοθετική και διεκδικούμε ανεπιτυχώς τη δικαστική. Επομένως, είναι φανερή η αδυναμία μας να κυβερνήσουμε τη χώρα με τον δικό μας τρόπο και αναγκαζόμαστε να υποκύπτουμε στους θεσμικούς καταναγκασμούς της δυτικής φιλελεύθερης δημοκρατίας»!

«Τι θα κάναμε αν είχαμε την εξουσία; Θα νομοθετούσαμε μόνοι μας, θα αποφασίζαμε μόνοι μας και θα δικάζαμε μόνοι μας! Κατ' αυτόν τον τρόπο η εξουσία θα ήταν δική μας, αφού θα διαθέταμε ολοκληρωτικά και απρόσκοπτα την ευχέρεια να διανέμουμε τον πλούτο, αφαιρώντας τον από τους πλούσιους και μοιράζοντάς τον στους φτωχούς...».

Περίπου αυτή είναι, υποθέτω, η ερμηνεία της «αυτοκρατορικής» ρήσης όσων εμπλέκονται στην κυβέρνηση αλλά και όσων έχουν έννομο συμφέρον να την στηρίζουν. Έτσι για να μην έχουμε κι εμείς αυταπάτες περί τίνος πρόκειται, όταν γίνεται ο συνήθης διαχωρισμός μεταξύ κυβέρνησης και εξουσίας από χείλη αριστερού, ενεργούντος εν μέσω αστικού πολιτεύματος.

Δυστυχώς για τις προθέσεις τους, δεν αντιλαμβάνονται ότι ο Δυτικός Κόσμος, εδώ και δεκαετίες λειτουργεί με συγκεκριμένους κανόνες, με δημοκρατικά πολιτεύματα και ένα πανίσχυρο κράτος δικαίου. Ούτε και πως ο καπιταλισμός- με όλες τις αγκυλώσεις του- έχει εξασφαλίσει ένα εξαιρετικό επίπεδο ασφάλειας, ευημερίας και βιοτικού επιπέδου για τους πολίτες αυτών των κοινοβουλευτικών δημοκρατιών.

Έρχονται σύντομα εκλογές και αναμένουμε τις αντιδράσεις τους. Δεν θα είναι εύκολη περίοδος για κανέναν πάντως και πρέπει να είμαστε προετοιμασμένοι για όλα.

Κλείνω με την ευχή να μη φτάσει ποτέ η ώρα να δοκιμάσουν οι Έλληνες τι σημαίνει ολοκληρωτική ταύτιση εξουσίας και αριστερής κυβέρνησης. Και με την ελπίδα ότι θα στέκεται πάντα όρθιος αυτός ο δυτικός «άδικος κόσμος» να μας προστατεύει στοιχειωδώς από τις επιθυμίες και τους ευσεβείς πόθους των αδικημένων επαναστατών...


Μοιραστείτε

Share/Bookmark

Η ΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK

Δεν υπάρχουν σχόλια: