Παρασκευή 19 Οκτωβρίου 2018

«Τορπίλες» Κοτζιά στα σαθρά θεμέλια της Κυβέρνησης: Θα απαιτήσει έρευνα για μυστικά κονδύλια υπουργείων, αμηχανία στο Μαξίμου

Nα υποβαθμίσει το θέμα της παραίτησης του Νίκου Κοτζιά και εμμέσως να κατευνάσει τον πρώην υπουργό Εξωτερικών, προσπθούσε όλη την ημέρα χθες η κυβέρνηση,υποστηρίζοντας ότι δεν υπήρξε ουσιαστικός λόγος για την παραίτησή του και χαρακτηρίζοντας περίπου ακατανόητη την απόφασή του να φύγει από την κυβέρνηση.
Αντί για υποβάθμιση όμως ήλθε η σκληρή, απειλητικών διαστάσεων, πρώτη αντίδραση του κ. Κοτζιά, μετά την απομάκρυνσή του να προσγειώσει ανώμαλα τους κυβερνητικούς παράγοντες, διαμορφώνοντας την εντύπωση ότι η υπόθεση είναι μία ωρολογιακή βόμβα στα θεμέλια του κυβερνητικού συνασπισμού με άγνωστη και πιθανόν ανεξέλεγκτη συνέχεια και επίδραση στις πολιτικές εξελίξεις.
Οι χθεσινές βόμβες που έριξε ο Νίκος Κοτζιάς, μετά τη συνεδρίαση της κίνησης «Πράττω»,ήταν μόνον η αρχή. Ηταν το μήνυμα που έστειλε ο πρώην στενός συνεργάτης σε όσους προσπάθησαν τις προηγούμενες ημέρες να τον υποβαθμίσουν, να τον σπιλώσουν ή να τον βγάλουν και τρελό.
Όπως ο Δ. Τζανακόπουλος ο οποίος χαρακτήρισε «αδιανόητη» την παραίτησή του, ωσάν να μην γνώριζε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος τα όσα είχαν ειπωθεί στο υπουργικό ή τα όσα σοβούσαν τους τελευταίους μήνες την κυβέρνηση.
Οι παρεμβάσεις Τζανακόπουλου και κορυφαίων στελεχών οι οποίοι προσπάθησαν να ερμηνεύσουν τις κινήσεις Κοτζιά, σύμφωνα με τη γραμμή που πήραν από το Μαξίμου, προκάλεσαν την οργή του πρώην ΥΠΕΞ
Σήκωσε το γάντι και ζήτησε από τον Τσίπρα να δημοσιοποιήσει την επιστολή παραίτησής του, που είναι και 9 σελίδες, κι έτσι να μάθουν όλοι γιατί αποχώρησε. Θα είχε ενδιαφέρον αν δημοσιοποιούταν ένα τέτοιο έγγραφο και ίσως να γίνει με… επιλογή του κ. Κοτζιά ώστε να πάψουν να τον στοχοποιούν. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο πρώην υπουργός με τη χθεσινή παρέμβασή του θέλησε να σταματήσει τις διαρροές σε βάρος του απειλώντας εμμέσως πλην σαφώς με αποκαλύψεις.
Ο κ. Κοτζιάς προανήγγειλε πως προτίθεται να συνεχίσει την μάχη με τον κ. Καμμένο για τα μυστικά κονδύλια υπουργείων, που απετέλεσαν αφορμή για την έντονη λογομαχία των δύο ανδρών στο υπουργικό συμβούλιο και λειτούργησαν ως αφορμή για την παραίτησή του.
Ανέφερε ότι σε συνεργασία με βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ θα επιδιώξει την επέκταση του νόμου που υπαγορεύει τον έλεγχο των κονδυλίων του ΥΠΕΞ από την Βουλή – μολονότι «εκνευρίστηκαν μερικοί» – ενώ υπογράμμισε πως πρέπει να ελεγχθεί και ο τρόπος με τον οποίο έχουν δαπανηθεί κάποιοι πόροι.
Ο κ. Κοτζιάς προσέθεσε, δίχως να αναφέρεται ευθέως στον αρχηγό των Ανεξάρτητων Ελλήνων, πως στην σημερινή συγκυρία απαιτείται σοβαρότητα κι όχι «τυχοδιωκτισμός». Κατήγγειλε μάλιστα πως υπάρχουν πρόσωπα και συμφέροντα που λασπολογούν σε βάρος του διότι δεν μοιράζονται τις δημοκρατικές του αντιλήψεις.
Είναι προφανές ότι τα μυστικά κονδύλια και ο τρόπος διαχείρισής τους τρομάζει το Μαξίμου.
Παλαιότερες καταγγελίες κάνουν λόγο για λεφτά που μπαίνουν σε βαλίτσες και διπλωματικούς σάκους και μοιράζονται σε εκκλησίες, Πατριαρχεία, οργανώσεις , πληροφοριοδότες, δημοσιογράφους και λομπίστες.
Η ΝΔ καλεί τους δύο υπουργούς να δημοσιοποιήσουν τα απόρρητες δαπάνες. «Να μας πει πού διέθεσε τα κονδύλια όταν η ΝΔ κυβερνούσε» απαντά το Μαξίμου.
Η ουσία είναι ότι η παραίτηση Κοτζιά έχει παρενέργειες που κανείς δεν μπορεί να προβλέψει και που, μαζί με τον απρόβλεπτο χαρακτήρα του πρώην υπουργού, μπορεί να τινάξουν στον αέρα την κυβέρνηση.





Μοιραστείτε

Share/Bookmark

Η ΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK

Δεν υπάρχουν σχόλια: