Δευτέρα 22 Οκτωβρίου 2018

Δ. Τζανακόπουλος: Η κυβέρνηση θα έχει κοινοβουλευτική πλειοψηφία και χωρίς τους ΑΝΕΛ

Δ. Τζανακόπουλος: Η κυβέρνηση θα έχει κοινοβουλευτική πλειοψηφία και χωρίς τους ΑΝΕΛ
Μήνυμα προς το εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ επιχειρεί να στείλει το Μαξίμου σε μια προσπάθεια να διασκεδαστούν οι εντυπώσεις που δημιουργεί η στάση του Πάνου Καμμένου και η εικόνα της κυβέρνησης που εμφανίζεται να λειτουργεί συρόμενη από τον κυβερνητικό εταίρο, με τον Δ. Τζανακόπουλο, να δηλώνει ότι δεν θα χαθεί η κοινοβουλευτική πλειοψηφίας ανεξαρτήτως εξελίξεων.
Ο κ. Τζανακόπουλος μεταφέροντας τη γραμμή του Μαξίμου επιδιώκει να ρίξει τους τόνους στο εσωτερικό του κόμματος, όπου ήδη στελέχη σχολιάζουν τη στήριξη Καμμένου που αντιτίθεται στη συμφωνία των Πρεσπών και τη αναγόρευση του σε ρυθμιστή των εξελίξεων. Για το λόγο αυτό κάνει λόγο σε πλειοψηφία που δεν θα αντιμετωπίσει πρόβλημα με την αποχώρηση του προέδρου των ΑΝΕΛ.
Με τον τρόπο αυτό συντηρεί και τις πληροφορίες περί «προθύμων» να βάλουν πλάτη στον Αλέξη Τσίπρα και τον ΣΎΡΙΖΑ.
Ταυτόχρονα έδωσε στη δημοσιότητα τον κοινό σχεδιασμό που υπάρχει σε συμφωνία με τον Π. Καμμένο και η οποία εδράζεται στο χρονοδιάγραμμα που έχει αποφασιστεί και θέλει τη συμφωνία των Πρεσπών να κατατίθεται στην Ελληνική Βουλή προς τον Ιανουάριο του 2019, χωρίς όμως να λαμβάνει υπόψη και τον αστάθμητο παράγοντα των πιέσεων που ήδη ασκούνται προς τα Σκόπια προκειμένου να επιταχυνθούν οι εκεί διαδικασίες.
Συγκεκριμένα μιλώντας στον real fm ο κυβερνητικός εκπρόσωπος υποστήριξε ότι ακόμη και μετά την αποχώρηση του Π. Καμμένου, που θα γίνει όταν έρθει στη Βουλή, η κυβέρνηση θα έχει την απαραίτητη κοινοβουλευτική πλειοψηφία προκειμένου να συνεχίσει τη θητεία της.
«Εφόσον έρθει η συμφωνία των Πρεσπών στο ελληνικό κοινοβούλιο είπε ο κ. Καμμένος ότι θα αποχωρήσει από την κυβέρνηση» είπε, προσθέτοντας πως «αυτό δεν σημαίνει σε καμία περίπτωση ότι η κυβέρνηση δεν έχει τους πολιτικούς και κοινοβουλευτικούς όρους για να ολοκληρώσει την συνταγματική της θητεία».
Μάλιστα ο κ. Τζανακόπουλος, έδωσε και τον... οδικό χάρτη των επόμενων ενεργειών λέγοντας ότι «εφόσον ολοκληρωθεί η συνταγματική αναθεώρηση στη γειτονική χώρα, πράγμα το οποίο δεν προβλέπεται να γίνει πριν τα τέλη Ιανουαρίου, η ελληνική πλευρά οφείλει να καταθέσει τη συμφωνία στο ελληνικό κοινοβούλιο, να συζητήσει επ' αυτής και τελικά να την κυρώσει με την κοινοβουλευτική πλειοψηφία που προβλέπεται». 
«Η γνώμη μου» συνέχισε «είναι ότι όλα αυτά θα συμβούν καθώς υπάρχει ο κοινοβουλευτικός και πολιτικός συσχετισμός για την κύρωση χωρίς να προκληθούν οιουδήποτε τύπου πολιτικές εξελίξεις που δεν θα σχετίζονται με τη συμφωνία».
Ουσιαστικά αναφέρθηκε στη συμφωνία Τσίπρα - Καμμένου που πλέον, μετά τη ψήφιση της συνταγματικής αναθεώρησης, έχει ενεργοποιηθεί με βάσει πάντα την αποχώρηση ΑΝΕΛ από την Κυβέρνηση με την κατάθεση της συμφωνίας στην Ελληνική Βουλή και όχι παλαιότερες δηλώσεις που έκαναν λόγο για αποχώρηση πριν η συμφωνία κατατεθεί στη Βουλή με στόχο την πτώση της κυβέρνησης.
Ο κ. Τζανακόπουλος επιχείρησε να ρίξει και τους τόνους στο θέμα της παραίτησης του Ν. Κοτζιά υποστηρίζοντας ότι «έχουν γραφτεί πολλές ανακρίβειες ως προς την παραίτησή του που στις περισσότερες περιπτώσεις δεν περιγράφουν την κατάσταση όπως έχει. Αυτό που προέχει αυτή τη στιγμή για την κυβέρνηση είναι η ενότητά της».
Τέλος, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος υπερασπίστηκε τον αναπληρωτή υπουργό Υγείας, Παύλο Πολάκη, λέγοντας ότι η ομιλία του διαστρεβλώθηκε και μάλιστα σκοπίμως. «Όλοι γνωρίζουμε ότι δεν βάζει η κυβέρνηση στη φυλακή, η Δικαιοσύνη βάζει στη φυλακή. Ωστόσο υπάρχουν διοικητικές ενέργειες, έλεγχοι, εξεταστικέ επιτροπές τις οποίες η κυβέρνηση παίρνει την πρωτοβουλία να εκκινήσει και να ολοκληρώσει», ανέφερε.


Μοιραστείτε

Share/Bookmark

Η ΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK

Δεν υπάρχουν σχόλια: