Σάββατο 20 Οκτωβρίου 2018

Μητσοτάκης: «Εκλογές πριν έρθει η Συμφωνία των Πρεσπών στη Βουλή» (Video&Photos)

Στην Κεφαλλονιά ο Μητσοτάκης
Για ακόμα μία φορά ο Κυριάκος Μητσοτάκης ξεκαθάρισε πως η Νέα Δημοκρατία δεν πρόκειται να ψηφίσει τη Συμφωνία των Πρεσπών για την ονομασία των Σκοπίων.
«Από την πρώτη στιγμή έχουμε ξεκαθαρίσει ότι η Νέα Δημοκρατία δε θα επικυρώσει την συμφωνία ούτε τώρα, ούτε στην επόμενη βουλή γιατί θεωρούμε ότι είναι επιζήμια για τα εθνικά συμφέροντα, καθώς για πρώτη φορά εκχωρείται η «μακεδονική» γλώσσα και εθνότητα στους γείτονες.
Ο μόνος τρόπος για να εξασφαλιστεί ότι δε επικυρωθεί από τη βουλή είναι να γίνουν εθνικές εκλογές πριν έρθει στη Βουλή η προς κύρωση η συμφωνία.

Η εικόνα της γειτονικής χώρας κατά τη διάρκεια της προετοιμασίας για τη χθεσινή πρώτη ψηφοφορία δεν συνάδει με την εικόνα χώρας που προσδοκά να μπει στην μεγάλη ευρωπαϊκή οικογένεια», τόνισε από την Κεφαλλονιά ο Κυριάκος Μητσοτάκης. 
Όλοι καταλαβαίνουν, λένε στην Πειραιώς, ότι αφού όλα αυτά επικυρωθούν με τη βούλα των γειτόνων σε ένα νέο Σύνταγμά, τότε η διαπραγματευτική θέση της Ελλάδας θα είναι ακόμη πιο ασθενής μετά την υπογραφή στις Πρέσπες.   
Η Νέα Δημοκρατία επιμένει ότι όσο προχωρά η υλοποίηση της συμφωνίας από την άλλη πλευρά τόσο δημιουργούνται τετελεσμένα τα οποία θα είναι δύσκολο να ανατραπούν στο μέλλον. Γι αυτό και θα πρέπει ο Πάνος Καμμένος  να αποδείξει ότι όντως θεωρεί επιβλαβή τη συμφωνία των Πρεσπών, όπως σημειώνουν πηγές της Νέας Δημοκρατίας.
Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας βρίσκεται στην Κεφαλλονιά, η οποία σήμερα γιορτάζει τον Άγιο Γεράσιμο. Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης παρακολούθησε την λιτανείας, στην οποία πήραν μέρος χιλιάδες πιστοί.
Στη συνέχεια συναντήθηκε με το δήμαρχο Κεφαλλονιάς, όπου ενημερώθηκε για τα προβλήματα του νησιού ενώ αμέσως μετά είχε συνάντηση με τοπικά στελέχη της Νέας Δημοκρατίας.
Τον Κυριάκο Μητσοτάκη συνόδευε η πρώην αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβούλιου, Ρόδη Κράτσα, η οποία όπως ανακοίνωσε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, θα είναι υποψήφια περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων με την στήριξη της Νέας Δημοκρατίας.
Από το Μέγαρο ο Μητσοτάκης ανακοίνωσε την Ρόδη Κράτσα ως υποψήφια Περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων (εικόνες)
Επίσης, τον Κυριάκο Μητσοτάκη συνοδεύουν ο γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας, Λευτέρης Αυγενάκης και ο τομεάρχης υγείας και υπεύθυνος για τα Ιόνια νησιά, Βασίλης Οικονόμου.
Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας το απόγευμα θα μεταβεί στην Πύλο στη Μεσσηνία όπου και θα παραστεί στα "Ναυαρίνεια 2018".








Μοιραστείτε

Share/Bookmark

Η ΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK

Δεν υπάρχουν σχόλια: