Παρασκευή 19 Απριλίου 2019

Ένοχη σιωπή από το Μαξίμου για τις αποκαλύψεις Μαρινάκη

24 ώρες μετά τη συνέντευξη που παραχώρησε ο Βαγγέλης Μαρινάκης, απαντήσεις επί της ουσίας για τις αποκαλύψεις που έκανε ο εφοπλιστής ακόμα δεν έχουν δοθεί.
Ο Αλέξης Τσίπρας και το Μέγαρο Μαξίμου, αντίθετα, προτίμησαν εχθές να προχωρήσουν σε ύβρεις, προσωπικές επιθέσεις και χρησιμοποίηση όρων και χαρακτηρισμών troll του διαδικτύου.
Για πρώτη φορά από το 2016 και την προσπάθεια του ΣΥΡΙΖΑ να αλώσει τα μέσα ενημέρωσης, βγαίνει ένας από τους πρωταγωνιστές, ο Βαγγέλης Μαρινάκης, και καταγγέλλει συγκεκριμένα γεγονότα.
Συγκεκριμένα αποκάλυψε ότι ο Νίκος Παππάς, εν γνώσει, άρα με τη σύμφωνη γνώμη του Αλέξη Τσίπρα, του ζήτησε να χρηματοδοτήσει ο ίδιος το κανάλι που ήθελε να ανοίξει ο Χρήστος Καλογρίτσας.
Θέλοντας δηλαδή το Μαξίμου διακαώς να αποκτήσει το «Syriza Channel» προωθούσε τον «κόκκινο Χρήστο», όπως χαρακτηρίζεται ο κ. Καλογρίτσας λόγω του παρελθόντος του με το ΚΚΕ.
Όμως, επειδή δεν είχε τα χρήματα να πληρώσει την πρώτη δόση της άδειας, άνω των 20 εκατ. ευρώ, το δεξί χέρι του πρωθυπουργού, ο Νίκος Παππάς, ζήτησε από τον Βαγγέλη Μαρινάκη να δώσει αυτά τα χρήματα ως δάνειο.

Η καταγγελία αυτή έγινε στον «αέρα» του ραδιοφώνου, όπως κι ότι έγινε συνάντηση με τον Χρ. Καλογρίτσα. Κι όμως, μετά από τόσες ώρες δεν έχει υπάρξει καμιά επίσημη διάψευση, παρά τον πολιτικό σεισμό που προκάλεσε.
Στη Βουλή όλοι συζητούν αυτό το θέμα, ακόμη και βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ αναρωτιούνται γιατί κανείς δε βγαίνει επίσημα να διαψεύσει τα γεγονότα. Ο Νίκος Παππάς αγνοείται, δηλαδή το κεντρικό πρόσωπο της υπόθεσης έχει εξαφανιστεί. Ή μάλλον εμφανίστηκε την Παρασκευή σε ημερίδα για το Διάστημα όπου αυτοεπαινέθηκε για το έργο που κάνει ώστε η Ελλάδα να πάει στη Σελήνη με δικό της όχημα.
Αντί δηλαδή να απαντήσει στις αποκαλύψεις για το ρόλο του ως «μεσάζοντα» ώστε να αποκτήσει κανάλι ο Καλογρίτσας είπε: «αισθανόμαστε υπερήφανοι που η χώρα ανεβαίνει το πρώτο, αλλά πολύ σημαντικό σκαλί, από το οποίο θα εκκινήσει το μεγάλο εθνικό εγχείρημα της εξερεύνησης της Σελήνης στο πλαίσιο του προγράμματος της ΝASA.
Το Μέγαρο Μαξίμου με ανακοινώσεις και non paper δεν λέει τίποτε, δεν απαντά πουθενά αλλά προσπαθεί να κρύψει την αμηχανία της με προσωπικές επιθέσεις κατά του Βαγγέλη Μαρινάκη και με προσπάθεια σύνδεσής του με τη Νέα Δημοκρατία.
Αλλά και ο Αλέξης Τσίπρας από την Καλαμάτα χθες δεν είπε κουβέντα για την καταγγελία αυτή η οποία έχει ένα χαρακτηριστικό: Δεν είναι κάποια παράνομη πράξη, δάνειο ζητήθηκε να δοθεί σε ένα επιχειρηματία.
Πολιτικοί από όλα τα κόμματα, και από τον ΣΥΡΙΖΑ, αναρωτιούνται μήπως αυτή η ένοχη σιωπή της κυβέρνησης είναι και μια έμμεση παραδοχή των γεγονότων. Μήπως δηλαδή και το πρωθυπουργικό περιβάλλον, και ο ίδιος ο Τσίπρας και ο Νίκος Παππάς, γνωρίζουν ότι όλες αυτές οι καταγγελίες αποδεικνύονται και γι’ αυτό δεν τολμούν να τις διαψεύσουν.
Μήπως ξέρουν καλά ότι αν βγάλουν μια ανακοίνωση διάψευσης απλά θα εκτεθούν ανεπανόρθωτα γιατί θα ανοίξουν τον ασκό του Αιόλου και για νέες αποκαλύψεις;
Και ο λόγος της λάσπης στον ανεμιστήρα που επέλεξαν τελικά είναι ακριβώς για να αποπροσανατολιστεί η κοινή γνώμη από το καυτό ερώτημα: «Τι έγινε το 2016 με τις τηλεοπτικές άδειες;»
Ο έλεγχος του τηλεοπτικού χώρου ήταν ο βασικός στόχος του ΣΥΡΙΖΑ που, όπως έλεγαν, έπρεπε εκτός από την κυβέρνηση να κατακτήσουν και την εξουσία. Με κάθε τρόπο.
Από τα λεγόμενα του πρωθυπουργού στην Καλαμάτα, είναι φανερή η ενόχληση και η παγωμάρα που υπάρχει στην κυβέρνηση.
Και φέρνει ακόμη μια φορά στο προσκήνιο τον Νίκο Παππά, ο οποίος έτσι κι αλλιώς είναι σε δύσκολη θέση με αφορμή την υπόθεση Πετσίτη.
Για άλλη μια φορά το ηθικό πλεονέκτημα της Αριστεράς αποδεικνύεται «κουρελόχαρτο» και ο κόσμος μαθαίνει από πρώτο χέρι για τις δοσοληψίες που έχουν κορυφαία στελέχη της κυβέρνησης.
Και πριν ο ΣΥΡΙΖΑ αναλάβει την εξουσία (υπόθεση ταξιδιού Παππά στην Καραϊβική με Αρτεμίου, συναντήσεις με επιχειρηματίες) αλλά και μετά, με τον Πετσίτη να αλωνίζει στη ΔΕΠΑ και να παίρνει εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ αμοιβή κάνοντας τον «νταραβεριτζή» και συστηνόμενος ως «Μανόλο του Παππά».
Η κυβέρνηση όχι μόνο δεν απαντά στον Μαρινάκη, αλλά αγνοεί επιδεικτικά και τα κόμματα της αντιπολίτευσης που ζητούν ξεκάθαρες κουβέντες γύρω από τις αποκαλύψεις. Σήμερα στον Σκάι ο βουλευτής του ΚΙΝΑΛ, Γ. Μανιάτης είπε ότι «αν ο κ. Μαρινάκης δεν είχε δίκιο θα έπρεπε ο κ. Τσίπρας να τον διαψεύσει».
Ο κ. Μαρινάκης αποκάλυψε και κάτι ακόμη: Ότι το Μαξίμου τον πίεζε να τοποθετήσει «διευθυντές που ήταν της αρεσκείας του ΣΥΡΙΖΑ». «Δεν θα έβαζα ποτέ ανθρώπους που μου υπέδειξαν, δεν θα γίνω ποτέ ούτε Ιβάν Σαββίδης, ούτε μπροστινός, ούτε λαγός. Δεν κατηγορώ κανέναν, ο καθένας κάνει τις επιλογές του» σημείωσε με έμφαση ο εφοπλιστής.
Ακόμη και γι’ αυτό το Μαξίμου σιωπά, επιλέγοντας τη λάσπη.
lykavitos.gr


Μοιραστείτε

Share/Bookmark

Η ΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK

Δεν υπάρχουν σχόλια: