Πέμπτη 18 Απριλίου 2019

Β. Μαρινάκης: Ο Ν. Παππάς μου ζήτησε εν γνώσει του Α. Τσίπρα να χρηματοδοτήσω το κανάλι Καλογρίτσα

Β. Μαρινάκης: Ο Ν. Παππάς μου ζήτησε εν γνώσει του Α. Τσίπρα να χρηματοδοτήσω το κανάλι Καλογρίτσα
Στην αποκάλυψη ότι το 2016 ο Νίκος Παππάς του είχε ζητήσει να συναντήσει τον Χρήστο Καλογρίτσα προχώρησε ο Βαγγέλης Μαρινάκης, σε μια εφ' όλης της ύλης συνέντευξη στον Real Fm.
Ο Νίκος Παππάς μου είχε ζητήσει να συναντήσω τον Καλογρίτσα, ενώ ο κ. Τσίπρας ήταν ενήμερος, ανέφερε ο πρόεδρος του Ολυμπιακού και συνέχισε λέγοντας πως κατά τη συνάντηση του ζητήθηκε να δώσει υπό τη μορφή δανείου το ποσό της 1ης δόσης για τις τηλεοπτικές άδειες στον κ. Καλογρίτσα προκειμένου να έχει ένα κανάλι.
Παράλληλα, ζήτησε από τον κ. Παππά να βγει να διαψεύσει όσα λέει.
Τα εκατομμύρια του Μαρινάκη στο τέλος του 2016 ήταν πεντακάθαρα, τους βοηθούσαν να νομιμοποιήσουν τον διαγωνισμό για τις άδειες και ήθελαν μέσω αυτών να αποκτήσει κανάλι ο Καλογρίτσας, πρόσθεσε ο ίδιος τονίζοντας πως είναι πλέον στοχοποιημένος από την κυβέρνηση.

Παράλληλα, απαντώντας σε ερώτηση για τον Πέτρο Κόκκαλη, τόνισε ότι δεν υπάρχει καμία αντιπαράθεση, ανέφερε ωστόσο ότι απέτυχε στις «επιχειρήσεις του πατέρα του» και στον Ολυμπιακό και άφησε 7 εκατ. ευρώ χρέη.
Στη συνέχεια, ο κ. Μαρινάκης τόνισε με έμφαση ότι ο Ολυμπιακός είναι η μόνη ομάδα που έμεινε εκτός πολιτικών παιχνιδιών, υπενθυμίζοντας ότι ανέλαβε επί κυβέρνησης ΠΑΣΟΚ, το 2010, και την κόντρα που είχε με τον Παύλο Γερουλάνο τότε. Αντιπαράθεση που συνεχίστηκε και τα επόμενα χρόνια επί κυβέρνησης Σαμαρά και σήμερα επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ.
«Το no politica υπάρχει στον Ολυμπιακό» σημείωσε.
Ερωτηθείς για τις δικαστικές υποθέσεις εναντίον του, ο κ. Μαρινάκης τόνισε ότι έχει «στοχοποιηθεί προσωπικά από την κυβέρνηση όσο ποτέ άλλοτε κανείς άλλος έλληνας επενδυτής». Υπενθύμισε ότι  η συντριπτική πλειοψηφία των κατηγορίων έχει καταρρεύσει, προσθέτοντας ότι είναι απόλυτα σίγουρα ότι θα καταπέσουν και όσες απομένουν. «Δεν έχω να φοβηθώ τίποτα, αλλά δεν μπορώ να λέω κάθε μέρα ότι δεν είμαι ελέφαντας», είπε χαρακτηριστικά.
Αποκάλυψε ακόμα ότι έχει προσφύγει εδώ και ένα χρόνο στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο των Δικαιωμάτων του Ανθρώπου εναντίον του Αλέξη Τσίπρα, του Δημήτρη Τζανακόπουλου, του Σταύρου Κοντονή και του Πάνου Καμμενου, λέγοντας ότι αναμένονται σύντομα οι αποφάσεις και επισημαίνοντας πως αν η κυβέρνηση παραμείνει έως τον Οκτώβριο ίσως να είναι και η πρώτη φορά που θα βγει καταδικαστική απόφαση για εν ενεργεία κυβέρνηση.
Για την κατηγορία που του προσάπτει η κυβέρνηση ότι είναι ο χρηματοδότης της Νέας Δημοκρατίας, ειδικά μετά τη δωρεά που έκανε στη ΝΟΔΕ Πειραιά, ο Βαγγέλης Μαρινάκης τόνισε ότι πρόκειται για αθλιότητες. «Έχω δει πολιτικές αθλιότητες αλλά εδώ ο πρωθυπουργός και οι συνεργάτες τους ξεπέρασαν κάθε επίπεδο», είπε χαρακτηριστικά και εξήγησε ότι «με μέμφονται που συνεισέφερα στον εξοπλισμό της ΝΟΔΕ Πειραιά στην μνήμη του πατέρα μου ο οποίος ήταν βουλευτής της ΝΔ, με λοιδορούν συγκεκριμένα για έναν υπολογιστή και τρία αιρκοντίσιον, συνολικής αξίας ούτε 1.000 ευρώ».
«Αυτή είναι η διαπλοκή που μου καταλογίζουν» συνέχισε, τονίζοντας όμως ότι «ξέχασαν να μας πουν ποια είναι η πραγματική διαπλοκή, ξέχασαν να μας πουν ποιοι είναι που μπαινοβγαίνουν από την πίσω πόρτα στο Μαξίμου».
Ερωτηθείς ξανά για το θέμα, ο κ. Μαρινάκης πρόσθεσε ότι «με κατηγορούν και το έχουν κάνει σλόγκαν για χρηματοδότηση των τοπικών γραφείων της ΝΟΔΕ Πειραιά, το οποίο έπραξαν και άλλοι επιχειρηματίες, όταν στο Μαξίμου μπανοβγαίνουν επιχειρηματίες με τσάντες ή φακέλους». Ξεκαθάρισε βέβαια πως «δεν έπεται ότι όλοι έχουν χρήματα στην τσάντα», αφήνοντας αιχμές όμως για τροπολογίες που φέρνει η κυβέρνηση.
Αναφέροντας δε και ένα παράδειγμα, το οποίο χαρακτήρισε σκάνδαλο, είπε πως «το καζίνο της Πάρνηθας είχαν επιχειρήσει οι ιδιοκτήτες του να το μεταφέρουν κοντά στην Αθήνα, κάτι που δεν μπόρεσε να κάνει καμία κυβέρνηση, αλλά μόλις μπήκε Σωκράτης Κόκκαλης στη μετοχική σύνθεση μεταφέρθηκε, μέσα σε μια νύχτα», και διερωτήθηκε «τι έχει να πει ο κ. Παππάς για αυτό».
Σε ερώτηση για τον Μανώλη Πετσίτη, ο Βαγγέλης Μαρινάκης ανέφερε ότι είχε έρθει σε εκδήλωση της ΠΑΕ Ολυμπιακός όπου «διατυμπάνιζε τη σχέση του με τον κ. Παππά και τον κ. Τσίπρα». «Ήταν γκαρσόνι και ξαφνικά άρχισε να υπογράφει συμβάσεις με επιχειρηματίες», σημείωσε ο κ. Μαρινάκης, υπογραμμίζοντας ότι στην περίπτωση του κ. Πετσίτη υπήρξε ένας πλουτισμός τον οποίο δεν μπορεί να δικαιολογήσει.
Για αν είναι ο «Έλληνας Μπερλουσκόνι» και τη συμμετοχή του σε ΜΜΕ, τόνισε χαρακτηριστικά ότι εκείνος «δεν είναι εργολάβος, ούτε μεσάζοντας, ούτε προμηθευτής του δημοσίου ο οποίος υπερτιμολογεί, ούτε τροπολογίες περιμένω για να μου χαρίσουν χρέη», προσθέτοντας πως όταν υπήρξε κίνδυνος για «Τα ΝΕΑ» και το «Βήμα» θεώρησε καθήκον του να παρέμβει και να διασώσει τους ιστορικούς αυτούς δημοσιογραφικούς οργανισμούς.
Επισήμανε ότι θα ήταν τεράστιο πλήγμα αν έκλειναν, ή αν κατέληγαν σε «αμφιβόλου προέλευσης κεφάλαια και κατέληγαν σε μέσα προπαγάνδας», λέγοντας ότι αυτή ήταν η επιλογή της κυβέρνησης για τον ΔΟΛ και αποκαλύπτοντας ότι το Μαξίμου του είχε ζητήσει να τοποθετήσει διευθυντές της αρεσκείας του ΣΥΡΙΖΑ στις εφημερίδες του Ομίλου (Βήμα, Νέα) και τα online Μέσα του.
liberal.gr



Μοιραστείτε

Share/Bookmark

Η ΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK

Δεν υπάρχουν σχόλια: