Τρίτη 10 Σεπτεμβρίου 2019

Novartis: Ξεκινούν οι καταθέσεις για τους χειρισμούς των εισαγγελικών αρχών


Με την κατάθεση του Δημήτρη Αβραμόπουλου ξεκινά σήμερα η έρευνα για τους εισαγγελικούς χειρισμούς στη διερεύνηση της υπόθεσης Novartis. Ο Ευρωπαίος Επίτροπος και πρώην υπουργός Υγείας προσήλθε στην εισαγγελία του Αρείου Πάγου, προκειμένου να καταθέσει ενώπιον των αντεισαγγελέων του Αρείου Πάγου, Ευάγγελο Ζάχαρη και Λάμπρο Σοφουλάκη, σχετικά με τη μήνυση που έχει υποβάλει κατά των προστατευομένων μαρτύρων και κατά παντός άλλου υπευθύνου, θεωρώντας πως στοχοποιήθηκε πολιτικά.

Η επόμενη κλήση έχει αποσταλεί για την Τρίτη στον Αντώνη Σαμαρά και για την Τετάρτη στον Ευάγγελο Βενιζέλο που έχουν καταγγείλει και αυτοί μεθοδεύσεις εις βάρος τους.


Την Πέμπτη, ενώπιον των αντεισαγγελέων του Αρείου Πάγου αναμένεται να βρεθεί ο Γιάννης Αγγελής ο οποίος έχει μιλήσει και για τον ύποπτο ρόλο του αποκαλούμενου «Ρασπούτιν» στην υπόθεση της Novartis.

Η έρευνα ξεκίνησε με τις καταγγελίες του πρώην επικεφαλής της Εισαγγελίας Διαφθοράς Ιωάννη Αγγελή ο οποίος με συνεχή υπομνήματα αφ ενός έθεσε θέμα παρεμβάσεων αλλά και μεθοδεύσεων στην υπόθεση Novartis και στους χειρισμούς των αρμοδίων εισαγγελέων που οδήγησαν στην εμπλοκή 10 πολιτικών προσώπων μεταξύ των οποιων δύο πρώην πρωθυπουργοι.

Παράλληλα ο κ. Αγγελής αναφέρθηκε και στον αποκαλούμενο Ρασπούτιν υποστηρίζοντας πως είναι κυβερνητικός παράγοντας (σ.σ. της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ) ο οποίος επηρεάζει τους δικαστικούς λειτουργούς.

Στο πλαίσιο των καταγγελιών του ζήτησε να ανασυρθούν και οι μηνύσεις των τριών πολιτικών προσώπων που πλέον καλούνται ως μάρτυρες με την έρευνα να ξεκινά.

Υπενθυμίζεται ότι οι Αντώνης Σαμαράς, Ευάγγελος Βενιζέλος και Δημήτρης Αβραμόπουλος είχαν καταγγείλει «πολιτική στόχευση» και «σχέδιο πολιτικής εξόντωσής τους» χωρίς όμως οι υποθέσεις αυτές να προχωρήσουν.


Μοιραστείτε

Share/Bookmark

Η ΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK

Δεν υπάρχουν σχόλια: